Barndomens ljuva dagar

En gång i tiden var man liten.

1. Jag och min syster i väntan på ett tåg, troligtvis skulle vi åka till Norrland, vi brukade göra det, min familj + moster och man.
2. Jag i någon typ av fjällstuga (?!?) någonstans, började posera framför kameran redan då.
© Ingen kopiering av mina bilder är tillåten utan mitt tillstånd!

a camp!

Nu lyssnar jag på a camp! för att för en stund glömma bort tomheten jag känner just nu! Funderar på om jag ska haka på Rosita, Niclas och David för att köra rockband ikväll, det är lite som att jag är pepp men ändå inte. Det känns som att det var längesen jag var hemma och bara kröp ner i soffan. Men dagen är ju ung, jag har flera timmar på mig att ta ett beslut!


För övrigt måste jag komma på vad jag ska göra med mitt liv...
© Ingen kopiering av mina bilder är tillåten utan mitt tillstånd!

Håkan var mer än underbar!

Nu dör jag. Jag sitter och lyssnar på Håkan Hellström och bara tänker på hur fin han var igår. Håkan Hellström med sina fina texter, och sin otroligt fina existens. Om man hade kunnat radera den publik som var mellan 13-17 år - då hade jag varit lycklig. Och de långa personerna hade gärna fått raderas också. Men Håkan. Håkan! Vad ska jag säga? Han var underbar, fullkomligt och otroligt underbar! Nu efteråt känner jag mig helt tom och ledsen, jag ville inte att konserten skulle ta slut, jag ville att den skulle fortsätta en evighet och längre ändå. Jag måste se honom igen, får jag inte göra det vet jag inte vad jag kommer ta mig till. Åh!


För sent för edelweiss
Nu kan du få mig så lätt
Brännö Serenad
Känn ingen sorg för mig Göteborg
Ramlar


      -  det var enligt mig de bästa låtarna under spelningen. Och jag är döende nu, åh.


Efter konserten blev det utgång på Stället, det är trevligt när man går dit med rätt folk och får gå förbi kön. Och det är himla trevligt att dansa till massor av Håkan- musik. Och det är otroligt skönt att dansa sig bort från sliskiga typer som tror att de är det hetaste världen någonsin skådat. Vilken kväll, jag säger bara det, vilken kväll! Hade jättekul. Men nu i efterhand - då är jag istället empty. Mer Håkan!
© Ingen kopiering av mina bilder är tillåten utan mitt tillstånd!

Du är bara en av många människor jag drömt om

Nu gott folk, nu plockar Annelie snart upp mig och så ska vi snart se Håkan Hellström, biljetterna är redo i väskan, och jag är kluven, ska jag ha tröja eller ska jag inte. bara linne eller inte? gud, svårt! Men underbart kommer det bli! Jag är happy child! Har varit jättekul att umgås med Louise idag, och tack så mycket för pizzan! Hörs senare eller imorgon gott folk! Nu ska här dansas!
© Ingen kopiering av mina bilder är tillåten utan mitt tillstånd!

Det är en härlig dag!

Idag är jag uppe med tuppen. Gör mig iordning för att kliva iväg till ams med lite papper, tror jag. Och sen ska jag ta en fika med en tjej jag gick i samma klass som från 6-årslekis till 9an. Louise. Det ska bli spännande. Och sen ikväll blir det ju Håkan, underbara Håkan! Ska möta upp med Annelie o Therese o armbåga mig mot scenen tillsammans med dem - det kommer bli så grymt kul och fullkomligt underbart. Självklart sitter jag och peppar Håkanlåtar nu!

Nu frukost, sen kopiera papper!
© Ingen kopiering av mina bilder är tillåten utan mitt tillstånd!

Det närmsta jag kommer kärlek

I nuläget föredrar jag att umgås med mina fina vänner, se på film, läsa böcker, fotografera, skriva, dricka vin och dansa. Jag är inte tillgänglig i form av flickvänsmaterial, för jag känner inte ett enda behov av den kontakten som skapas mellan pojk- och flickvän. Kanske låter det konstigt, men jag föredrar i nuläget att umgås med de som aldrig kommer svika mig på sätt som pojkvänner kan göra. Jag reparerar mig själv från ett förhållande som jag nu i efterhand har insett att jag kanske skulle ha skippat, och jag har sagt till mig själv att minst ett år från det att det förhållandet tog slut, så ska jag bara tänka på mig själv, jag ska vara en fri och otroligt glad singel! Punkt.

Vänner. Kamera. Papper&penna. Det är det närmsta jag kommer kärlek just nu!
© Ingen kopiering av mina bilder är tillåten utan mitt tillstånd!

Chocolate chip cookies, med lime

Jag hade räknat med att dagen skulle vara ganska fylld av tristess, typ jobbsökning (ett extremt: borde), städning och hunger. Men Agnes ringde, och så bar vi hit hennes väska och lagade pasta och pastasås och satt och pratade en sväng, sen bar vi tillbaka hennes väska till stationen och hon åkte mot göteborg. Jag gick vidare mot bokrean och så ringde jag anna, som hade bakat chocolate chip cookies med lime och tyckte jag skulle komma till henne och äta såna, så efter lite kikande på bokrean och en "rutiga bakboken", "känn pulsen slå" och "där regnbågen slutar" (tror jag) och några hurtiga ord med en onykterkvälls- dansbekant, så åkte jag upp till anna (och marielle) i brickebacken. Vi drack te, åt kakor, spanade på norgejobb och låg på golvet/sängen i marielles rum och pratade om allt och ingenting. Det var fint, det var jättefint! "jag kan inte vara kvar så länge" blev istället till ungefär 5 timmar.

Nu lyssnar jag på Håkan Hellström, och funderar på om jag ska gå och dricka vin med min kusin och hans arbetskamrat eller inte.

© Ingen kopiering av mina bilder är tillåten utan mitt tillstånd!

HÅKAN HELLSTRÖM <3

Det finns en kille vid namn anders som är fullkomligt galen! Plötsligt står jag i ägo av två biljetter till Håkan Hellström, helt fullkomligt galet! Och jag är lycklig! Jag får se min underbara Håkan Hellström! Lycka, lycka, lycka! Det trodde jag aldrig! Så, nu lyssnar jag på Håkan på hög volym, och drömmer om morgondagen! Underbara Håkan...! Så Emlan, våran spelkväll flyttas fram, och så går vi och njuter av Håkan <3

Ska dra på mig lite vettiga kläder och gå upp till stan för att hämta ut biljetterna! Ska även handla lite på bokrean, fick presentkort på akademibokhandeln av fadern min.


Edit: Agnes ringde och frågade vad jag hade för mig, om jag hade tid att ses. Självklart! Så nu kommer snart underbara agnes hit, jag ska bara kliva iväg o köpa creme fraiche, sen ska jag gå och möta henne! Hjärta!
© Ingen kopiering av mina bilder är tillåten utan mitt tillstånd!

Tillbaka till verkligheten

Jag och mamma var ute och gick idag, följde spåren av vildsvinen hon sett igår. De hade gått lite fram och tillbaka på diverse små skogsvägar. Spåren var färska osv. Ungefär 10 minuter efter att vi kommit hem igen, rusade de förbi på vägen utanför huset. Fem st vildsvin. Kändes en aning creepy, tänk om vi hade mött dem!?
(dålig bild! jag stod inne, och långt ifrån)Den här gången kändes det svårt och riktigt jobbigt att åka tillbaka till stan. Jag visste att det var välkommen tillbaka till verkligheten som gällde. Har verkligen kopplat bort allt och slappnat av de här dagarna jag var hos mamma och pappa, hur skönt som helst. Fikat, ätit nybakt bröd, kollat på tv, spelat spel, klappat på katten, ätit god mat och bara varit. Inte konstigt att jag inte ville tillbaka, det jag har att vänta är ju faktiskt inte alls lika skönt och avslappnat.

© Ingen kopiering av mina bilder är tillåten utan mitt tillstånd!

VILDSVIN...

Gott folk, jag tog en promenad tidigare idag, min vanliga sväng jag brukar promenera då jag är hemma. Två timmar senare gick mamma iväg, för att gå samma runda. Efter en jättekort stund öppnas dörren och hon kommer tillbaka, yttrar orden "det är vildsvin borta vid ladugården" (syster o bröder - ni vet hur nära oss det är...). Hon hade då sett 4-5 st vuxna vildsvin gå omkring där, och då genast vänt tillbaka hem! Jag finner det väldigt obehagligt. Vi har aldrig sett andra skogsdjur än räv, älg, rådjur, hare och spår av lodjur här. Aldrig varg, aldrig björn, aldrig vildsvin...förrän nu! Jag tycker att vildsvinen kan fortsätta hålla sig borta, de känns allt för stora och läskiga för att befinna sig här, i de trygga småskogarna runt Nora...
© Ingen kopiering av mina bilder är tillåten utan mitt tillstånd!

Gråter osynliga floder

Det var underbart att sjunga, som alltid! Lite extra glädjande att jag får en stämma för mig själv på en låt, och en solobit helt för mig själv på en annan låt. Jag jublar! Den 27e april är det konsert. Gud så kul!


Nu ska jag se en dokumentär om size zero. Intressant. Sen ska jag sova.


För övrigt gråter jag osynliga floder, pga att Håkan Hellström befinner sig i Örebro till helgen. Jag har velat se honom i 6 år, men aldrig gjort det. Och nu när han kommer till Örebro, har jag inte ens råd. Känslan jag kommer ha i mig i helgen går inte att beskriva, det kommer göra ont i hela mig, jag kommer gråta. Och jag kommer veta att alla är där, alla mina vänner som gillar Håkan kommer vara där. + ett stort antal andra örebroare... Smärtsamt och inte alls kul. Jag hoppas på ett mirakel, men mirakel brukar inte ske i min lilla värld!
© Ingen kopiering av mina bilder är tillåten utan mitt tillstånd!

Spännande jakt på passande objektiv

När jag gått ner för att lägga mig igår blev det att jag rotade runt litegrann i mammas gamla kameraväska, för att se om något av objektiven kunde tänkas passa på min Nikon. De gick att sätta fast, men de gick inte att ställa in och få skarpt någonstans. Men med hjälp av lite högre isotal samt lång slutartid - så tror jag att jag fick till några ganska spännande bilder.

Fortfarande ont i magen, att det inte kan försvinna... Ska snart fixa till hamburgare o pommes till mig o pappa, sen ska jag bylta på mig ytterkläder och gå till bussen för att åka till linde och sjunga. Då borde magontet hålla sig borta för en stund i alla fall, för jag är väldigt glad när jag sjunger...

Min katt ligger just nu och busar med mattan och sin svans om vartannat. Finns det något sötare än katter? Jag tror knappast det...
© Ingen kopiering av mina bilder är tillåten utan mitt tillstånd!

Det handlar om positivitet

Jag måste lära mig att slappna av mitt i all denna röra. Det slog om, över en natt, och plötsligt tycks all min positivitet vara som bortblåst. Vad ska jag göra för att få den tillbaka?


