ps. kollar i min drömbok

Av vissa sms blir jag mer tårögd, eller kanske mer fnissig, än vad jag blir av många andra.


"Haha alltså, på vilken sida går unibussen? Närmast spåren?"

"ps. kollar i min drömbok. blåbär: att se i mängd = tur i lotteri, att plocka = bekymmer, att köpa = förtal, sälja = god vinst"

"Hej! Kommer du hit och äter? Det är lax med potatismos. Och jag har bakat kanelbullar!"Och så är det sms från Anna. Sms där hon ger mig en stjärna när jag gjort något positivt. Hon borde få alla stjärnor i världen!
© Ingen kopiering av mina bilder är tillåten utan mitt tillstånd!

Soundtrack of today: Jack Penate - Torn on the platform

Nu är det plötsligt en ny vecka, en vecka som inleds med två lediga dagar, efter en helg på jobbet som av framförallt en anledning har varit mer krävande än vanligt. Men det har också varit skönt att jobba, skönt att inte bara sitta som ett fån hemma i lägenheten, skönt att några timmar slippa tänka på cv.n och personliga brev osv. Istället, bara göra det jag är där för.

Hann med att gå en sväng på Noramarken i lördags också. Det som införskaffades var 14 par strumpor för 100 kr, och ett par haremsliknande byxor för 150 - som jag prutade ner till 125. Jag måste säga att jag är nöjd!Fortfarande enbart misslyckande med datorn. Fungerar inte ens att köra ominstallationen med originalskivan. Idag ska jag ringa till Komplett där jag beställde den och se vad de säger. Därefter ska jag bege mig upp mot stan och köpa ett par byxor, och kanske någon kofta. Det är verkligen kläder jag behöver! Och i eftermiddag överväger jag att ta mig till kören i lindesberg - det vore bra fint att komma iväg och sjunga lite, sång skulle lösa upp många knutar!
© Ingen kopiering av mina bilder är tillåten utan mitt tillstånd!

Ingenting man dör av

Min dator tycks vara ett hopplöst fall. Undrar varifrån jag ska plocka pengar till att införskaffa en ny, anar att det är vad som krävs. Helst borde den nya befinna sig på plats på söndag, eller allra helst för tre dagar sedan. Jag blir galen. Ikväll ska jag skriva personliga brev i mängder. För hand. Så att jag sen kan skriva in dem på datorn och skriva ut. För på måndag ska jag bege mig mot stockholm eller Göteborg. Undrar vilket det blir...  Nu ska jag bege mig mot jobbet, måste först ta ut pengar, så att jag kan köpa något litet på Noramarken som pågår i helgen. Jag har tre timmars rast imorgon - ser ut i nuläget som att jag kommer gå omkring ensam. Riktigt tråkigt, men det är nog ingenting man dör av.
© Ingen kopiering av mina bilder är tillåten utan mitt tillstånd!

Invigningen av Nya Marieberg Galleria

Dagen igår var toppen, anledningen till att jag inget skrev - var att jag var så galet trött och öm i fötterna efter allt omkringspringande i den nya gallerian. De har verkligen fått ten att Anders Lundininne, jag gillar det. Sen att Anders Lundin satt på scenen och sjöng litegrann varje timme, kan jag känna var lite smålöjligt. Men trots att det var han, så tyckte jag ändå att det var väldigt mysigt att man hörde livemusik vissa stunder. Mer sådant.

Det roligaste var nog att jag och Anna blev som barn på nytt när vi stod där i kön innan avspärrningarna klipptes. När Anders Lundin sa att SNART släpps ni in. Och avspärrningen klipptes, och vi tog varandras händer och sprang för att ansluta oss till den tryckande massan i dörren. (Det var precis som i Confessions of a shopaholic, när det är en slutföräljning (?) och iviriga tjejer står utanför och bara väntar på att dörarrna ska öppnas - sen kastar sig alla in på en gång när de väl gör det. Precis så var det...)


Innan insläppet fylldes luften av confetti. Allt för en lite mer exklusiv känsla. Och faktiskt, så kändes det exklusivt. (Mobilbild)

Tillslut nådde vi fram till de som delade ut presentpåsar, och fick varsin. Vilken besvikelse det hade varit om vi inte hade fått någon!

Dock innehåll inte presentpåsen väldigt mycket kul, egentligen. Men lite presentkort på diverse butiker, nyckelband med butikers logga, chokladbitar, några små testprodukter för hår och för hud, en shoppingpåse, och lite mer såna där små, små saker. Det vore pinsamt att lägga upp bild på det i bloggen - för det skulle då jämföras med exklusiva goodiebags som ni alla fått se på andra håll runtom i bloggvärlden, det här är inte riktigt jämförbart.

En trevlig lunch på Pacos. Och därefter 5 timmars springande i diverse affärer. Underbara rea-erbjudanden i ALLA butiker. Men det enda jag kom därifrån med var en ny mascara och en pincett. Visst är det bra att jag lärt mig att inte slösa med pengar - men för tusan - jag behöver ju nya kläder, varför kan jag då inte unna mig att hitta något jag gillar?


