Att bli mer attraktiv på arbetsmarknaden

De här två dagarna med ovana tider har tagit hårt på mig än så länge. Igår var jag som sagt otroligt aktiv, jobbcentrum, städning och folkhögskoleansökningar - det tog hela min dag, jag varvade ner först vid 20-tiden. Idag har jag varit på jobbcentrum och efter det tagit en två timmars promenad med Elina. Det var otroligt skönt och trevligt! Var dock trött när jag kom hem, kröp ner i sängen och kollade på tv, det slutade med att jag sov i två timmar istället för att slökolla på tv... Jag som hade tänkt skriva personliga brev till folkhögskolor idag - icke! Det får bli under morgondagen! Anställningsintervjun är framflyttad till på torsdag, lite bittert med tanke på att jag ställt in mig på intervju imorgon. Men, torsdag blir bra. Då missar jag inte den intressanta föreläsningen som är imorgon. "Att bli mer attraktiv på arbetsmarknaden", tankar därifrån kan säkert vara jättebra att ha med sig på intervjun.

Ska försöka påbörja ett personligt brev nu. Och äta några ostbågar...
© Ingen kopiering av mina bilder är tillåten utan mitt tillstånd!

Promenaddags!

Dagen har gått helt okej, har träffat en tjej på jobbcentrum som är jättetrevlig, så vi umgås när vi är där. På förmiddagen var det häng på arbetsförmedlingens hemsida som gällde, på lunchen gick jag till ams, för att be om reseersättning - men karlskoga var tydligen för nära... På eftermiddagen var en kvinna från fellingsbro folkhögskola där och berättade lite, då var jag så trött så det var riktigt kämpigt att hålla ögonen öppna.

Nu är jag hemma, har hunnit med att äta litegrann, och nu ska jag strax kila upp mot stan för en promenad med Elina. Ikväll fortsätter jag givetvis med folkhögskoleansökningarna. Och imorgon åker jag till karlskoga för anställningsintervju...


© Ingen kopiering av mina bilder är tillåten utan mitt tillstånd!

Dag 2

Godmorgon, nu är det dag 2 som jag ska iväg till jobbcentrum. 9-9.30: morgonsamling, 10-12: skriva ansökningshandlingar, 13-14: fellingsbro folkhögskola informerar om kommande kurser. Så idag är en ganska kort dag, det är skönt! Och imorgon ska jag ta bussen 07.15 till karlskoga för att lyckas hitta Transcom och gå på en anställningsintervju där.

Annat idag är att jag ska träffa Elina. En promenad i fint väder hoppas jag på. Och när jag kommit hem ska jag sätta mig och jobba vidare med personligt brev till diverse olika folkhögskolor och utbildningar. 22.40, då är det dags för Lost. Jag klantade mig sist och missade lost, det ska inte hända igen!

Nu kliver jag iväg, en otroligt trött Johanna!
© Ingen kopiering av mina bilder är tillåten utan mitt tillstånd!

Does your mother know

I brist på annat, så slänger jag upp ett par bilder från fredagen. Bara för att det var en så himla toppenkväll!
© Ingen kopiering av mina bilder är tillåten utan mitt tillstånd!

Dag 1

Första dagen på jobbcentrum avklarad. Första anblicken av folket var sådär. En del mjukisklädstyper, en del med trasiga kläder, och en del vanliga. Jag skulle aldrig få för mig att dra på mig mina trasigaste kläder / mjukiskläder när jag ska till ett ställe där jag ska bli vägledd till att få jobb. Aldrig!  Fann två vettiga människor som jag pratade en del med i alla fall! Och min handläggare är ung och verkar väldigt förstående och bra.

Imorgon börjar jag kl 09.00 och slutar kl 14, med en timmes lunch - då tänkte jag bege mig till arbetsförmedlingen och säga att jag ska på en arbetsintervju i Karlskoga, för tydligen ska arbetsförmedlingen ge reseersättning - det är bara det, att den informationen går de själva inte ut med...!

Nu ska jag placera mig i köket och laga till en kycklinggryta, efter att ha ätit ska jag försöka ta tag i att städa litegrann. För det skulle verkligen behövas. Dammsuga, torka golv, damma diverse ytor. Det vore bra, men jag anar att det inte kommer bli så...!
© Ingen kopiering av mina bilder är tillåten utan mitt tillstånd!