Nu ska jag gå ner till rummet i källaren, mitt tonårsrum. Jag ska teckna lite, eller skriva lite. Imorgon är det en ny dag. Och jag hoppas det är minusgrader istället för slask, för jag ska gå till bussen, 3 km.
© Ingen kopiering av mina bilder är tillåten utan mitt tillstånd!

Skogsvistelse

Jag klappar på katten, dricker te. Fika med grannar som faktiskt på riktigt låter intresserade över vad jag har för mig och allt som (inte) händer på jobbfronten. Man blir inte tagen på allvar av alla vuxna, så det är skönt då man blir det.

Drar på mig rosa raggsockor och kryper upp i soffhörnan, läser ord skrivna av Marian Keyes, ser på tv, klappar på katten lite mer.

Skogsvistelse. Hemma hos föräldrarna.
© Ingen kopiering av mina bilder är tillåten utan mitt tillstånd!

Mr Nikon
Jag och Mr Nikon
  - mycket goda vänner, men när jag är rikare ska jag byta upp mig. Till en d90, eller kanske d300. Jag kommer alltid förbli nikonanvändare känner jag i alla fall.

Foto: Eveline
© Ingen kopiering av mina bilder är tillåten utan mitt tillstånd!

Lite om helgen, och lite om framtidsrädsla.

Har haft en otroligt bra helg, först umgänge med emlan som kom och sov här efter sin kväll ute. Vi spelade lite yatzy och lite monopol, och bara var. Sen blev det en semla (året sista för min del!) på Hälls, och dit kom Sofia. Fick en liten present av henne i form av en kalender, naturfotografier av en fotograf som hon tycker jag borde söka assistentjobb hos. Ska definitivt kolla upp det. Jag och Sofia handlade lite godis och lite grejer till att göra pizza. Och sen begav vi oss till mig. Det blev pizzabak, yatzy, melodifestival, godis, chips, vin och lite öl. Lite stämsång hann vi med, gamla favoriter från körperioden som jag saknar så otroligt mycket! Och så blev det även en nattlig promenad där vi pulsade fram i snöfallet.

Nu håller jag på och packar för att åka till mina föräldrar en sväng. Ska dricka te, läsa böcker, klappa katten, gå promenader med Mr Nikon och bara vara. Imorgon ska jag åka en sväng in till linde och haka på Sofia och gå på kören en gång, bara för att få sjunga lite och bli glad och varm i magen av det.

Jag har haft ont i magen i några dagar nu. Det är som en molande hungerkänsla, som inte stillas av att äta någonting. Det är ett vagt illamående, som att man inte vet om man är sjuk eller om det är något annat. Men jag har kommit på att det är någonting annat, pengarna börjar synbart rinna iväg, ta slut. Och jag står fortfarande utan jobb. Egentligen är det väl ganska självklart vad det är? Jag är rädd, jag är fullkomligt livrädd för läget. Jag är orolig och mår dåligt över att jag snart måste låna pengar...


  - men oavsett vad, en bra helg!

Nu åker jag hem till mamma och pappa, några inlägg kommer ni få ta del av. Bilder får ni på tisdag kväll eller onsdag, vetinte riktigt när jag åker hem ännu.
© Ingen kopiering av mina bilder är tillåten utan mitt tillstånd!

Bubbelroom

Jag har aldrig någonsin ritat förut, eller det är klart jag har ritat. Men alltid hånat mig själv och sagt att jag är kass. Nu ritar jag, och blir hyfsat nöjd med det jag skapar. Det är ju kul att rita, otroligt kul till och med! Sen hur proportionerna är, det är en helt annan femma, just nu bara ritar jag och känner att det är kul!Om ett par timmar kommer emlan rangla upp för trappen här, hon ska sova här efter kvällens utgång. När vi vaknat ska vi ta en upplyftande promenad, jag har tankarna på en solariestund också. Kl 15 ska vi träffa Sofia och planera mer inför kvällens utgång, ska & reagge på Stället. Vi hoppas på att Emlan är sugen på en kväll till, det vore så himla fint. Matlagning och sen lite förpärla då även Rosita kommer hit. Så, jag lämnar er till på söndag, så länge får ni spana på den här bilden. Ha en toppenhelg people!
© Ingen kopiering av mina bilder är tillåten utan mitt tillstånd!

Det första någonsin, skapat med penna, som jag lägger upp på internet.

Jag fnissar över att det här är det bästa jag kan lyckas åstadkomma med en penna, och för att göra det ytterligare lite fånigt, så la jag till lite bubblor och en rosa ram i photoshop. Ni får gärna skratta med mig, och håna mig för min uselhet. Men man kan ju säga att jag är ärlig, jag vågar lägga upp nåt jag gjort som inte är bra. Det här är det första skapat med penna, som jag någonsin lagt upp på internet. Jag fnissar. Nu ska jag installera adobe illustrator och se hur lite jag förstår av det. Om jag kan skapa något spännande där!


© Ingen kopiering av mina bilder är tillåten utan mitt tillstånd!

Plötsliga "vill"

Plötsligt vill jag ha en symaskin - jag som inte ens kan sy. Och plötsligt vill jag rita, illustrera - jag som inte ens kan skapa något snyggt alls, med en penna i handen.

Men det är inte något plötsligt över att jag vill hitta tillbaka till inspirationen för att skriva. Jag vet inte vad som hänt, jag brukar ha lätt för att skriva små korta stories. Men inte nu.

Och så vill jag ha bort det här underliga magontet. Bortsett från någon konstig hungerkänsla som inte är orsakad av att jag är hungrig, så mår jag faktiskt som en människa nu, till skillnad från i morse. Elina frågade mig om dans ikväll, men jag har inte råd, och jag vill inte riskera att bli sämre om det skulle vara något på gång. Jag ska ut imorgon - om jag känner mig kry då. Har inte råd med det heller egentligen, men Rosita hade lust att bjussa på inträde samt ett par öl. Jag har alldeles för fina vänner!


© Ingen kopiering av mina bilder är tillåten utan mitt tillstånd!

Se det som filmtips!

Här kommer några filmtips från mig. Jag har fler, det är bara det att det känns så dumt om listan blir milslång. Men se de här och njut, och säg till när ni vill ha fler!


August Rush
The secret life of bees
The Notebook
A walk to remember
Sixth sense
Big Fish
Edward Scissorhands
Donnie Darko
Magnolia
The phantom of the opera
Finding neverland
Garden state
I am Sam
Livet är underbart
Mamma Mia
Moulin Rouge
Girl, Interrupted
Amelie from Montmartre
Tillsammans är man mindre ensam
Before sunrise
Before sunset
Big Daddy
Ciderhusreglerna
Pay it forward
Crazy/beautiful
Hard candy
Juno
Just like heaven
Sweet November
Little children
Raise your voice
Sex and the city
Uptown girls
The ex
Knocked up
Little black book
What a girl wants
Gone with the wind
Maskinisten
Barnhemmet
Pans labyrint
Grabben i graven bredvid
Just my luck
Love and other disasters
Meangirls
While you were sleeping
Frankie and Johnny
Nine months
The last kiss
Over the hedge
Finding Nemo
Ice age
The spiderwick chronicles
Sliding doors


Alla dessa, är fullkomligt underbara. Ni kommer att le, ni kommer att gråta, ni kommer sitta och bita på naglarna, ni kommer vara rädda. Och ni kommer att le igen.

© Ingen kopiering av mina bilder är tillåten utan mitt tillstånd!

Påväg att bli sjuk?!

Idag känner jag mig inte helt okej. Jag känner en kall ilning gå genom kroppen med jämna mellanrum, jag har en konstig typ av hungerkänsla i magen, jag har huvudvärk till och från. Jag hoppas att det inte betyder sjukdom. Ska ta och fixa till lite frukost nu, och äta den till ett avsnitt av Scrubs, sen får vi se hur det känns efter det.

När jag får för mig att jag är småsjuk, då blir jag så himla ynklig och vill inget annat än att ligga nerbäddad och äta goda saker. Men när nu ekonomin hindrar mig från att köpa goda saker, vad ska jag då äta? Helst goda saker som är nyttiga såklart. Vad har ni för tips och rekommendationer?
© Ingen kopiering av mina bilder är tillåten utan mitt tillstånd!

I ett paket på posten...

Jag fick ett grönt litet paket genom min dörr idag. Min systers handstil i adressfältet och jag öppnar. I paketet ligger en tjusigt ihopvikt tygväska, två tablettaskar och ett litet brev. Detta förgyllde min dag litegrann, och jag blev jätteglad! Hon är så bra min syster, hon målar så fint och är så snäll! Se här nedan så fint, vilka fina motiv, och vilka goda tablettaskar. Tack kära syster!


© Ingen kopiering av mina bilder är tillåten utan mitt tillstånd!

Ont i magen av 1 l te!

Jag har druckit 2 gigantiska koppar te, på väldigt kort tid. De gigantiska kopparna rymmer ca 0,5 l. Man kan även säga att jag har ont i magen pga allt detta te. Men, det är ju himla gott, så vad gör lite magont egentligen?

Har ringt till hotellet jag sökt jobb på. Dock anställer de inte något just nu, alla tjänster är tillsatta. Jag börjar ha väldigt svårt att förstå vad jag ska göra, hur jag ska gå till väga med allt, och hur jag ska få ett jobb. Är det någon som har något tips?

Nu ska jag redigera lite bilder och komma på andra tankar!
© Ingen kopiering av mina bilder är tillåten utan mitt tillstånd!

Fruktsallad, smoothie & te

Fruktsallad, smoothie & te. Och allt känns lite mer åt rätt håll. Lite. Ett stillsamt snöfall i gatlyktans sken känns dock som att det är åt helt fel håll, det ska ju börja gå mot vår nu? Om två veckor - för ett år sen - satt jag och min rödhåriga vän på grusiga stenplattor i centralparken, matade änder med äpple, såg på slottet och iakttog en sol på en alldeles klarblå himmel. Någonting säger mig att den tredje mars i år inte kommer bli som förra årets!
Imorgon ska jag:
  - ringa till hotellet jag sökt jobb på
  - ringa till espressohouse som jag sökt jobb på
och så ska jag tänka och agera positivt!
© Ingen kopiering av mina bilder är tillåten utan mitt tillstånd!

Kan någon definiera vuxen?

Nu har jag bakat mitt bröd och handlat utifrån min inköpslista. Brödet blev jättejättegott, och jag köpte bara vettiga saker. Jag ser på film, men bryter inga mönster - så, som vanligt så somnar jag en sväng, men lika bra var väl det, i detta fall. Jag är inte redo för att se PS I love you än, minnet av den otroligt bra boken är för färskt. Det jag hann se av filmen var värdelöst i jämförelse. Men längre fram, när tiden är rätt, då ska jag se den igen. Inte om en eller två månader, inte heller om två. Kanske om ett halvår, eller lite längre än så.

Jag har inte sökt 5 jobb idag som jag sa. Jag har inte tänkt på framtid och utbildningar heller. Idag tänker jag åt fel håll, är inte så positivt inriktad som jag bör vara. (få mig att vända på det!!!!)  Det enda jag tänker på är alla resor jag vill göra, men där feghet och främst pengabrist hindrar mig. Jag tänker på att bli vuxen, att det liksom känns så konstigt att jag, lilla jag, är vuxen. Eller är jag? Kan någon definiera vuxen?  Jag tänker, för mycket för mitt eget bästa. Att tänka är bra, nästan jämt. Men inte riktigt idag. Idag är det jobbigt och ansträngande, det tar på krafterna.
© Ingen kopiering av mina bilder är tillåten utan mitt tillstånd!