På kvällen fikade jag med Anna T på Bara Vara. Underbara människa, vad jag tycker om dig.
© Ingen kopiering av mina bilder är tillåten utan mitt tillstånd!

Invigningen av Nya Marieberg

Jag och Anna ska ut till invigningen av nya Marieberg idag. De 300 första som kommer in får tydligen presenter från de olika affärerna har jag hört, och presenter har jag alltid tyckt om. Hoppas att det är alldeles fantastiska grejer i presentpåsen. Nu beger jag mig, jag räknar med lite shopping - jag behöver det.
© Ingen kopiering av mina bilder är tillåten utan mitt tillstånd!

Blackcurrant-rykande te

Nu ska jag ta min stora temugg som är från indiska och som är den bästa temuggen jag vet. Jag ska fylla den med blackcurrant-rykande te, och gå ut och sätta mig på balkongen och vira en filt runt om mig. Jag ska sätta mig ute i kylan för att rena mitt huvud, fylla mina överhettade tankebanor med kyla och förhoppningsvis känna att någonting kanske känns bättre utav det. Med ut, ska papper och penna tas med. Ord eller bild, eller kanske abstraktion. Spelar ingen roll, mörkret kommer svepa sig om pappret - så vad det blir, kommer vara en hemlighet för mig tills jag kommer in bland lampor och övriga källor som avger ljus.

© Ingen kopiering av mina bilder är tillåten utan mitt tillstånd!

Prasslande lövhögar skapade för att sparka höstfärger på de man tycker om

Gott folk, märker ni lika väl som jag att sommaren nog är förbi? Dags att ta emot hösten med öppna armar. När jag promenerade till affären föll regntunga, gulnade löv ner från träden runtomkring mig. Solen försökte tränga sig igenom den gråa massan av moln och asfalten var nyansen mörkare. Det är dags för årstiden då det är tillåtet att vara inomhus, det är tillåtet att inte orka dra ut för att hitta på någonting varje dag. Regn och dåligt väder, är en god ursäkt för att kura ihop sig med täcke och kudde i soffan, värmande te och choklad, och en fantastiskt bra film, eller en fantastisk bok. Jag ska heller inte glömma bort rökelser i olika doft, och doftljus, levande ljus i allmänhet. Fladdrande lågor i mörkret. I ljusen som sakta brinner ner

Det är nu det är dags att se fram emot soliga höstdagar, då lätta vindar får allt som är höstlövsfärgat att virva lätt omkring oss. Prasslande lövhögar skapade för att sparka höstfärger på de man tycker om.

Värma sig med sjalar och halsdukar under kyliga promenader.


Se vilka fantastiska färger vi snart kommer få njuta av!
© Ingen kopiering av mina bilder är tillåten utan mitt tillstånd!

SÄKERHETSKOPIERA ERA FOTON!

Okej, alla som fotograferar och har ett antal GB foton på datorn. Ni BÖR säkerhetskopiera era foton, ty en dator kan lägga av när man minst anar det. Tro mig. Jag har fått erfara det nu. Och jag är förbannad och bitter. Dock kommer jag kunna rädda mina foton pga att datorn går att starta i felsäkert läge, och en bekant kommer komma över med en usb-kabel så att jag kan föra bilderna direkt från min dator till den här bärbara som jag nu lånat av min bror. Ska även få låna systemåterställningsskiva av Jesper som kommer med kabeln. Min egen skiva befinner sig i Nora, har lånat ut den till en kompis som befinner sig i Örebro just nu - därför kan jag inte få tag i skivan... Men efter den här händelsen, vet jag att jag inte ska låna ut min skiva, för när sånt här händer måste jag kunna återställa det på en gång. Framförallt för att jag är i jobbsökartagen, jag kan inte vara utan en dator i flera dagar, det är en omöjlighet. Jag måste kunna hålla mig uppdaterad på bemanningsföretag, arbetsförmedlingen och min mail - annars funkar det inte. Så, hädanefter ska min skiva hålla sig här hemma i Örebro. Och imorgon när lönen kommer in på kontot, ska jag på en gång köpa en extern hårddisk (vilket jag tänkt nån månad. "när lönen kommer ska jag köpa en extern hårddisk!") Varför kunde inte datorn väntat någon vecka med att krascha?


I övrigt - så står det still på jobbfronten. Jag kommer bli galen, deprimerad, sängliggande...om det inte händer något snart - im almost there.


Jag är arg över att busspriserna i Örebro ska höjas. Läs artikeln här och bli förbannade - vad tycker ni om det?
http://na.se/nyheter/2.2503/1.544692
© Ingen kopiering av mina bilder är tillåten utan mitt tillstånd!

Sofia, vackra Sofia

Jag redigerar lite bilder på underbart vackra Sofia. Bilderna togs i torsdags om jag minns rätt. Då hälsade hon på, och vi tog en kort promenad. Se så bra det blev...! Vilket porträtt tycker ni är finast?
© Ingen kopiering av mina bilder är tillåten utan mitt tillstånd!

Tystnad...