Jobbcentrum...

Jag håller på och gör mig i ordning just nu! Om en timme ska jag befinna mig på jobbcentrum, jag är nervös - det kan jag inte neka. Onödigt? Ja, förmodligen! Tre introduktionsveckor på heltid, och jag har förutfattade meningar om de övriga "deltagarna" innan jag ens träffat dem. Men, det kommer säkert gå bra! Stabil och bra som jag är så har jag med min kalender, som bara existerat i min ägo i ca en vecka. Jag hoppas på att hinna åka till kören i linde i eftermiddag, så jag hoppas att heltid inte håller på längre än till kanske tre!
© Ingen kopiering av mina bilder är tillåten utan mitt tillstånd!

Bloggdesignfix

Nu är tvätten över för denna gång, GUD så skönt! Jag har under tiden suttit och trixat med en snabb bloggdesign till Emlan, som har påstått att hon ska komma igång ordentligt med en blogg nu - så det litar jag på. Än så länge är det enda som finns ett testinlägg från mig, för att jag skulle se typsnitt osv. Men, kika gärna in och kolla designen, och säg vad ni tycker!

Emlans blogg!
© Ingen kopiering av mina bilder är tillåten utan mitt tillstånd!

Nu är det sommartid som gäller

Jag vaknade nu och insåg att jag skulle ställa om klockan, lite dystert blev det givetvis att det liksom redan gått en timme av denna dag, trots att jag vaknade för en halvtimme sen. Jag är en timme närmare morgondagen. Det är imorgon jag skrivs in på jobbcentrum, ett måste att befinna sig där - för att ens ha möjlighet att få försörjningsstöd. Så nu blir det tre veckors introduktion på heltid. Känns som att det kommer bli en helomställning. För trots allt så har jag ju inte haft några problem med att få tiden att röra sig nu när jag varit arbetslös. Nu kommer jag plötsligt ha ett heltidsmåste - men förhoppningsvis hjälper de mig så jag får ett jobb. Och förhoppningsvis är det några mänskliga typer där och inte bara hösäckar och ofräscha mjukisklädsmänniskor, som jag fått en uppfattning om, och även fått det lite nämnt...

Idag tvättar jag. Borde ta tag i att städa litegrann under tiden också, egentligen! 


Har ni kommit ihåg att dra fram tiden?
© Ingen kopiering av mina bilder är tillåten utan mitt tillstånd!

What a night

Kvällen igår blev toppen! Hur bra musik som helst, och det blev definitivt hett på dansgolvet! Att det däremot var ett antal osvenska grabbar som flirtade vilt med mig, och pussade mig på mina händer och på mina ben då jag satt i soffan - det hade jag kunnat klara mig utan. Att de sedan skulle kindpussa hejdå, och även halspussade - det hade jag också kunnat vara utan. Vissa förstår inte piken man ger när man dansar bort från dem. Och ja, jag ser visst utlänsk ut. De trodde jag var en arabisk tjej, och vägrade tro mig när jag sa att jag är helsvensk. Jag fick även frågan: "är du rockabillybrud...?"  "Näääej, inte riktigt va!"   What a night, what a night.

Förfesten med Emlan & Kristin var toppen. Och ja - det blev en fin kväll. Pizzabesök av en flirt till Emlan + hans vän. Somnade vid halv 5, och vaknade ungefär 8. Ikväll är jag pigg.


Men glad är jag, över att msn finns. Bra konversationer och förståelse.
© Ingen kopiering av mina bilder är tillåten utan mitt tillstånd!

Korv med bröd

Fikan skjuts upp till någon dag då det finns mer tid att umgås på. Så, just nu är jag uttråkad, vilket har resulterat i att jag redan börjat göra mig iordning för kvällen. Bra Johanna, bra. Det är i alla fall fyra eller fem timmar kvar tills Emlan kommer. Får se om damen får fixa till mitt hår, hon brukar vara grym på att göra mitt hår till något tjusigt! Ska exprimentera lite själv först, jag har ju trots allt tid...