Baka bröd

jag påbörjar brödbak, skriver inköpslista, känner smärta av telefonräkningen och existerar utan att dra på munnen, just idag.
© Ingen kopiering av mina bilder är tillåten utan mitt tillstånd!

jag vill sitta vid ett bord med en vän som har lugg

jag ser ut på en grå och kall himmel, drar filten över fötterna. ser på film och gäspar, drömmer om att resa men vet att det inte kommer bli av på en mycket, mycket lång tid. dricker kopiösa mängder med te, skriver ord på lappar som ligger utspridda i lägenheten. vill sitta vid ett bord med en vän som har lugg, och prata avslappnat om allt och om ingenting.

klockan rör sig så otroligt snabbt om dagarna... utan att jag egentligen inte gör någonting, känns en aning tragiskt. faktiskt!
© Ingen kopiering av mina bilder är tillåten utan mitt tillstånd!

Ska & reagge- kväll

På lördag är det ska och reagge- kväll på Stället. Man borde ju dra dit, bara för att det var en evighetsen det var ska och reagge någonstans... Men jag får se, allting har ju så himla mycket att göra med pengar just nu.

Idag ska jag söka jobb, och spana efter utbildningar. Tänka framåt och komma på vad jag vill göra med mitt liv, ungefär. Det är svårt, det är lite som att livet just har börjat, och då har man ju inte en aning om vad man vill göra, känns det som!
© Ingen kopiering av mina bilder är tillåten utan mitt tillstånd!

Håll den positiva känslan vid liv!

Nu blir det sängen för min del. Antingen sängen + bok, eller sängen + film, eller helt enkelt sömn direkt. Just i denna stund sitter jag och gäspar stort hela tiden, så det sistnämnda kanske är en god idé? Och så kliva upp runt 08 - 09 imorgon och verkligen sitta och kolla runt på platsbanken, och söka minst 5 jobb. Samt kolla runt på utbildningar, tänka på vad jag vill göra med min framtid! Jag ska starta dagen med träning till dvd.n som jag lånat av Elina, och så hoppas jag på en promenad med mulin efter klockan 13. Det ska nog bli en bra dag imorgon med, såklart! Det gäller bara att hålla den positiva känslan vid liv!

Godnatt!
© Ingen kopiering av mina bilder är tillåten utan mitt tillstånd!

Likt en regndroppe

Grus i mina ögon och a camp! på ett evighetslångt repeat. Läser på forum, och önskar att en biljett till Håkan Hellströms konsert faller ner likt en regndroppe framför mitt ansikte. Om så sker, kommer jag böja mitt huvud och ruska håret som blir blött av de regndroppar som faktiskt är regndroppar. Sanningen är, att jag kommer göra sönder min omgivning och hata min omvärld, om jag inte går och ser Håkan Hellström den 27e februari. Jag har velat se honom i 6 år, men aldrig gjort det. Och nu kommer han till Örebro. Underbara Håkan kommer till Örebro, men jag har inte möjlighet att se honom, för att jag är arbetslös och otroligt pengalös. Jag går under, jag kommer sitta med rödgråtna ögon hela den 27e...

© Ingen kopiering av mina bilder är tillåten utan mitt tillstånd!

Jag har blivit förälskad!

Ibland är det sådär alldeles jättekallt, och jag är inte helt förtjust i det!

Maria var en jättehärlig tjej, vi hade hur lätt som helst att snacka, hennes Pierre verkade väldigt schysst han med.
och deras son Elvis var hur mysig som helst. En liten charmknutte på 1 år, som log, vände bort blicken lite blygt, log ännu mer, lekte. Flirtade in sig totalt. Och när jag skulle gå skulle jag klappa honom lite hejdå, då fick jag plötsligt två små armar runt halsen. Och yes - jag blev förälskad, fullkomligt. Barn är så speciella och mysiga!

Nu ska jag lägga mig i soffan med några godisbitar och se på Just my luck. En film med bland annat Lindsay Lohan, som jag inte kan låta bli att tycka om ganska mycket!

© Ingen kopiering av mina bilder är tillåten utan mitt tillstånd!

-

Nu ska jag iväg och träffa Maria och Elvis. Jag kanske ska vara barnvakt åt denna lille Elvis den 3e mars. Ska bli spännande att träffa dem!
© Ingen kopiering av mina bilder är tillåten utan mitt tillstånd!

Ord plus kuvert plus frimärke

Tänker på ord.
Ord plus kuvert plus frimärke. Och på te.

Och att jag vill pyssla.

Lyssnar på a camp! nu, och det är bland det bästa på länge.
© Ingen kopiering av mina bilder är tillåten utan mitt tillstånd!

Det handlar om ord

     Ord är så otroligt små saker,
men de kan göra mig sådär väldigt, väldigt glad!
     -  tack!
© Ingen kopiering av mina bilder är tillåten utan mitt tillstånd!

Muffins plus smultronte i min soffa

Fåtöljer och te på supreme, frusna fingrar och frusna lår, och muffins plus smultronte i min soffa. Prat om det där som kallas "allt och inget", och även "allt mellan himmel och jord". Konstateranden och skratt. Ett försök till att lära ut saker om mr Nikon. Stativtest, bländaröppning och slutartid. Elskåp, brevlådor och broräcken. Frusna fingrar och frusna lår, kramar och ytterligare prat.

Allt detta tillsammans med fina mulin.
© Ingen kopiering av mina bilder är tillåten utan mitt tillstånd!

"Årsbelopp för 2009: 0 kronor"

Nu är jag hemma och mellanlandar mellan två vänträffar. Har umgåtts med härliga Emlan nu på förmiddagen, strosat omkring i affärer och ätit på La Baguette - tack darling! Och 3 böcker inhandlades på myrorna. 45 kronor för tre fräscha böcker känns helt okej i mitt tycke!

Om en kvart ska jag gå upp mot stan igen för att träffa mulin, vilket var en halv evighet sen. Blir fika, Nikon-prat och bara, fint! Kanske en sväng in på systemet också, inför fredagen. Skönt att ha det fixat...

Fick beslutet om nedsättnin från csn nu idag.
"Årsbelopp för 2009: 0 kronor"
Tack, det känns som en otrolig lättnad just nu, smällen med "allt på en gång", den tar jag då när den kommer, dumt att tänka på den ett år i förväg, för om ett år borde läget på något sätt vara helt annorlunda!
© Ingen kopiering av mina bilder är tillåten utan mitt tillstånd!

En otroligt tjusig vän

Jag har en otroligt tjusig vän. Namnet är Elina och vi brukade ta jättefina kort på varandra då vi gick i 8an och 9an, posade som vi då trodde var snyggt. Det var kul i alla fall. Och nu, nu för tiden posar vi mer på riktigt skulle man kunna säga, en aning seriösare helt enkelt!
Nu ska jag lägga mig och se slutet av Pans Labyrint, imorgon ska jag upp vid halv 9 för att göra mig iordning och se till att äta frukost. Sen ska jag möta upp med Emlan, hjälpa henne med hennes ärenden, för att sedan promenera omkring och se på hus, så som vi brukar!
© Ingen kopiering av mina bilder är tillåten utan mitt tillstånd!

Dags för muffins!

Jag har nu några muffins i ugnen. Testmuffins kan man kalla dem... Några med dumle, några med geisha och några med rispuffar. Det ska bli spännande! Och gott, hoppas jag! Får lite besök av min bror nu, skriver ett par rader senare ikväll. Måste se klart Pans Labyrint idag. Jag behöver tips på romantiska komedier. (Eller andra filmer) Så, vad har ni att rekommendera?
© Ingen kopiering av mina bilder är tillåten utan mitt tillstånd!

En minimal semla och tillhörande besvikelse!

Nu är jag och mina stelfrusna fötter hemma efter en dag med lagfotografering (det gick bra tror jag!), elinapromenad&fotografering, en minimal semla och tillhörande besvikelse att originalstorlek inte fanns, och lite gäspningsmaraton hemma hos Elina. Det har varit en bra dag. Mycket sol, fint att träffa Emlan, och fint att träffa Elina! Fina fotografier och bra prat!


Imorgon ska jag först träffa Emlan (!?), och sen ska jag träffa mulin. Det kommer bli ännu en fin dag. Och fina dagar är bra att ha sparade i minnet, så det gäller att samla på sig av dem.

Nu: spaghetti, bacon, ketchup och rostad lök.
Jag är dessutom olagligt sugen på att baka muffins med  dumle/geisha/after eight. Eller att äta någon av dessa chokladsorter (alla!). Men nej, jag ska försöka med nyttigheten. Det vore ju så gott bara...
© Ingen kopiering av mina bilder är tillåten utan mitt tillstånd!

Dagen är fylld av fotografering!

Jag vaknade och kände mig fortfarande mätt från gårdagens ätande. När jag reste mig upp blev jag dock jättehungrig direkt. Så nu ska jag satsa på lite frukost i fruktsalladform och te. Sen ska jag sminka mig och välja kläder för dagen. Ungefär 11.20 ska jag befinna mig på resecentrum för att bli upplockad av Lindesberg Volleylag, i deras buss. De ska ha match här i Örebro nämligen, och jag ska ta ett lagfoto därinnan. Första "uppgift" jag fått. Ska bli grymt kul, om än lite läskigt! Därefter ska jag möta upp Elina, och tillsammans ska vi möta en hel fotodag tillsammans, kommer bli toppen!
© Ingen kopiering av mina bilder är tillåten utan mitt tillstånd!

Delad vårdnad av ett monopolJag bjuder på den... Nu ska jag och Rosita laga tacos, och spela ett nyinköpt monopol. Visakort. Delad vårdnad! Guuud vad kul! Ha en fin dag allihopa!
© Ingen kopiering av mina bilder är tillåten utan mitt tillstånd!

Hjärtedagen

Vädret är ju fullkomlig magi. Jag vaknade av att den sken så att de vita väggarna runt mig nästan bländade mig! Nu ska jag äta lite frukost och se klart resterande del av Pans Labyrint som jag började se igår, herregud. Jag var på helspänn hela tiden, otroligt obehaglig film... Sen ska jag få tag i Rosita och spika tid, samt sysselsättning! Det kommer bli en bra dag. En hjärtedag att spendera med en fin vän.

Hur ska eran hjärtedag spenderas?
© Ingen kopiering av mina bilder är tillåten utan mitt tillstånd!

I can see it in your eyes

Elina är en så himla snygg och snäll och allmänt bra tjej. Jag är otroligt glad att vi börjat umgås mer igen, för en sån som hon - det är otroligt dumt att missa!

(Har hon inte vackra ögon såsäg?)

Elina. Du ska få ligga i snön på söndag! I have som ideas! Tror jag!
© Ingen kopiering av mina bilder är tillåten utan mitt tillstånd!

She's so beautiful!