Har varit total tystnad ikväll. Jag har varit väldigt, väldigt nedstämd och down pga hela grejen som kallas framtid. Känt mig helt förstörd. Ett flertal vänner har försökt tala mig till rätta, och jag uppskattar det så väldigt. Det är såna som ni som gör allting värt. Älskar er, mina underbara vänner! <3
© Ingen kopiering av mina bilder är tillåten utan mitt tillstånd!

Photomission completed

Igår kväll ringde Rosita till mig på kvällskvisten, hon undrade om jag skulle kunna hjälpa henne med en grej idag på förmiddagen. Det handlade om ett pysselinslag till RSFL's medlemstidning. Hon behövde lite bilder där hon satte upp pärlplattor bla. Och givetvis, vad gör man inte för sina fantastiska vänner? Blev ett par väldigt fina porträtt på henne också. Jag blev nöjd, och jag hoppas att hon blir minst lika nöjd!


Vilket av porträtten nedan tycker ni är det bästa?

Fotograferingen med Nilo blev uppskjuten till efter att hon kommit hem från Grekland. Vädret känns för ostabilt för att bege sig till Hjälmaren...
© Ingen kopiering av mina bilder är tillåten utan mitt tillstånd!

Dags för fotografering!Solen skiner. Vädret är nog en aning fantastiskt. Idag ska jag träffa Nilo kl 12, och fota henne där den här bilden är tagen ungefär. Fina Malin vaknade tyvärr sjuk nu på morgonkvisten, så jag får försöka balansera reflexskärmen samtidigt som jag fotograferar. Det ska bli grymt kul att fota vackra Nilo!
© Ingen kopiering av mina bilder är tillåten utan mitt tillstånd!

Hon finns där och är fullkomligt fantastisk hela tiden

Det är fint att känna en trygghet i vissa personer. Att känna att tid inte spelar någon roll i relationen. Jag har ungefär en sån vän. En vän som finns kvar nära, även om saker och ting kommer emellan i livet, och tillfälle att ses inte alltid ges pga olika livssituationer. Jag saknar henne när vi inte ses på lång tid - men jag vet att hon finns där och är fullkomligt fantastisk hela tiden. Tack för ikväll Malin!
© Ingen kopiering av mina bilder är tillåten utan mitt tillstånd!

Vatten, eller kanske läsk

Nu ska jag försöka ta på mig något vettigt i klädväg, sen ska jag bege mig hem till Malin. Äntligen, har inte sett hur hon bor sen hon flyttade. Vilket var för en hel evighet sedan. De ska dricka vin och cider, jag ska be om några glas vatten. Eller kanske köpa en läsk på affärn. Det kommer bli en fin kväll i alla fall, kvällar/dagar/stunder med Malin har en tendens att bli fina, för att hon är så en fin människa rakt igenom.

Kläder. Var det ja.
Ny garderob? Ja, jo. Jag skulle inte tacka nej.
© Ingen kopiering av mina bilder är tillåten utan mitt tillstånd!

En läppstiftsröd kyss

En läppstiftsröd kyss sitter kvar på min arm. Jag missade tydligen att tvåla in den biten av armen. Men det visar på en bra kväll, där musiken dock hade kunnat vara bättre. Men huvudsaken är bra sällskap, och det hade jag. 2 catwomen, 1 Karin med kattmask, 1 kanin, 1 hippie, och så kom två outklädda herrar en stund också. Själv var jag catwoman. Goda drinkar dracks på förfesten, och eftersom regnet stod som spön i backen, blev det taxi. Det gick bättre med taxin den här kvällen än det gjorde sist.

Se nu till att njuta av riktigt tjusiga bilder. Det var såhär vi såg ut. Snygga som få, right?


De ständigt återkommande fem i två raggen, känns lika patetiska varje utekväll.
© Ingen kopiering av mina bilder är tillåten utan mitt tillstånd!

Jakten på pincetten... morr!

Vad bitter jag blir när jag inte kan hitta min pincett.

Om en stund kommer Anna, då ska vi inta ett par drinkar och lite vattenpipa, sen börjar övrigt folk dyka upp. Det ska bli en fantastiskt fin kväll. Och det känns fint att jag och Anna kommer matcha varandra ännu en kväll!

Här är en bild från sist vi va ute.
Det är jag, Anna och Maria.

© Ingen kopiering av mina bilder är tillåten utan mitt tillstånd!

Drinkar

Det här är vad jag och Anna kommer dricka ikväll. Goda äppledrinkar. (ett måste är dock att införskaffa cocktailglas - kommer INTE smaka lika bra med Apple martini i vinglas som det skulle smaka i cocktailglas...)

P2


3 cl Cariel T&Q Vanilla Vodka
3 cl Sourz apple
pressad lime
7up

Bygges med is i ett longdrinkglas.
Apple Martini


3 cl Cariel T&Q Vanilla Vodka
1 cl Sourz Sour Apple

Röres och serveras i väl kylt martiniglas.
Garneras med äppelskiva.
Källa http://www.cocktailguiden.com/
© Ingen kopiering av mina bilder är tillåten utan mitt tillstånd!

Min rosa franslampa

Nu: borsta tänderna.
Sen: krypa ner i sängen och tända min rosa franslampa, läsa lite i nya Cosmopolitan som damp ner i brevinkastet idag.Suddigt och skevt - O ja.


