Paj med kalkon & babyspenat

Pajdeg:
100 g margarin
2 dl vetemjöl
1 dl grahamsmjöl
3 tsk socker
1 msk olja
1 äggula
3 msk kallt vatten

Blanda ihop ingredienserna och tryck ut degen i en pajform, nagga med gaffel. Låt stå i frysen 20 minuter, förgrädda sedan i 10 minuter, på 200 grader.

Dela körsbärstomater och strö salt och basilika över halvorna. Skär upp kalkonbitar (går bra med påläggskalkon).


Äggstanning:
1½ dl gräddfil
1 dl grädde
½ dl mjölk
3 ägg
salt, svartpeppar (övriga kryddor)
3 dl riven ost

Ta pajskalet ur ugnen och lägg ett täcke med babyspenat på botten, lägg därefter på tomathalvorna och kalkonen. Häll över äggstanningen.

Gräddas mitt i ugnen i 40 - 45 minuter, 200 grader. Låt svalna några minuter innan servering.

© Ingen kopiering av mina bilder är tillåten utan mitt tillstånd!

Kommentarer
Postat av: Anonym

hehe speciellt dyr var den väl inte men vi sa som sagt till:p

2009-09-06 @ 11:46:17
URL: http://karinolofsson.se
Postat av: Lisa

Nej, läser folkmordens historia.

2009-09-06 @ 12:00:19
URL: http://birfir.blogg.se/
Postat av: Elina

Den lät och såg god ut :)

2009-09-06 @ 12:00:43
URL: http://klackarnaitaken.blogg.se/
Postat av: Janina - Modellen som skiter i alla måsten (also in English)

Oh gud så gott :D

2009-09-06 @ 12:44:05
URL: http://janinanaslund.blogg.se/
Postat av: Elin

Ser super gott ut!!=D

2009-09-06 @ 13:36:22
Postat av: M

Lätt gott. Får testa det någon dag :)

2009-09-06 @ 14:16:29
URL: http://malincatrin.blogg.se/
Postat av: Malin

Om bloggar hade gilla-knappar, skulle jag trycka nu.

2009-09-07 @ 14:08:50
URL: http://opq.blogg.se/
Postat av: Bakspecialisten Jessica

Det lät smaskens! :)



Kika in och tävla på min blogg vetja!



Ha en trevlig helg! Mvh Jessica

2011-02-05 @ 01:18:52
URL: http://jexxicaa.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Tips: ta dig inte tid att kommentera med reklam
eller ställa frågor som har NOLL relevans
till innehållet i inlägget
- de kommentarerna raderas ändå på en gång.


Kom ihåg mig!

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Dina ord:

Trackback
RSS 2.0