...eller så sover man i soffan istället för att redigera foton. Crap! Nu kommer jag ju inte lyckas somna när jag borde. Jag somnade ifrån Pans Labyrint nu när jag väl tagit mig mod till att se den... Nåväl, får kolla vidare om en stund! NU sitter jag i alla fall och redigerar bilder...© Ingen kopiering av mina bilder är tillåten utan mitt tillstånd!

Are you lonesome tonight?


Fotograf: Elina
Redigering: Jag
Modell: JagJag har nu börjat redigera dagens bilder. Då jag inte har någonting alls att göra ikväll, så kommer det troligtvis dyka upp några fler...!
© Ingen kopiering av mina bilder är tillåten utan mitt tillstånd!

Resultat av dagen

Nu har elina nyss cyklat hem. Efter några timmar med diverse smink, och diverse rekvisita. Men mest kamera, fönsterljus och reflexskärm. Så, nu ska jag lägga in bilderna på datorn, ska bli otroligt spännande att se resultatet av dagen! Och så ser jag fram emot söndag, som ska bli en heldag. Promenad och foto! Perfect!
© Ingen kopiering av mina bilder är tillåten utan mitt tillstånd!

Nytt och fräscht!

Jag har tre nya eluttag, jag har belysning i garderoben och jag har en ny och modern proppcentral med jordfelsbrytare Dessutom stinker det ny plast. Så medan jag tvättar håret och fixar ögonbrynen ska jag öppna balkongdörren och vädra lite. Sen ska jag äta, och vid 13.15 dyker elina upp, så blir det fotande i mängd :D
© Ingen kopiering av mina bilder är tillåten utan mitt tillstånd!

07.32

klockan är 07.32.
jag kokar två ägg, skalar en morot, förbereder inför att sätta igång en liter vatten i vattenkokaren, äter några smörgåsrån. om 27 minuter ska elektrikern komma. tur att jag lyckades gå upp i alla fall. jag ska läsa mig till skelögdhet idag igen!

jättejättetrött. fy!
© Ingen kopiering av mina bilder är tillåten utan mitt tillstånd!

Ibland är det slutet på en film, som gör det värt att se!

I vissa filmer är det slutet som gör hela filmen värd att se. Jag kollade på halva Pay it forward och tyckte den var medelmåttig. När jag sett en bit av resterande hälft började den bli väldigt bra. Och i slutet grät jag. Ögonen täcktes av tårar och herregud vad sorgligt!

Men jag kan rekommendera den. Slutet gör det otroligt värt.
Barnskådespelare som är bra skådespelare...de berör så otroligt mycket i sina roller!


Nu ska jag sova, ska upp klockan 7 så jag hinner äta frukost innan elektrikern kommer klockan 8. Sen när han är klar kommer Elina hit och låter mig agera some kind of provdocka för fotografering - det blir kul!
© Ingen kopiering av mina bilder är tillåten utan mitt tillstånd!

Ett pianospel i skugga

"Cornelias smala fingrar smekte den vita gardinen åt sidan. Hon såg på idyllen utanför och log medan solen diskret sökte sig förbi gardinen och började spela på pianots tangenter. Tonerna var ljuva och sammanhängande och hon log då hon släppte taget om gardinen, tonerna fortsatte i skugga och hon vred huvudet och blicken mot den äldre kvinnan som satt i rummets mörkare del. Melodin som spelades på pianot blev mer och mer dramatisk, tonerna blev djupare och djupare med inslag av ljusa toner som skapade en vag kontrast mellan sol och skugga. Cornelia vände snabbt tillbaka blicken mot pianot då hon plötsligt hörde att det enda som spelades var en enda melodislinga, om och om igen. En melodislinga som blivit komponerad enbart för att skapa rädsla och skräck i sinnet på den som lyssnar. Hon famlade intill sig för att finna balans åt skräcken som dragit in i hennes kropp. Med ögonen vitt uppspärrade föll hon innan hon fått fatt i soffans rygg."


skrivet av: Johanna Andersson

(bara ett utkast)
© Ingen kopiering av mina bilder är tillåten utan mitt tillstånd!

Pay it forward!

Uh, nu sitter jag och fryser otroligt mycket. Så jag ska få upp värmen genom att äta det som är kvar av tomatsoppan från igår, och så ska jag börja se filmen "Pay it forward". Är det någon som har sett den? Det är ju i alla fall en himla söt unge med...

© Ingen kopiering av mina bilder är tillåten utan mitt tillstånd!

Elektriker & au pair

Elektrikern har varit här i ca 3½ timme, jag har under hela den tiden suttit och läst konstant. Jag har läst så mycket att jag känner mig helt vindögd och skev när det gäller att se. Han drog massa färgglada kablar och fixade en ny "proppcentral" med jordfelsbrytare. Fixade till fläkten inne på toaletten, så nu låter det inte längre som att allting inuti den är trasigt... Imorgon kommer han och fixar ett antal eluttag, och belysning i garderoberna. Jag ska nog be honom kika på min köksfläkt som låter otroligt annorlunda även den.

När elektrikern gått ringde en tjej gällande au pair- grej, som jag anmält intresse till via en hemsida. Bara för att det faktiskt låter intressant... Hon ringde, var hur trevligt som helst och vi pratade och skämtade. Och vi bokade även in mig på en informationsträff nästa torsdag. Får ta med upp till 3 kompisar på den - någon som vill haka på? Om en vecka alltså.

Och finns det någon som kan berätta lite här och nu om hur det är att vara au pair. Fördelar och nackdelar. Positivt och negativt!
© Ingen kopiering av mina bilder är tillåten utan mitt tillstånd!

Soundtrack: Hey there DelilahGodmorgon, 1½ timme efter att jag vaknat. Jag ska nu ta en liten promenad i solen och kombinera det med ica. Jag ska handla massor med frukt, för idag har jag tänkt frossa i fruktsallad och smoothies. Och som vanligt, så väntar jag på svar från den där elektrikern... Idag är jag sugen på att läsa och skriva, så idag ska jag försöka få till en kreativt skriven text att placera i kategorin "kreativ ordmagi".

Vad ska ni göra idag?
© Ingen kopiering av mina bilder är tillåten utan mitt tillstånd!

Svar på frågestunden!

Hur snabbt kan du skriva " Jag heter Johanna" på tangentbordet?:)

Det tog ungefär 2 sekunder och 7 hundradelar, enligt tidtagaruret på min mobil.


Vilken är din favoritfilm och varför?;)

August Rush, utan tvekan. Bara för att den grep tag om mig så otroligt starkt.

  

Hur länge har du bloggat? :)

1 år och 8 månader. Jag började bloggandet på alwaysinmymind.blogg.se, och nu i januari övergick jag till denna blogg.


Vilken är din favoritfärg?

Oj, det är otroligt svårt. Det handlar mer om färgkombinationer... Men vinrött är fint. och svart är alltid bra.

  

Tränar du något? i så fall vad? Om inte, vad vill du träna?

Jag har aldrig varit tjejen som tränat efter skolan. Tyvärr.

Men i nuläget skulle jag otroligt gärna vilja träna på gym, spinning samt gå och simma lite, men då allt detta kostar och jag inte har någon inkomst, så får jag ta det billiga alternativet. Styrka hemma, i form av situps, rygglyft, knäböj, utfall, tåhävningar och armhävningar. Och inom en inte allt för lång framtid ska jag börja springa.


Vilken sorts musik lyssnar du på?

Jag lyssnar på det allra mesta. Men just är det mest Melissa Horn, Regina Spektor, Håkan Hellström, Winnerbäck, Stevie Wonder, Queen... Som ni märker - blandat! Är inget fan av hardcore/metal - det är blankt nej åt det hållet!


Har du pojkvän?

Helt och hållet tomt på den fronten!


Hur ska du fira 14e feb?

Det är prat om att jag och Rosita ska ses och laga mat, se på film, spela spel och äta fruktsallad. Jag är pojkvänslös så jag har ingen att hjärtegulla med. Och Rositas karl ska visst ut och fiska, den rackaren ;p


Blondinbella, Kenza eller Jag? (ett stort skämt haha)

Hahaha, Nathalie ställde den ultimata frågan, frågan som alltid finns, i alla frågestunder. (men var är kissies namn? Haha).  Självklart väljer jag Dig!

  

Vilka bloggar läser du? tips?

Var beredd på att det kommer dyka upp många länkar här nu... Ingen ordning från bäst - sämst eller tvärtom.

http://emelieohlsson.blogg.se/

http://365saker.se/

http://audrinas.blogg.se/

http://blandrostigacyklar.blogg.se/

http://pinkpills.blogg.se/

http://obstinate.blogg.se/

http://klackarnaitaken.blogg.se/

http://natha.blogg.se/

http://lodjuret.blogg.se/

http://matildahammar.blogg.se/

http://karinolofsson.blogg.se/

http://dookie.blogg.se/

http://sandstedt.blogg.se/

http://kaboff.blogg.se/

http://gbgregn.blogspot.com/

http://nilossecret.blogg.se/

http://skarocksteady.blogg.se/

http://spiderchick.blogg.se/


Det var de jag läser oftast. Och de som verkligen uppdaterar regelbundet. Jag ursäktar om någon är glömd. Men jag läser många bloggar, jättemånga! Alla läser jag inte dagligen, utan återkommer någon gång i veckan, men de ovan nämnda läser jag så fort jag ser att de uppdaterat. Hoppas ni fick något tips!


Om du fick ändra en grej med dig själv (utseende) vad?

Helhetsgrej: att lite kroppsligt överflöd bara, försvann.

En specifik grej: jag har aldrig varit sådär jättenöjd med min näsa. Och jag skulle gärna vilja vara några centimeter längre också.

  

Vad är ditt mål med bloggandet

Jag har väl inte direkt något mål med bloggandet. Jag började blogga för att det är kul att skriva av sig, det tycker jag fortfarande. Och nu är det även kul att fler och fler dyker upp och läser och kommenterar. Som allting är i nuläget, så tänker jag väl att det inte skulle vara något fel om bloggen kunde få det att rulla in kopiösa mängder med pengar - men, det lär ju inte hända ;)

  

Drömyrke, vad skulle du helst vilja jobba med

Allra helst skulle jag vilja sjunga/fota/skriva mig genom livet och bringa in en fet månadspeng på detta. Men tillsvidare innan det ger mig stora pengar så vet jag faktiskt inte riktigt vad jag vill göra. Jobba på en industri (min kära gummifabrik, O JA! haha) och dra in massa pengar medan jag funderar.

  

Vilka är dina favoritbloggar och varför är det dina favoritbloggar?

Läs ovan!  Och de är mina favoritbloggar, för att de har någonting som har fångat mig, ibland är det oidentifierbart, ibland är hela bloggen konstant klockren, och vissa av dem är vänners bloggar, som är favoriter för att de är vänner, och för att jag älskar att läsa om vad de gör!

  

Vad har du jobbat med?