Godnatt mänsklighet!
© Ingen kopiering av mina bilder är tillåten utan mitt tillstånd!

Pysselninjan har varit i farten!

Jag har klurat och klurat, fram och tillbaka. Försökt komma på hur jag ska skapa min Catwoman-outfit. Glansiga leggings - check.  Fattas: Snygg topp/linne, läckra skor, nitskärp. Fattades: kattöron, svans. Kommer målas: mask.

I original ser ju Catwoman ut såhär eller kanske såhär. Men jag har inte haft råd att inskaffa den mängden läder, gummi, latex och allt vad det är hon har. Så jag kör en budgetvariant av Catwoman, då jag inte ska vara Catwoman mer än en kväll, lär det väl funka?

Min vän pysselninjan kom hit ikväll. Hon hade fått i uppdrag av mig att skapa ett par kattöron. När hon slutat sitt jobb idag inhandlade hon det som behövdes, sen kom hon hit och satt vid mitt köksbord och pysslade.
Här är resultaten. Kattöron. Och så räckte tyget till en svans också.
 

Som tack gav jag henne en slant för prylarna som inhandlats. Och så bjöd jag henne på en paj som jag tyckte blev god, och hon lovordade den x tusen. När saker och ting var färdiga, så satte vi oss på balkongen och lapade i oss lite luft efter en stund av värmeslag inne i lägenheten, drack te och värmde frusna händer på muggarna. Pratade strunt. När det började bli lite väl kyligt gick vi in och spelade lite kort - våran vanliga sysselsättning.


(Den såg nästan ut såhär.
Babyspenat, tomat och bacon som fyllning. Och så en utsökt äggstanning, mmmm ♥  )
© Ingen kopiering av mina bilder är tillåten utan mitt tillstånd!

Commodore 64!

För några månader sedan fotograferade jag ett gammalt Commodore 64, i en kartong på en vind. Detta var för att användas till ett singelomslag. Ett omslag till Osten af Mozzarellas singel som heter just Commodore 64. Nu är skivomslaget så gott som färdigställt av Niclas. Mitt domännamn står med på baksidan, så för att det ska vara aktuellt, så kommer jag nu snart komma upp med min portfolio. Äntligen. Som jag har väntat! 

Såhär ser omslaget ut. Vad tycker ni?

Nu bör ni lyssna lite på Osten af Mozzarella. Han är störtskön live. Så har ni möjlighet - gå och se honom!
Videon som ni kan se här, är skapad av Dino Medanhodzic, gitarrist i Fakie for Nothing, och en god vän till mig. Han är otroligt grym på det han gör, så ni bör kolla upp även honom lite noggrannare.

Osten af Mozzarella   -   Inte min kopp med te


© Ingen kopiering av mina bilder är tillåten utan mitt tillstånd!

What a night, what a night. Taxismitning & Frimis. (lördag)

"Fredrik dök upp en stund, vilket ledde till att vi inte behövde taxin som jag hade beställt! Det blev världens planering angående hur vi skulle ta till flykten ut till fredriks bil- utan att bli upptäckta av den ilskna chauffören som ihärdigt ringde till mig ( utan resultat!).
Vi smet ut bakvägen och fick panik när vi såg taxin stå parkerad precis utanför porten på andra sidan, nervöst fnissande uppstod och sandra var verkligen jätterädd!
Till slut lyckades vi förstå Fredriks instruktioner om vart han stod med sin pärla och vi körde löpning och slängde sedan skrattandes in oss i bilen.
Vilka äventyr man bjuds på alltså!
Jag kommer aldrig mer våga ringa Taxi kurir i örebro..jag är säker på att dom har lagrat mitt nummer och kommer ta ut hämnd om dom får tag på mig!
"

Citerat av Emlan. Om lördagens taxismitning. Som jag liksom, lite har saknat ord till att beskriva.

Jag kan lova, det var viss panikkänsla över att fly ifrån taxin. Vi stod intryckta i portuppgången en evighet, fnissade och hyschade på varandra. Charlotte ringde och jag mest hyschade och fnissade även åt henne. Taxin åkte runt huset och närmade sig baksidan, ännu mer panikfnitter och hyschande, Sandra viskade  "lås upp, lås upp" och jag famlade efter nyckeln som jag satt fast i BH-bandet. Hittade den, men just då förstod vi visst Fredriks instruktioner. Så i klackar sprang vi i vattenpölar, fnissande mot bilen. Sen kördes diverse omvägar för att fumla bort taxin, när vi åkte förbi vägen som korsade min gata, så stod taxin där i korsningen o väntade på att svänga ut. Men fram till Frimis kom vi, utan att ha blivit utskällda av taxichaufför. Han ringde till Emlan X antal gånger. Skräckslagna blickar mot varandra varje gång...

Det, mina vänner. Var mina ord!

(Känner ni lite som jag, att jag inte riktigt matchar dessa två i utseende? Jag är lite mer...brunhårig...)