Jag har jobbat med servering/disk/städ/kassaansvarig på ett wärdshus två somrar, julbordstider och lite helger däremellan. Jag har jobbat som kommunikatör/försäljare via telefon, 6 månaders lidande. Och nu häromsistens så jobbade jag ungefär 5 månader som maskinoperatör på en fabrik, en fabrik där jag en sommar innan har suttit och rensat bort överflödigt gummi från gummiprodukter (såna gummiprodukter som jag som maskinoperatör nu har skapat, och låtit andra rensa, mohahaha!)

Man kan säga att jag har haft otroligt givande jobb...   

  

Har du några djur?

Jag har en underbar svart katt hemma hos mamma och pappa, hans namn är Måns, och han tycker det är otroligt gott med mat... ;)

  

Vad är dina drömmar i livet?

Jag drömmer om att få ett välbetalt jobb som jag trivs med, jag vill aldrig känna att jag inte har pengar, utan jag vill befinna mig i ekonomisk säkerhet. Med det menar jag inte att jag ska ha ett överflöd av pengar, utan bara ha så att jag inte är utan i lägen då jag behöver pengar.
Och så drömmer jag om att någon gång bli sedd och uppmärksammad för mina fotografier och texter.

  

Vill du ha barn, isf hur många?

Jag vill självfallet ha barn. Minst ett och högst tre. Allra helst två. Allra helst en tjej och en kille, eller två tjejer. Men den som lever får se, tror att jag kommer bli väldigt nöjd med vad det än blir när jag kommer till den biten av livet.

  

Vad skulle du absolut inte skriva om?

Det lite intimare umgänge jag har med en partner - när jag någon gång har en. Det hålls för oss själva.

Berätta något du är stolt över med dig själv!

Jag är stolt över att jag tagit den situation jag befinner mig i i nuläget, så bra som jag har gjort. Hade det varit för två år sen, eller bara för ett år sen, då hade jag brutit ihop totalt och inte vetat alls vad jag ska ta mig till. Jag vet inte alls vad jag ska ta mig till, men jag försöker ta reda på det, jag försöker upprätthålla positiviteten, och jag gör saker för att ta reda på om de passar in på vägen. Det är jag faktiskt väldigt stolt över.


Berätta något vi inte vet!

Det känns som att det är otroligt mycket ni inte vet. Men det känns inte som att jag lyckas komma på något roligt/intressant/annorlunda som jag gör.

Men jag vet inte? Jag är blyg, jag fnissar åt nästan allt. Eller så svarar jag helt enkelt på den grejen när jag kommer på något. Så får det bli!

  

Vad är meningen med livet - enligt dig? ;)

Usch, såna frågor är så luddiga och svåra att svara på. Men jag väljer att svara att meningen med livet är att man ska finnas tillgänglig för sina medmänniskor, man ska hjälpa när man behövs.

  

Bästa film

August Rush ;)

Men finns otroligt många andra som är riktigt bra också!

Bästa bok

Vindens skugga, skriven av Carlos Ruiz Zafón. Otroligt bra bok!


Bästa minne

Resorna jag har gjort med kören, till Österrike. De har varit fullkomligt underbara och hur avslappnande och välbehövda som helst. Och så självklart studentkvällen och balen, jag tror att det var en fin kväll för oss alla!


Vad är det mest pinsammaste du gjort/hänt dig?

Det har inte hänt mig så mycket pinsamt faktiskt. Kan tänkas att det varit nångång då jag glömt låsa dörren när jag gått på toaletten... dock var det ett antal år sen nu. (peppar, peppar)


Vad skulle du vilja jobba med om du fick välja?

Fotograf, författare, musikalartist, sångare... ptja, något kreativt kan vi väl säga!


Vad skulle du göra om du fick göra vad du ville på en dag?

Eftersom jag är arbetslös som det ser ut nu, så gör jag ju lite vad jag vill varje dag. Men allt begränsas ju när man inte har gott om pengar. Så, om jag hade gott om pengar, och fick göra vad jag ville en dag. Då skulle jag skämma bort mig och de närmsta vännerna över en dag. Heldag på ett spa. Olika behandlingar. God mat. Och lite lyxiga drinkar där på kvällskvisten. Det är vad jag tänker på just nu, hur gärna jag vill åka till ett spa!


Om du var kille för en dag, vad skulle du göra?

Jag skulle gå runt och bara vara kille, se världen ur andra könets ögon, lyssna på en killes tankar. Umgås med killpolarna och få veta hur en "kväll med killarna" egentligen är.Det var roligt med frågestund,
så troligtvis kommer jag återkomma med en sådan någon mer gång.
Vad tyckte ni om det hela?

© Ingen kopiering av mina bilder är tillåten utan mitt tillstånd!

Garden State, och frågestund!

Lille Jakob sov så gott djupt nerbäddad under hela promenaden, så det blev inga foton på honom idag. Men nästa gång så! Idag har jag träningsverk i lår och rumpa efter ett antal knäböj och utfall som jag gjorde igår. Men det är ju himla fint att det känns!

Tar en paus i filmtittandet just nu, sitter och ser på Garden State, har hälften kvar. Zack Braff är ju fullkomligt underbar. (Han som JD - jag njuter i fulla drag, av varenda minut.)  Jag har sett Garden State förut, men glömt bort den, nu när jag ser den igen så minns jag dock att den är fin. Väldigt fin!


Det ramlar in frågor i frågestunden. Jag läser dem och flinar, några är verkligen riktigt kluriga! Men det ska bli spännande! Ska se klart filmen, och sen ska jag sätta mig och börja svara på dem. Så länge så kan ni ju alltid slänga in några fler frågor. Alla frågor är välkomna!

© Ingen kopiering av mina bilder är tillåten utan mitt tillstånd!

FRÅGESTUND!

Nu blir det en promenad med min kusin + jakob, ut till bra och begagnat ska vi! Under tiden kör jag en liten frågestund, bara för att liksom. Så, se till att ös frågor över mig! Så jag har något roligt att göra senare!
© Ingen kopiering av mina bilder är tillåten utan mitt tillstånd!

Böcker

Jag blir galen, det finns så otroligt mycket böcker jag vill köpa! jag vill fylla min bokhylla. Med böcker, och med filmer. Men, jag har inte riktigt pengarna till det! Tills vidare får jag försöka ta tag i att läsa de 11 böcker som jag inte hunnit läsa ännu.
© Ingen kopiering av mina bilder är tillåten utan mitt tillstånd!

Ben and Jerry

Okej, jag brukar inte delta i tävlingar så ofta. Men när tävlingen handlar om Ben and Jerry- glass, då finner jag det omöjligt att låta bli. Så, nu är jag med i tävlingen. Och jag håller tummarna(ett klick på bilden för att komma till tävlingen)
© Ingen kopiering av mina bilder är tillåten utan mitt tillstånd!

Kort om idag

Frukost:  en hallonscones, ett hårdkokt ägg, en morot, ett glas te.
Sysselsättning till ätande:  läsa en bok,  "en långvarig semester", av Marian Keyes.
Senare idag:  promenad med kusin + tvåmånaders Jakob (gissa om kameran ska med... guuuuud)
Ännu senare idag:  some kind of mat, film, blogg, läsande, foton.
© Ingen kopiering av mina bilder är tillåten utan mitt tillstånd!

det är burkar med sparad nostalgi

det är du, det är jag. det är den gamla mannen med mustasch och trasiga kläder och den unga mannen med läderportfölj och nyputsade skor. det är ljusen i fönstren och fotspåren i snön, gitarren i hörent och glassplittret på golvet. det är stjärnfall och nakna grenar, månförmörkelser och skeva hjärtan. det är ett barn med glittrande ögon. det är burkar med sparad nostalgi och dofter, viskande röster och hjärtan som räcks från hand till hand. det är solsken och mörker, grönt gräs och trasiga tygskor. klingande skratt och ljuva toner från en annan sorts verklighet.
© Ingen kopiering av mina bilder är tillåten utan mitt tillstånd!

jag dricker te ur vinglas och jag kallar det vardagslyx

det är inget speciellt, ville mest dela med mig av grejen att jag dricker te ur ett vinglas. det är något jag förstått efter väldigt mycket tid med bara mig själv, nu sen jag blev arbetslös. att man måste unna sig lite vardagslyx. enkel och billig vardagslyx.

och en till sak, som inte heller är något speciellt.
är att jag gjort en jättegod smoothie som nu står i kylen och bara väntar på att jag ska finna mig till ro, med en väl vald film. sen blir det jag, täcke, kudde, te och smoothie i soffan. smoothien är gjord av det vanliga. vaniljyoghurt, banan, hallon. + 4 bitar frusen ananas. och 1 matsked kakao. vilken grej. det blev jättebra!
© Ingen kopiering av mina bilder är tillåten utan mitt tillstånd!

Tankar på vårtecken

Februari tycks bli snöns månad, det snöar nu, ser jag i gatlyktans sken. Jag klagar inte, det är okej. Om det snöar någon dag då och då, men de flesta dagarna är fyllda med sol och klarblå himmel. Och sen i mars, då kan våren komma. Gröna knoppar, grus, och några enstaka myror som vågar sig fram, tussilagos som sticker upp i dikeskanterna, snödroppar i rabatterna.

Och jag lyssnar på musikallåtar från Les Miserables, Moulin Rouge, Grease och The Phantom of the Opera. Sjunger med, högt. Överröstar vattnet som rinner i rören i min vägg. Överröstar det faktum att min granne har duschat i ungefär 45 minuter.


Ännu en bild från gårdagens promenad i en underbar sol. Skåda: ännu mer snö!

© Ingen kopiering av mina bilder är tillåten utan mitt tillstånd!

Hallonscones

2 dl vetemjöl
2 dl grahamsmjöl
1 dl havregryn
2 tsk bakpulver
1/2 tsk salt
1 dl hallon
1/2 dl smält smör
1½ dl mjölk/filmjölk


Sätt ugnen på 250 grader.
Blanda mjöl, havregryn, bakpulver, salt och hallon i en bunke, tillsätt det smälta smöret och mjölken, rör snabbt ihop till en deg. Dela degen och platta till dem, lägg på bakplåtspapper.
Grädda mitt i ugnen i ca 10 minuter. Servera med hallonsylt och ost, direkt.


Det blir min lunch, så nu ska jag fixa iordnig te (i glas), och ta fram hallonsylt (har tyvärr ingen ost hemma..) och sätta mig i soffan och äta dessa goda scones, och se på Sweet home alabama!
© Ingen kopiering av mina bilder är tillåten utan mitt tillstånd!

Himlen är oskyldigt blå

Vädret igår var helt underbart. Jag kollar på de bilderna nu, för att glömma bort att dagens väder inte alls är lika fint. Dock ser himlen ljusare och ljusare ut. (Nu tycker jag att den där jävla elektrikern ska ringa, jag vill ha saker och ting ordnade nu! Och så vill jag ut och promenera!)
© Ingen kopiering av mina bilder är tillåten utan mitt tillstånd!

Här sitter jag och känner mig lite lyxig

Jag går omkring och väntar på att den där elektrikern ska ringa, han borde ju komma idag. I skrivande stund sitter jag och äter frukost. 2 hårdkokta ägg, 1 morot och ett glas svart vinbärste. Saknar färskpressad apelsinjuice, det vore otroligt gott och passande.