Efter en stund hittade jag Emma och Madde djupt insatta i ett deeptalk, satte mig hos dem och snackade lite. Sen var plötsligt damerna jag kom dit med, borttappade. Så resten av kvällen hängde jag med Emma och Madde. Drev med diverse killar, blev tvingad att dricka av Emmas cider, fick en hej-puss av en gosse som varit på White night på Satin. (En mycket tjusig gosse!) Totaldissade en snubbe som rökte för första gången - och inte gjorde det med stil. Pratade interngrejer. Räddade Madde från en underlig snubbe. Ansåg att en kille i halsduk var väldigt söt. Skrattade. Dissade efterfester. Utanför roffade jag åt mig en kindpuss från tjusig gosse.

Mycket bra kväll blev det!
© Ingen kopiering av mina bilder är tillåten utan mitt tillstånd!

Höja livsgnistan!

Jag tycker om att träffa personer som får upp livsgnistan ett snäpp. Som lyssnar på tankar och ger sin åsikt och sina idéer. Som inspirerar. Idag träffade jag Alex, som jag inte träffat på många evigheter för att han varit utomlands. Han är skön att snacka med, och ger väldigt mycket tillbaka hela tiden. Ser fram emot vattenpipa och te på min balkong!
© Ingen kopiering av mina bilder är tillåten utan mitt tillstånd!

Thailand

Jag skulle väldigt gärna bara vilja skita fullkomligt i allt, säga upp lägenheten och alla abonnemang jag har osv. Ta nästa lön och sätta mig på ett plan till Thailand, hälsa på Tommy där och vara där ett par månader. För att sen komma tillbaka, och i vår känna mig redo att börja plugga någonting. Det skulle vara fullkomligt underbart. Jag vill se åtminstone en Liten bit av världen innan jag låser mig för några år...

Tänk om det var lika lätt att Göra,
som att tänka.

(Bilder lånade från Apollo.se)

Lite annat än Sverige. Kolla vattnet, kolla stränderna. Underbart! Drömresa.
© Ingen kopiering av mina bilder är tillåten utan mitt tillstånd!

- - -

Solen är fullkomligt underbar, äntligen får jag lite solbränna igen. Ägnar timtal åt att tänka, utan att komma fram till något. Det är svårt, det är jobbigt och det är rent ut sagt jävligt.
© Ingen kopiering av mina bilder är tillåten utan mitt tillstånd!

Bekymmersfria barnsbenNär man sprang omkring och lekte och inte visste om allt det svåra ute i världen... Då hade man det bra. Även om jag för allt i världen inte skulle vilja byta mig tillbaka till barnsben. Jag trivs otroligt bra med mitt liv nu (om man bortser från arbetslöshet och ovisshet), jag har underbara människor omkring mig, en underbar lägenhet och underbara intressen. Vad hade jag då? Jag var lite halvmobbad för att jag inte sa bokstaven "R" helt rent. Jag hade världens komplex för min näsa. Visst, jag hade inga stora bekymmer som att jag kanske inte kan betala hyran nästkommande månad, eller att försäkringspassan ber mig komplettera med papper gång på gång. Jag sprang runt på bekymmersfria barnsben helt enkelt...

Ser ni vem som är jag på de olika korten? 
5-årslekis, 6-årslekis, 2an, 4an.
© Ingen kopiering av mina bilder är tillåten utan mitt tillstånd!

Fantastiska kvällar...
Någon mer än mig som längtar efter såna här fantastiska kvällar?
© Ingen kopiering av mina bilder är tillåten utan mitt tillstånd!

It's complicated

Har haft en sådär väldigt fin dag. Började med att sitta på balkongen och sola någon timme, påminna min hud om att den faktiskt inte behöver vara sådär vinterblek och glåmig. Träffade sedan Nilo och snackade lite skit på Hälls, över en cola. Det var prat om de där problematiska karlarna, bland annat... Träffade därefter Sofia, gick zickzack mellan butikerna på Köpmangatan och snackade lite småshit, samt om hennes nya, fina kärleksförhållande. De verkar perfekta tillsammans.

Nu ska jag återgå till verkligheten. Påminna mig själv om att söka jobb är det jag borde göra. Önskar så att jag visste vad jag vill plugga, för jag känner mig sugen på att plugga nu! It's complicated.
© Ingen kopiering av mina bilder är tillåten utan mitt tillstånd!

Det där om att skapa sig en yrkestitel...

"Vad snygga ögonbryn du har!"
"Den där tröjan är jättesnygg!"
"Jättesnygga skor!"
"Hela du är jättesnygg!"

Jag var hos Anna och Marielle ikväll, åt god kladdkaka, satt och samtalade och blev överröst med komplimanger. Thanks!

Vi samtalade litegrann om vad jag ska bli. Vad jag tycker om att göra.
     - Skriva
     - Fotografera
     - Arbeta praktiskt och kreativt.

Utifrån de punkterna så säger det sig ju självt litegrann vad jag borde "bli". Vad jag borde jobba med. Right?
     - Journalist
     - Fotograf
     - Redigerare

Frågan är bara, när det är så självklart. Varför tvekar jag då?