Det var bland de första gångerna jag kokade ägg. Sjukt svårt med tiden ju. Jag kokade två ägg först, de blev sjuuukt lösa, och det tycker jag är så oerhört äckligt. Sen kokade jag två nya, kokade i vad som kändes en evighet. De blev toppen. Och så lite örtsalt på halvorna. Och te i glas, det är något speciellt att dricka te i glas. Det känns lite lyxigare (om inte koppen man har är otroligt magiskt vacker). Så, här sitter jag och känner mig lite lyxig!

Hur vill ni ha era ägg?

 
© Ingen kopiering av mina bilder är tillåten utan mitt tillstånd!

Bittra ord om arbetsförmedlingen!

Tankar som får mig att fullkomligt raseras, det som lämnas kvar en en förstörd och ensam hög med människa på marken. Jag vet liksom varken ut eller in. Jobb, jobb, jobb! Pengar, pengar, pengar! Framtid, framtid, framtid! 

Jag har fått tips om att ringa en fotograf där jag kanske kan få praktik! Men - praktik är något som våra underbara arbetsförmedlingar inte står bakom - de får inte gå in med stöd för praktik förrän efter att man varit inskriven 90 dagar. Om man tar en praktikplats innan dessa 90 dagar - alltså inte är inskriven i jobbgaranti för ungdomar, eller inskriven som mottagare av försörjningsstöd hos kommunen / socialen, då är man körd. Då går praktik som svartjobb.

Herregud, ska inte arbetsförmedlingen finnas där för att hjälpa människor att få jobb? Är inte praktik en bra början, en bra väg in till ett jobb? Borde det inte uppskattas och stöttas om man har tankarna riktade mot en praktikplats? Och speciellt då man har tagit det på ett helt eget initiativ redan från grunden? Kan inte de där vidriga människorna hjälpa istället för att stjälpa? Tror de att man blir motiverad till någonting, då de inte ens kan stå bakom en praktik innan man blir inskriven i jobbgarantin?

Jag vet inte, någonting. Jag blir bara så jävla besviken - de hjälper ju inte till ett dugg. De sänker bara självförtroenden, de sänker positiviteten och hoppet. Totalt!
© Ingen kopiering av mina bilder är tillåten utan mitt tillstånd!

It's a WONDERFUL day!

Vaknade upp till en fullkomligt underbar dag. Började med att gå till arbetsförmedlingen - vilket faktiskt inte gav något speciellt. Jag fick en tjock bunt med platsannonser hon tyckte jag skulle kolla på, jag fick veta att förutom a-kassa (vilket jag inte får!), kan inte de hjälpa mig med någon som helst inkomst, vilket betyder att om jag inte får jobbet på carlings - så måste jag gå till socialen och få försörjningsstöd, och det känns faktiskt inte så himla kul, och det är inte speciellt mycket heller.

Efter arbetsförmedlingen ringde min moster och frågade om jag vill följa med på en promenad. Jag och Mr Nikon tackade ja, och vi blev ute i närapå 4 timmar. Troligtvis sammanlagt 1,5 mil, eller mer. Det var kallt, det var varmt, det var skönt, det var otroligt vackert. Vi gick ut till Hjälmaren, och all orörd snö. Bland det vackraste jag sett på länge! Bilder kommer senare. Nu ska jag först av allt hoppa in i duschen och bli varm, för i nuläget är vissa kroppsdelar (lår) helt genomfrusna!
© Ingen kopiering av mina bilder är tillåten utan mitt tillstånd!

"oh my little bird, what have you done?"


© Ingen kopiering av mina bilder är tillåten utan mitt tillstånd!

Berätta för mig, om dig!

Nu ska jag se på Girl Interrupted och äta morötter i egen dipp, kanske pausar någon gång och gör en liten fruktsallad också.


När antalet besökare nu ständigt ligger mellan 50 och 80 per dag, men antalet prenumeranter på bloglovin, endast är 9, så är jag otroligt nyfiken på vilka alla är. Hur har ni hittat mig? Vad får er att återvända? 
Antalet prenumeranter på gamla bloggen var 18 - var är ni nu? Det dagliga innehållet är ju detsamma här, det enda som skiljer, är att det är nu, istället för ...

Lägg till mig på bloggkoll vetja (klicka på "knappen" nedan), och berätta lite här om vilka ni är. Skulle vara otroligt fint att få en svag aning om vilka ni är som läser! bloglovin 
© Ingen kopiering av mina bilder är tillåten utan mitt tillstånd!

jag blev nyss fullkomligt överlycklig!

det är jättemycket snöfall ute och sagolandskapet byggs på. jag kommer genast att tänka på pulka, tefat, varm choklad och barndomens vintrar. det var fint! tänk om det var så mycket pulkaåkande även nu...!

några ord på facebookchatten gjorde mig nyss alldeles överlycklig. min kära emlan frågade mig om jag vill följa med till deras stuga i "typ östersund" i april. åka pulka, skidor, sola i bikini i skidbacken, basta, skoteråkande, spana på snygga killar. emlan, du anar inte hur mycket jag dör av att få frågan ställd till mig. allt du berättade att man pysslar med - låter helt fullkomligt underbart!
© Ingen kopiering av mina bilder är tillåten utan mitt tillstånd!

Den där tjejen gör mig shoppingtokig!

Det var otroligt fint och bra att träffa Emlan. Höra uppdateringar gällande karlar, äta en gräddig bakelse (FY!) och dricka cola som inte smakade någonting. Hon får mig att bli shoppingtokig den där tjejen, så - ett par jeansleggings inhandlades. Sjukt snygga! Mindre snyggt då jag ser ut som en stoppad korv i dem just nu. Men positivt, är att alla säger att de blir större efter en tvätt. Alternativt att jag snart blir mindre! Det kommer bli kanonsnyggt! Något som också gladde mig var att jag fick på mig själv ett par jeans i storlek 27, jag trodde jag var tvungen att ha 28, eller ännu värre... 29. Men 27, det fick mig att le litegrann. Jag köpte även att vanligt svart linne på HM. Men nu är bara frågan, vad jag ska ha till de där otroligt snygga jeansleggingsen.Just i stunden håller jag på att tvätta, och jag ska sedan bädda rent. Snart dags för tacosrester från gårdagen för att sedan imorgon - starta med nyttigheter igen! Tror det blir brödbak snart igen. Imorgon kommer elektrikern och fixar fler uttag, samt belysning i garderoberna. Wow!

Det var ett sagolandskap ute imorse då jag tittade ut. Jag fotade lite på väg till stan. Dock var det ett slaskigt sagolandskap då, nu är det minusgrader - vilket känns bra!
© Ingen kopiering av mina bilder är tillåten utan mitt tillstånd!

I natt och idag

I natt stod jag och diskade när kl var runt 1. Jag skrubbade spisen med svinto. Och nu är det skinande rent där. Idag ska jag fylla de där små plastbunkarna till det "inbyggda skafferiet". Men allra först ska jag göra mig i ordning för att träffa Emlan, det var nästan en månad sen sist - så det ska bli toppen!

   - det snöar fortfarande!

och måttbandet mäter åt fel håll nu
skärping Johanna. på riktigt nu.
Sallad och frukt är det som gäller. Morötter och kokta ägg.
© Ingen kopiering av mina bilder är tillåten utan mitt tillstånd!

fortfarande snöfall

fortfarande snöfall, och jag ska placera mig i köket och diska ur mitt "inbyggda skafferi", de där små plastfacken liksom. för nu, nu ska jag äntligen se till att placera saker i dem. vet forfarande inte riktigt vad, men någonting ska det bli. borde även diska, så jag vaknar till ett rent och fint kök imorgon. men sängen lockar. boken av marian keyes (och ett drygt surr från datorn som måste vara på för att antivirusprogrammet bestämt sig för att scanna igenom, just exakt nu. såklart!). jag har varit dålig på det där med att träna den senaste veckan, så morgondagen ska jag starta med minst 30 minuters styrka. (rosita, du får sluta komma med godsaker till mig <3!  bara matlagning framöver. nyttig och god matlagning! okej?) sen får jag se om det blir en minst lika lång promenad, kanske med mr Nikon. vet dock inte var vi kan gå, där det kan finnas något utav intresse...

sov gott!
© Ingen kopiering av mina bilder är tillåten utan mitt tillstånd!

jag värmer vatten för att ge smak till en bortglömd tepåse

jag ser ut på ett snöfall mot gatlyktans sken, tänker att jag borde gå ut och vända upp ansiktet för att låta snöflingor möta hud. och genast försvinna. bläddrar i örebro universitets katalog och undrar vad det ska bli av mig, jag vill plugga, men samtidigt inte. jag vill att min månadsinkomst ska överstiga 7500 kronor. jag värmer vatten för att ge smak till en bortglömd tepåse, strösocker direkt ur påsen. tankar åt ett håll, men samtidigt åt alla håll, utan att jag riktigt hinner med.
© Ingen kopiering av mina bilder är tillåten utan mitt tillstånd!

Melodifestivalen 2009

Hur ska det gå för Sverige i år?

Det är idag allt startar. Den första av fyra deltävlingar, innan den som representerar Sverige koras. För några år sen var det låtar som befann sig inom genren schlager. Sen kollade jag inte på några år, när jag sedan för 2 år sen var tillbaka framför tv.n då det var dags... Då var det plötsligt låtar som snarare befann sig under genren löjligt, idiotiskt och pinsamt. Några guldkorn fanns det, men det gjorde mig upprörd att låtar inom den ovanstående genren ändå röstades fram.

När The Ark  fick representera Sverige 2007 (underbar låt!!!) var jag med min kör i Österrike, jag och två av mina vänner stannade på vårat hostel i Wien för att se The Ark vinna, istället för att följa med på vinprovning på en gård uppe i bergen. Men icke, de fick en jättedålig placering. När Charlotte Perelli fick representera Sverige 2008, då tänkte jag att det nog kan gå bra trots att hennes ansikte är en enda stor panna, och att låten inte är speciellt bra. Hon har ju trots allt vunnit en gång tidigare, invånarna i de andra länderna kanske minns henne och röstar på henne. Men icke. Placeringen hon hamnade på var löjlig.

Hur ska det gå i år? Kommer bidragen i deltävlingarna vara vettiga? Så att det finns en chans att vi skickar något bra för att representera oss? Något som sticker ut, är annorlunda med samtidigt schlager. Maffigt och enormt.

Jag tycker att låtarna som är med i melodifestivalen ska befinna sig inom genren schlager - för det var där det började. Schlagerfestivalen liksom. Därför blev jag otroligt bitter när finska Lordi gick och vann, med sin hemska Hard rock Hallelujah. Det kändes helt fel, precis som med alla löjliga låtar som mest tycks kunna passa som en föreställning för barn. Är det bara jag som tycker att det ska vara schlager i melodifestivalen? Eller åtminstone att det ska vara låtar som inte är löjliga?


Startfältet ikväll är:  Nina Söderquist, Jonathan Fagerlund, Shirley Clamp, Scotts, Emilia, Alcazar, Caroline Af Ugglas och Marie Serneholt.


© Ingen kopiering av mina bilder är tillåten utan mitt tillstånd!

The secret life of bees
Jag har sett en helt otrolig film nu, jag log och jag grät floder. Dakota Fanning och Alicia Keys. The secret life of bees. Och jag kommer att se den igen. Se den ni, ni kommer inte bli besvikna!
© Ingen kopiering av mina bilder är tillåten utan mitt tillstånd!

ser ut över dimmiga tak

jag lyssnar på death cab for cutie och ser ut över dimmiga tak, tänker att jag längtar tills det är grönska och sol ute. tänker på att gå utomhus i linne och shorts, enkelheten och all glädje som existerar då sol existerar.

© Ingen kopiering av mina bilder är tillåten utan mitt tillstånd!

frågestund eller inte?

okej, det var tyvärr inte någon som nappade på min fina beskrivning gällande en brevvän i förra inlägget, synd. skulle vara så fint att växla tesorter och fina ord med någon. så, nu istället för att vänta ivrigt på ett napp i denna fråga, så tar jag istället på mig jacka och skor, och kliver iväg till bokia, där två pärmar ska inhandlas, och en kalender - borde inhandlas. ska även gå till hemtex och se om det finns något att nyttja 250 kronor på. sen, kommer jag hem. och jag har funderingar på att göra som i de lite större bloggarna - bara för skojs skull liksom - och ha en frågestund. men jag måste veta om jag kommer få några frågor, eller om det bara kommer bli helt, patetiskt och fånigt, och antalet frågor ligger under 10... så, nå?
© Ingen kopiering av mina bilder är tillåten utan mitt tillstånd!

jag vill ha en brevvän att växla te och pyssel med

min vän rosita som nämnts här några gånger nu på kort tid, hon är så fin och bra. lägger ner massor med energi på pyssel och brevskrivande. i kombination liksom. skapar små kreativa saker och skickar med. en sån brevvän vill jag ha. en brevvän att fylla papper efter papper till, och som fyller lika många papper till mig. en brevvän att växla tesorter med, en brevvän att skicka små fina gester i pysselform med. en brevvän som godtar att jag inte har sådär jättetjusig handstil.  


är det du?
eller du, eller du?
som är den där brevvännen med stort B.
© Ingen kopiering av mina bilder är tillåten utan mitt tillstånd!

Vad ska det kallas om "middagen" äts kl 21.27?Middag, eller vad ska man kalla det när man äter kl 21.27? Har helt glömt bort mat under eftermiddagen, då Rosita var här och vi roade oss med spel och marängsviss. Men nu smög sig hungern på. Rester från min och Rositas matlagning igår. Currykyckling- gryta och ris, hur gott som helst!


(Marängsviss nedan, så otroligt gott!)

© Ingen kopiering av mina bilder är tillåten utan mitt tillstånd!

kopiösa mängder te och fint vardagsumgänge

det är fint att dricka kopiösa mängder te, varva med bittra små ord över pengaläget i monopol, triumferande ord när det går bra, hetsätande av marängsvissen som fixades till på nolltid. det är fint med vardagsumgänge i fin form, sitta vid ett käksbord i fem timmar och bara dricka te, spela spel, prata och skratta.


blev förövrigt fotad av anna tidigare. satt på rumpan i snön, och kände mig allmänt svartvit. Ni kan kika in på hennes blogg om ni klickar här.Fotograf: Anna Ingvarsson
Modell: Johanna Andersson

© Ingen kopiering av mina bilder är tillåten utan mitt tillstånd!

jag minns en nattlig promenad...

jag minns en nattlig promenad. en vinter, ungefär fyra år sen. vi pratade, du läste i mina ögon, vi kastade snö på rutor. det var en fin vänskap vi hade. det fanns mycket drama runt omkring. och det vi hade, den vänskap vi hade, gled på något sätt bara iväg, detta hatar jag. nu träffades vi för några veckor sen. en promenad genom stan, en snabb resumé om vad som hänt sen sist, allmänt prat, och det var hur skönt som helst att bara, vara med dig. så, jag hoppas verkligen att det inte rinner ut i sanden den här gången, jag vill ha kvar vänskapen med dig!
© Ingen kopiering av mina bilder är tillåten utan mitt tillstånd!

it's not a cry that you hear at night, its' not somebody who's seen the light, it's a cold and it's a broken hallelujah

Jeff Buckley's Hallelujah
kommer alltid vara en otrolig låt för mig...
© Ingen kopiering av mina bilder är tillåten utan mitt tillstånd!

Idag ska jag stå framför kameran...

Nu ska jag sminka till en lite smårockig sminkning, samt fixa håret i passande stuk. Kvart i tolv ska jag nämligen ut i snöovädret, iklädd jeans, tygskor och skinnjacka, för att bli fotad av Anna, idag ska jag stå framför kameran, galet. Kommer bli kallt, men kommer bli skitbra - bara jag ser till att få till make och hår ordentligt! Ska dra på Stevie Wonder för att få en härlig känsla i kroppen då jag sminkar mig.

Slänger in en till bild från gårdagens redigering- om en stund!
© Ingen kopiering av mina bilder är tillåten utan mitt tillstånd!

Jag har mer än ett flertal, jag har jättemånga

Jag sitter just nu och redigerar bilder från igår, då jag fotograferade i nora. Och det hade varit en begravning (troligtvis dagen innan). Så jag kunde ta otroligt fina bilder. Rosita gav ett fint förslag, att jag nästa gång jag är i nora, kan gå iväg till den gravplatsen och placera ett fotografi där. Fin idé, och jag funderar starkt på att göra det! Jag beklagar sorgen, för er som drabbats.
Fler redigerade bilder kommer dyka upp under morgondagen. Jag har mer än ett flertal, jag har jättemånga!
© Ingen kopiering av mina bilder är tillåten utan mitt tillstånd!

En underbar dag!

En helt underbar dag har det varit! Det började med bra info från elektrikern. Efter det kom Rosita med lite ingredienser till lunch, vi lagade till en utsökt kycklinggryta, spelade lite kort, drack te, och körde sedan en galen omgång monopol - med storvinst för mig... (bättre lycka nästa gång sweet!)  och så åt vi de två bakelser hon hade köpt med (toka!) och insåg att det blev extremt sött och gav en extrem känsla av mätthet. Vi rullade till soffan och satte oss, almost.

Tog sedan buss nr sjutton mot Elina. Tjejkvällen med 4, blev tjejkvällen med två. Men vi hade en jättebra kväll. Te, glass, prat om gymnasiet, om inredning och en kommande second hand- runda. Vi kollade på Sveriges värsta bilförare och förundrades över hur usla vissa människor är. Och så talade jag om hur dålig jag kommer vara som kartläsare under våran jakt på ödelagda place att fotografera.

Tack för en fin dag Rosita,
och tack för en fin kväll Elina!
© Ingen kopiering av mina bilder är tillåten utan mitt tillstånd!

Jag kommer leva i värsta lyxen...

Elektrikern har varit här nu. Han gick runt och spanade noggrant, öppnade dörrar och gav ifrån sig hummande läten. Han skulle kolla med hyresvärden och se om han tyckte likadant. Nämligen ett tyckande som handlar om tre uttag till i rummet, tillfixning av fläkt inne i badrummet, belysning i garderoberna. Herregud! Jag kommer aldrig vilja flytta härifrån, jag kommer leva i värsta lyxen, och det är ju inte direkt någonting jag klagar på!
© Ingen kopiering av mina bilder är tillåten utan mitt tillstånd!

Stevie Wonder är fullkomligt underbar!

ibland minns man saker som man tyckt om otroligt mycket för en period sen. idag är det stevie wonder jag minns, eller, det var i själva verket igår jag började minnas honom. men jag fortsätter med det idag. helt otroligt skicklig! älskar hur många låtar som helst med honom! ett exempel på en fullkomligt underbar låt, är lately, den kan ni lyssna på här nedan. och jag ber er: gör det, lyssna! gärna hög volym. underbar!

© Ingen kopiering av mina bilder är tillåten utan mitt tillstånd!

fullspäckad dag

om ett par timmar kommer elektrikern hit. och vid lunch kommer rosita hit för enkel matlagning och kortspel. och tillsist vid 6-tiden ska jag börja söka mig mot elina där vi ska ha tjejkväll, det blir fint! och så otroligt spännande ska det bli att se elinas lägenhet för första gången!!!

nu ska det bli frukost alá hallonsmoothie.
ska försöka få ner photoshop under tiden, så att jag kan leka med mina bilder.

© Ingen kopiering av mina bilder är tillåten utan mitt tillstånd!

YAY!

Wow, efter att ha stirrat med ilskna och hatfyllda blickar på min dator en halvtimme. Efter att ingen ominstallation startat trots tusen omstarter av datorn- på en halvtimme. Var jag jävligt bitter. Sädär bitter att det hade varit en otrolig tillfredsställelse att slänga datorn ut genom fönstret, vilken känsla det hade varit. Dock gjorde jag aldrig det, och här är jag nu. Vi skulle kunna kalla det hela för en lyckad ominstallation, efter många om och men.

© Ingen kopiering av mina bilder är tillåten utan mitt tillstånd!

Tacos & umgänge

Nu är jag hemkommen efter en fototur i nora, lite tacos och umgänge med charlotte. Det var trevligt! Och tacos slår ju aldrig någonsin fel! När jag nu kollat det som kollas skall, då ska jag bränna ut januaris foton på en skiva, och sen köra en total ominstallation av min dator, underbart! Och under tiden som den installeras om ska jag städa i köket - det ska bli skinande rent, om jag hinner ska jag även ge mig på toaletten, eller rummet. Imorgon kommer mr elektriker hit vid 11 och ska kolla vad han behöver för saker för att sätta in eluttag, ska även fråga honom varför mitt element inte funkar som det ska...

Nu: ominstallation. Bilder från dagen visar jag senare...
© Ingen kopiering av mina bilder är tillåten utan mitt tillstånd!

Dags för Nora!

Nu drar jag till Nora. Tar den tidiga bussen i förhoppningar om att nora är fint med lite snöskimmer och sådär, Mr Nikon följer ju med. Så vi ska ta några riktigt tjusiga bilder hoppas jag på. Senare ska jag nog tvinga ut charlotte på isen. Så att jag själv kan våga gå på den...  Vi hörs senare!
© Ingen kopiering av mina bilder är tillåten utan mitt tillstånd!