För att jag är rädd? Rädd att vara sämre än de övriga som jag studerar ihop med? Rädd för att ta det där enorma lånet som jag kommer få betala tillbaka på resten av mitt liv? Rädd att inte vara tillräckligt bra när jag är klar, när jag har min utbildning - rädd att inte få något jobb inom det jag utbildar mig till?

Mitt problem är att jag tänker för mycket.
Jag tror mig veta vad jag vill, men jag skapar hinder för mig själv.

Vad vill DU "bli"? Vilken väg ska du gå för att komma dit?
Ställer DU upp några hinder för dig själv? Hur bemästrar du dem?
© Ingen kopiering av mina bilder är tillåten utan mitt tillstånd!

Jobbansökan - hiss/diss?

Just nu sitter jag och arbetar med att få till en snygg jobbansökan. "Framsidan" kommer troligtvis få se ut såhär.
Det personliga brevet kommer ligga på samma grund. Allting kommer skrivas ut på fotopapper för att få ett lite proffsigare första intryck.

Vad tycker ni?
Hiss eller diss?
© Ingen kopiering av mina bilder är tillåten utan mitt tillstånd!

En riktig tjejkväll

Igår eftermiddag mötte jag upp fina Anna vid Ekershallen. Vi inhandlade godsaker till marängsviss och sen gick vi hem till mig. Vi gjorde iordning en fantastisk marängsviss, satte igång Confessions of a Shopaholic, satt och mös till en riktig tjejfilm. Tycker att sånt är så himla fint! När filmen var slut blev det lite gitarrspel och sång.

grädde
gräddglass & jordgubbsglass
2 bananer
2,5 dl hallon
100 g mjölkchoklad
MARÄNGER
önskad mängd chokladsås.

Smeta ihop allt, till en enda röra!

mmmm,
det var så väldigt, väldigt gott!
© Ingen kopiering av mina bilder är tillåten utan mitt tillstånd!

Cyklade i uppförsbacke, mötte nerförsbacke, mötte rödljus

Att ge blod gick utmärkt. Jag satt i det lilla rummet med nålen instucken i armen, såg mitt blod rinna över till en påse. Såg mig omkring, drack saft. Blev tillfrågad om det gick bra. Sa "jadå, inga problem". Såg på en manlig och kvinnlig sköterska som stod med huvudena tätt intill och skrattade. Log lite. "Kärlek på jobbet du vet! Går det bra?" den manliga sköterskan kom fram till mig med ett leende. "Helt rätt!" sa jag. "Det går bra." Drack saft och fick veta att det snart skulle vara klart. "Okej." sa jag. Maskinen intill mig pep till och en sköterska kom fram, tog bort tejpen runt slangen på min arm, tog ut nålen. "Du överlever ett bra tag till, du har jättebra blodvärde."  "Hoppas du har rätt!" log jag. Satte mig i väntrummet och drack ett glas saft till och åt en kaka.

Cyklade iväg i uppförsbacke, mötte nerförsbacke, mötte uppförsbacke, mötte nerförsbacke, mötte uppförsbacke. Mötte rödljus. Stannade till. Kände hur hjärtat slog långsammare, kände hur huvudet plötsligt vägde ton, såg svarta abstrakta former röra sig framför ögonen. Försökte dra djupa andetag, men kändes lite som att det inte fanns någon luft att andas in. Det blev oranget. Det blev grönt. Jag cyklade i yrsel. Kom hem. Slänge väskan och tröjan på golvet, gick ut på balkongen. Satte mig, blundade, kände hjärtat slå i högvarv.
© Ingen kopiering av mina bilder är tillåten utan mitt tillstånd!

Dags att ge blod igen!

Imorgon ska jag ge blod. Det betyder att jag innan 13.30 måste ha hunnit med både frukost och lunch, samt en himla massa vattendrickande. Det i sig, betyder att jag inte bör sova i ett antal evigheter, utan faktiskt kliva upp runt 09-tiden. Nu ska jag borsta tänderna och sen slänga i mig en järntablett eller två. Sen ska jag lyssna på mörkret utanför min öppna balkongdörr, försöka sova. Godnatt!
© Ingen kopiering av mina bilder är tillåten utan mitt tillstånd!

Inspiration efterlyses!

Ibland har jag inspiration och skriver kreativ ordmagi. Tex här och här och här. och ska sanningen fram, så älskar jag att skriva, och är just nu väldigt förgrymmad och bitter, över att inte inspirationen infinner sig. Jag känner mig mer komplett som människa när jag har skrivit något som jag anser är bra, det är liksom, som att några av mina bekymmer lyfter för en stund. Som att de egentligen inte finns.

Så nu tänkte jag efterlysa inspiration.
Hur finner ni inspiration? Var finner ni den?
© Ingen kopiering av mina bilder är tillåten utan mitt tillstånd!

Jag skulle trivas i Grekland...

Jag känner lite så att jag skulle trivas i Grekland. (Bilder lånade från apollo.se)
(Jag skulle även trivas i typ, Thailand, Filippinerna, Spanien, Bulgarien, Italien, Florida... och många fler ställen.)

Vad för länder känner ni att in skulle trivas i?
© Ingen kopiering av mina bilder är tillåten utan mitt tillstånd!

Blåbärstatuerade ben

Inte undra på att jag skrattar i sömnen. Drömmer man så lustiga drömmar som jag drömde hela natten i natt...då kan man väl inte göra annat än att skratta sig genom nätterna. (Dock minns jag bara en av drömmarna)

När man drömmer att man tatuerar båda benen med motiv i form av blåbär. - (Inte ett blåbär här och där, utan bokstavligt talat gör en tatuering på vardena ben som verkligen täcker all yta som existerar. Med blåbär.) - Har man då ätit alldeles för mycket blåbär under en kort period? När jag i drömmen skulle dra ner byxbenet över tatueringen, då rasade det blåbär från mig. Jag lämnade ett spår av bär bakom mig när jag gick...

Jag vet inte riktigt vad jag ska tolka ur denna dröm...
Någon bloggläsare som är drömtydare kanske?
© Ingen kopiering av mina bilder är tillåten utan mitt tillstånd!

Favoriter

Här är tre av mina favoritfoton under kategorin "Abstrakt
". Jag har fler. Men ibland känns det svårt att plocka ut, och jag kan inte heller tala om vad det är i fotona, som gör att de blir till mina favoriter...

Vilket foto tycker Du är det bästa? Motivera gärna!

1, 2, 3, 4, 5.
© Ingen kopiering av mina bilder är tillåten utan mitt tillstånd!

Jag vann Veckans blogg!

Tack alla underbara som har röstat på mig hos Emma! Jag vann tävlingen om veckans blogg.     Här      kan ni se detta! Känns riktigt kul.

Idag på jobbet var det riktigt mysigt, vi tog upp alla och serverade frukost. Därefter körde jag och Emma S ut några stycken på innergården, tog med oss saft och kakor ut och hade en mysig stund. De herrarna som kan vara lite vrånga, var idag väldigt glada och på ett härligt humör. Hoppas att det blir mer sånt i helgen!

Träffat Niclas en stund nu. Satt på en bänk vid slottet, pratade, iakttog duvor och drack vatten. Det var enkelt, det var fint! Nu åker jag nog hem till mamma och pappa. Tror jag. Kanske. Mamma ska komma hit en stund, äta lite blåbärspaj, bestämmer när hon är här, om jag åker med ikväll eller inte. Kommer spendera helgen där.
© Ingen kopiering av mina bilder är tillåten utan mitt tillstånd!

Come and eat some pie, sweethearts!

Har köpt två nya böcker idag. Av Marian Keyes. Älskar hennes sätt att skriva, lättsamt och humoristiskt, men ändå med underliggande mening. Har även köpt ett snyggt anteckningsblock där jag ska skriva in matrecept. Jag har ju redan ett block där jag skriver in recept på godsaker...

Nu på kvällskvisten har jag bakat en paj. Blåbär och hallon. Den blev riktigt god! Bild och recept kommer senare eller imorgon - så håll er uppdaterade! Snart kommer min moster över och får sig ett smakprov. Jag kan ju inte äta upp en paj helt själv... Tekniskt sett är det väl möjligt. Men, jag skulle känna mig så väldigt glupsk och tragisk. Och efter bara en minibit paj, känns det som att jag ätit ett 10-våningshus. (Det är just paj jag blir så mätt av, muffins kan jag äta mycket av, bullar kan jag äta mycket av, småkakor kan jag äta mycket av... paj - älskar jag, men ligger som en däckad säl efter bara en minibit...)

Det går bra i omröstningen hos Emma. Jag ligger på första plats. Här kan ni gå in och lägga er röst om ni inte har gjort det! Gör det!  Tävlingen avslutas imorgon!

(Imorgon åker jag o jobbar en kort tur på morgonkvisten. 7.30 - 11.30!)
© Ingen kopiering av mina bilder är tillåten utan mitt tillstånd!

Bättre sent än aldrig - tid inbokad hos massör!

Bättre sent än aldrig säger man ju... I april blev jag medlem på TränaLätt. I samband med att man blev medlem fick man ett gratistillfälle hos massör, samt fria träffar med medlemstränare. Idag, augusti, 4 månader efter att jag blev medlem - har jag bokat in en tid hos massören. Idag kl 17.00. Äntligen!

Det var skönt att komma iväg o träna. Nu ska jag försöka ta tag i det igen, med hjälp av Anna som också tränar där. I alla fall två gånger i veckan, kanske tre. Man känner sig ju som en så väldigt bra människa efter ett träningspass - så det är ju bara positivt.

Nu ska jag duscha, sen söka jobb. Den där roliga sysslan, ni vet... Hu!
© Ingen kopiering av mina bilder är tillåten utan mitt tillstånd!

Dags för träning!!

Hör och häpna.
Nu ska jag raka mina ben - så att de är lite okej att visa för omvärlden. Sen ska jag hooka upp med Anna och dra till gymmet. För första gången på ungefär... 2 månader eller nåt. Kommer ju ha sänkt min nivå skapligt, men det är väl sånt man får acceptera. Tänkte köra mest på ben och mage, kanske armar. Hu! Tränaren kommer hoppa på mig och vara bitter för att jag varit så slö.