Frukost

Frukost:

Vaniljyoghurt, flingor, hallon
och ett glas apelsinjuice.
Samt Melissa Horns underbara röst i bakgrunden.
© Ingen kopiering av mina bilder är tillåten utan mitt tillstånd!

tänker att jag skulle vilja skriva en bok

jag tänker att jag skulle vilja skriva en bok, men att det säkert aldrig kommer hända. eftersom allt jag skriver bara är korta snuttar, snuttar som kanske kan kopplas samman. eller kanske inte. det är det ingen som riktigt vet, först måste fler snuttar skrivas.

nu ska marian keyes få fortsätta berätta om tjejen som placerat på ett kloster för missbrukare. det är spännande, hon skriver underhållande. marian keyes. egentligen borde jag läsa pamela andersons bok star, detta för att göra mina bröder lyckliga. vem vet, kanske kommer det att bli den bästa bok jag någonsin läst. ingenting är omöjligt, det vet vi ju alla.


mycket kretsar kring böcker. yes!
© Ingen kopiering av mina bilder är tillåten utan mitt tillstånd!

man skulle kunna säga att jag samlar på temuggar
det blev ingen film, för jag upptäckte att fragile var en film jag sett tidigare. sen tappade jag liksom suget. började kolla på ciao bella, en svensk film som verkade ganska värdelös. men jag hade min smoothie, jag hade mina äppelklyftor och jag hade mitt te i tekanna som jag drack ur en av mina allra finaste temuggar. det är snart dags att gå på temuggsjakt, man skulle nästan kunna säga att jag samlar på temuggar, tycker det är så himla fint. och allra helst vill jag ha två av alla jag har.
© Ingen kopiering av mina bilder är tillåten utan mitt tillstånd!

svartvinbärste i tekanna

svartvinbärste i tekanna, äpple skuret i klyftor, hallonsmoothie i spendrupsglas. nu ska jag kura ner mig i soffan och se filmen Fragile, och hoppas på att den är bra. har ju fina godsaker till i alla fall.
© Ingen kopiering av mina bilder är tillåten utan mitt tillstånd!

Fototävling


Jag är med i Christian's fototävling där du kan vinna valfria fototillbehör
hos fotofyndet.se till ett värde av 400:- . Vill du också vara med? Klicka här!Bilden jag tävlar med är den här nedan!

© Ingen kopiering av mina bilder är tillåten utan mitt tillstånd!

ta bort adventsljusstakarna för tusan!

nu har jag postat brevet om nedsättning av csn-skulden, jag tog även en 30- minuters promenad när jag ändå var ute. och jag kunde konstatera att 3 st hus hade en varsin adventsljusstake kvar - tänd. det är februari nu, kom igen liksom! handlade lite smoothiematerial på lövstahallen också, ikväll blir det en banan, hallon- smoothie, det är så himla gott!

imorgon ska jag kliva iväg och köpa två pärmar till viktiga papper, bara för att jag just nu har mina cv.n i min portfölj- liknande grej, så är nu mitt köksbord en enda röra. ska även kliva iväg till hemtex och se om de kan ha något som piffar upp mitt hem lite. jag måste dessutom sätta upp tavellisten, så att jag kan placera tavlor och ljus där - men, jag kommer inte på var jag ska placera den bara. svårt. måste även gå på jakt efter guldramar, någon som vet var det kan finnas billiga sådana?
© Ingen kopiering av mina bilder är tillåten utan mitt tillstånd!

en föreläsning med bert karlsson...

det är alltid så otroligt kallt, och jag kan väl inte säga att jobbmässan gav mig något speciellt. jag plockade åt mig en av universitetets kataloger i hopp om att komma på något jag vill plugga till. men annars ger stora folksamlingar mig att bli lite feg, jag vågar inte ta för mig, utan tycker mest att alla andra är i vägen. men det var himla trevligt att träffa niclas, vi stötte på adam på universitetet, pratade om en fika imorgon. jag och niclas tog en lunch på bagdad efter att ha bestämt oss för att vi skulle skippa föreläsningen med bert karlsson. men lite nyfikna var vi - bert karlsson, vad ska den fulingen föreläsa om på örebro universitet egentligen? lite filmprat, blandat med övrigt prat. och så får vi se om det blir någon skådespelarkarriär för mig, i relativt liten skala.
© Ingen kopiering av mina bilder är tillåten utan mitt tillstånd!

Destinationen vi ska till är universitetet

Nu ska jag sminka mig, sen dra iväg på jobbmässa med niclas, destinationen vi ska till är universitetet. Forumhuset och prisma, får se om härliga minnen kommer tillbaka. Minnen om grynet och underliga skämt från underliga lärare.
© Ingen kopiering av mina bilder är tillåten utan mitt tillstånd!

Ensemble, c'est tout (tillsammans är man mindre ensam)

tillsammans är man mindre ensam. den alltid lika vackra audrey tautou. jag tycker om franska filmer, de är mycket mer originella än alla amerikanska filmer som massproduceras utifrån nästan samma grundstomme. det är det vackra franska språket, nästan alltid många scener där det är otroligt foto. det är att skådespelarna oftast inte är helt perfekta, utan de är en person och inte något att kalla perfektion.Bildens källa:  http://www.alltomfilm.se/img/recensioner/127_tillsammans.jpg
© Ingen kopiering av mina bilder är tillåten utan mitt tillstånd!

lite så som jag såg ut idag
lite sådär kan man säga att jag såg ut idag. i en skitig spegel, oja!
jag somnade ifrån filmen, ska äta lite kvällsmat och se vidare på det jag missade.
© Ingen kopiering av mina bilder är tillåten utan mitt tillstånd!

äppleljus och film

eftersom jag fortfarande är frusen så kanske kvällspromenad skippas idag - kvällen får avgöra, det är ju några timmar kvar. nu tänker jag tända äppleljuset, och några fler ljus, och ta de kvarvarande chipsen o creme fraiche och sätta mig under täcket och se på  the lake house  - och hoppas på att den är bra.

en liten tanke jag har
 - ni tjejer som läser, när ni har en kväll då ni umgås med tjejvännerna,
vad brukar ni hitta på då?
© Ingen kopiering av mina bilder är tillåten utan mitt tillstånd!

jobbjobbjobb

jag var riktigt snygg idag. håret var nästan en wow-upplevelse. dock var väl inte kläderna de bästa för vädret. tygskor, och skinnjacka är väl inte direkt grejerna som får en att frysa mindre. men det gick bra ute på marieberg kändes det som. de inne på carlings var schyssta. jag ska ringa upp runt onsdag/torsdag, och be att få prata med en speciell snubbe, och så ska jag komma tillbaka senare i veckan. så jag hoppas lite på jobb antingen på carlings, eller på espressohouse- som barista. jag träffade elina inne på bikbok, chockade henne totalt. förhoppningsvis blir det lite bio på onsdag eller så, det vore fint. eller hemmafika.


bara vara med danne. te och mycket prat. vi gled över till la baguette för att mätta hungriga magar. han år helknasig, har heltokiga ideer, men jag gillart!

nu ska jag bara försöka bli varm. få ordning bland diverse papper, jag glömde köpa pärmar dock. senare ska jag ta en mörkerpromenad, bara slappna av.
© Ingen kopiering av mina bilder är tillåten utan mitt tillstånd!

Fit for fight!

Håret tuperas, det sprayas, och ögonen markeras och sotas. Nog fan är jag väl fit for fight för ett jobb på carlings? Jag kan ju för tusan börja jobba genast liksom! Lätt! Nu ska jag bara styra outfiten. Det enda jag är säker på är skinnjackan. Blir nog tighta jeans, lite halvlångt linne (svart eller grått?!) och wct.n. Ska springa till bror min vid ca 8 och skriva ut alla cv.n och grejer, min skrivare vägrade ju!

Let's go!
Pepp!
© Ingen kopiering av mina bilder är tillåten utan mitt tillstånd!

positiva tankar ger dig positiva händelser!

jag är helt chockad över min inställning till allt ikväll. det är klart, klart att just jag kommer få ett jobb inom kort. allt går bara man vill. även för mig. jag är inte misslyckad och dömd till att bli helt fattig. det kommer gå bra för mig. inom 2 månader kommer jag ha ett jobb. deltid eller heltid spelar ingen roll, vad som helst är bättre än inget. men det är själva tankebanorna som sår svårframkomligheten. tänk positivt --- och det som kommer i ens väg, blir positivt. vänd allt negativt åt andra hållet. du mår bättre av det, positiva tankar och glädje ger dig mer än negativa tankar och bitterhet.

ikväll har jag utformat personliga brev till sju olika ställen. och imorgon ska jag fixa snygga outfiten, snygga håret och snygga sminket. och så ska jag ge mig iväg och kicka ass. imorgon kommer vara dagen då jag ger bort mig själv till en arbetsgivare som kommer att vilja ha mig!

och nu, nu ska jag sova,
så att jag är riktigt fit for fight imorgon när det gäller!
© Ingen kopiering av mina bilder är tillåten utan mitt tillstånd!

troligtvis fem eller sex koppar te

troligtvis fem eller sex koppar te, smultron och höstskimmer. prat om böcker, filmer och saker man minns. småstadsmentalitet och jobb, inredning och dagens läge gällande allt. kortspel i form av stress och sjuan, spel man glömt, men plötsligt mindes. tända lampor, en doft av pepparkakor. och en skymning utanför som blev allt mer påtaglig. semlor från sveas och det var hur gott som helst (någon bild hann jag inte ta - jag var för glupsk!). drömmar om etagelägenheter och det självklara pratet om mat.

fin dag. en bra rosita.
och nu på kvällskvisten är jag faktiskt glad, glädje har annars varit en bristvara den senaste tiden.

tog en promenad i knastrande snö efter att bussen tagit med sig rosita. kyla i näsa, tända ljus i fönster. en tanke på att kvällspromenader nästan är mysigare än dagspromenader.
© Ingen kopiering av mina bilder är tillåten utan mitt tillstånd!

auf wiedersehen meine schöne damen und herren

nu ska jag zappa runt på tv.n en timme,
eller läsa en bok en timme. fram tills rosita kommer. med semlor. semlor, semlor, semlor. igår kändes det som att jag hade kunnat döda för en semla. men jag skippade det, och ingen semla åt jag heller. men nu, snart! och åh så gott det ska bli! nu får ni spana på en bild på mig tills senare i eftermiddag då jag är tillbaka.

auf wiedersehen meine schöne damen und herren!
© Ingen kopiering av mina bilder är tillåten utan mitt tillstånd!

rosita kommer med semlor!

oh, rosita kommer hit med semlor när klockan är ca tretton. det är fint. så nu, nu ska jag skölja ur håret. jag ska rulla ihop träningsmattan damma av bordet. och sen läsa lite tror jag. jag lovar. semmelbilder kommer, garanterat. gud så gott det ska bli!
© Ingen kopiering av mina bilder är tillåten utan mitt tillstånd!

- - -

morgonens träning avklarad, nu sitter jag i min gigantiska tröja och ser på miami ink, och himlen som ser jättevacker ut idag. tänker på att promenera. men jag vill promenera där det är fint, häromkring finns bara villaområden och hyreshus. jag skulle ha åkt till lindesberg imorgon, men så kom jag på att jag ska ju fika med danne kl 12, så det blir inget med det. förhoppningsvis skickar mamma o pappa pendlarkortet på måndag, då kanske jag har det på tisdag om jag har tur, och i så fall kan jag åka då- hem till mamma och pappa. sen låna bilen, och på det viset få resan gratis. samt köra lite bil - det var evigheter sen. (så jag kommer förhoppningsvis senare i veckan karin!)


© Ingen kopiering av mina bilder är tillåten utan mitt tillstånd!

sov gott, gott folk

nu avslutar jag dagen med ett stort glas vatten, och tv-tittande tills jag somnar. imorgon ska jag kliva upp för morgonträning när kl är 09.00. heja, heja! sov gott nu, gott folk!
© Ingen kopiering av mina bilder är tillåten utan mitt tillstånd!
RSS 2.0