Men nu, nu jävlar. Här ska tränas!!!

Min partylista på spotify, är bra peppmusik för träning också.
Lyssna här.
© Ingen kopiering av mina bilder är tillåten utan mitt tillstånd!

Längre vikariat! U n d e r b a r t !

Har sett att jag ligger på andra plats i tävlingen på Emmas blogg. Vill ni se mig som veckans blogg där, tycker jag garanterat att ni ska skynda er o rösta. Det är otroligt tacksamt vill jag lova!

Övrigt positivt, är att jag nu har fått tre veckor till, from 24 augusti, som jag ska vikariera på den avdelning jag är på nu på jobbet. Det känns otroligt skönt, och det ska bli kul att komma tillbaka efter den egentliga sista dagen, som är nu på söndag. Känns väldigt skönt, att få lite mer tid på sig för jobbsökning. Det var bara det där med att skapa en kreativ jobbansökan...det där som är så svårt!
© Ingen kopiering av mina bilder är tillåten utan mitt tillstånd!

Veckans blogg!

På Emmas blogg finns nu en liten Veckans blogg final. Jag är en av åtta finalister, och självklart vill jag att ni går in där och röstar! Det skulle värma! Emmas blogg! Tala gärna om här i kommentarsfältet om ni har röstat!
© Ingen kopiering av mina bilder är tillåten utan mitt tillstånd!

Favoriter

Här är tre av mina favoritfoton under kategorin "blommor". Jag har fler. Men ibland känns det svårt att plocka ut, och jag kan inte heller tala om vad det är i fotona, som gör att de blir till mina favoriter...Vilket foto tycker Du är det bästa? Motivera gärna!

1, 2, 3, 4.
© Ingen kopiering av mina bilder är tillåten utan mitt tillstånd!

Jobba extra!

Vaknade av att telefonen ringde, svarade med morgonröst. Ett samtal från jobbet. Ska till Nora och jobba en extratur idag, YAY!!! På en annan avdelning - det kan tyckas, lite synd. Men det ska bli kul att prova på det också. Ju fler avdelningar jag är på, desto fler möjligheter öppnas upp!

Innan skall det ringas samtal. Jobbsamtal. Skolsamtal. Framtidssamtal.
Hur mycket jag än tänker på framtiden, kommer jag inte fram till något som kan fattas som beslut.
© Ingen kopiering av mina bilder är tillåten utan mitt tillstånd!

Nick and Norahs infinite playlistJag kollar på en film som verkar vara ganska så fantastisk. Nick and Norahs infinite playlist. Den är annorlunda. Känns lite indie. Mysig. Äter salta pinnar, och mörk choklad med hallon. Nu ska jag återvända till soffan, och se slutet. Ni får se trailern så länge, mest för att inse att det faktiskt är en film som ni borde se!

© Ingen kopiering av mina bilder är tillåten utan mitt tillstånd!

Kvällen var fantastisk

Jag vänder ryggen mot röran. Väljer litegrann att inte riktigt se ölburkarna på bordet, vattenpipan som måste rengöras. Väljer att inre riktigt se att golvet måste dammsugas. Det var en fin kväll igår, och jag känner att det är det som är huvudsaken. Många nya ansikten, många gamla. Jag borde ha åkt karusell med fina Maria innan vi gick in på Stället. Stod på två VIP-listor, dansade mig varm, drack öl, skrek mig lycklig när de där topphitsen från 90-talet dök upp. Promenerade hem i höga klackar, ömma trampdynor.

Trasiga strumpbyxor, trasiga fötter, kvällen var helt fantastisk!
© Ingen kopiering av mina bilder är tillåten utan mitt tillstånd!

Ömma trampdynor

Tänkte mest säga:

helt sjukt ömma trampdynor efter en kväll på 90's. Blev en riktigt kul kväll med bra sällskap. Underbart!
© Ingen kopiering av mina bilder är tillåten utan mitt tillstånd!

Absolute 90's

Allt känns otroligt oinspirerat. När regnet faller är jag bitter över det, och när solen skiner orkar jag inte gå ut. Vad är felet? Idag ska jag städa litegrann inför kvällen, utgång på 90's och förfest här, tycks vara lite halvdött med folk i stan, än så länge är det bara jag och Anna på förfesten...men det kan bli fint, lite sång och musik, mycket prat. Det kommer bli fint! Efter städning ska jag cykla iväg till Ica Maxi, köpa lite nödvändigheter i form av läsk, chips och lite frukt. För att kombinera med vinet. När allt är fixat, då ska jag sätta mig och äta upp gårdagens sallad som jag gjorde med quinoa, tomat, skinka, cashewnötter, kall cremefraiche-sås med kryddor från kryddskåpet.

Spellistan för dagen är denna, som en av klubbsnubbarna har satt ihop.
http://open.spotify.com/user/ordsamling/playlist/7vAOBVoesdJvJeiv8SumcU
Har ni några tips på bra 90-talslåtar som självklart bör vara med på en spellista som denna?
© Ingen kopiering av mina bilder är tillåten utan mitt tillstånd!
RSS 2.0