Jag kommer vara helt körd när det kommer till skofronten, jag brukar dra på mig mina svarta ballerina, för de är så dansvänliga så det finns inte. De är dock inte vattentäta, så - eftersom vädret är som det är idag är jag inte allt för sugen på att ta dem. Och snygga, dansvänliga pumps äger jag inga som passar till kläderna jag tänkt mig. Och kläderna jag tänkt mig, det är tamigtusan dem det blir, om inte Emlan kommer bärande på något spännande.

Dagens käk, blir korv med bröd. Otroligt exklusivt och lyxigt.
© Ingen kopiering av mina bilder är tillåten utan mitt tillstånd!

Sugen på glasögon...

Herregud, jag vaknar ständigt av de där arbetarna på andra sidan gatan. Det låter faktiskt som att de ska riva ner hela världen... Ungefär!

Igår umgicks jag med mamma hela dagen, hon skulle köpa nya glasögon, så jag hjälpte henne när hon provade. Efter det gick vi till ett bageri där de hade provsmakning av ekologiska bröd, och köpte dessutom lite bröd. På eftermiddagen blev vi bjudna på min moster som bjöd på våfflor, sen blev det lite glasögonprovning i butiken igen. Jag fastnade för X antal, blev sugen på glasögon själv nästan. Synd att det är så dyrt, om det vore billigare skulle jag köpa några par med fönsterglas, haha!

På kvällen gjorde jag inte mycket mer än att dricka te och samtala med mr gotlänning igen. Så otroligt kul människa!


Nu är det dags att börja städa lite inför kvällen. Och så äta frukost såklart. Måste även göra ett litet test som ett kundtjänstjobb jag sökt har skickat, jag har nämligen gått vidare från första urvalet. Det handlar om ett jobb en timmes bussresa härifrån, men...jag antar att det skulle funka, vara okej, för en period...!   Kl 13 ska jag fika med Danne. Och ikväll, ikväll blir det party! :D 
© Ingen kopiering av mina bilder är tillåten utan mitt tillstånd!

I am insane!

Jag verkar ju fullkomligt insane när jag skriven vid denna tidpunkt. Ännu mer insane blir det när jag lite diskret meddelar att jag faktiskt har varit vaken snart två timmar. Fråga mig inte varför, jag vaknade, låg och vred och vände på mig och kunde inte somna om. Nu sitter jag här med en halv liter te framför mig och har Sveriges tröttaste ögon känns det som. I planerna står även att jag ska koka ett ägg och skala en morot.

Har tänkt att jag ska logga in på internetbanken och betala ett par räkningar, samt ge mig på jakt efter kvitton på betalde räkningar - de borde väl ligga kvar på den kära internetbanken - right? Och så ska jag fylla i härliga papper, självklart.

Vid 10 kommer mamma, hon ska fixa nya glasögon, och jag ska följa med och ge råd.


Fotoskola i Hemse? Grafisk medieproduktion i Sunne?  Ungdoms- och missbrukarvård i Örebro?  Fotoskola i Kjesäter?  Skrivarlinje i Värmland? Skrivarlinje på Öland?  Media- och kommunikationsprogrammet i Örebro? 
© Ingen kopiering av mina bilder är tillåten utan mitt tillstånd!

Kramp i käkarna!

Det är en himla bra kväll... I somras när jag jobbade befann sig tre gotlänningar på fabriken några veckor. Nu har jag funnit den ena på facebook, och vi har nu talat på msn ett antal timmar. Timmarna har runnit iväg och jag har kramp i käkarna. Kan nästan lova att jag har skrattat mer ikväll än jag gjort på ett bra tag!

Ett glas vin kände jag att kvällen kunde erbjuda dessutom. Det har varit så mycket krångel ett tag nu, så jag är värd att varva ner litegrann känner jag, lyxa till det lite...
© Ingen kopiering av mina bilder är tillåten utan mitt tillstånd!

Världen raseras utanför mitt fönster

Idag vaknade jag upp av att det lät som att hela världen höll på att rasa samman utanför mitt fönster. Dock var det bara arbetarpojkar på andra sidan gatan som grävde med stor grävmaskin längs med en husgrund, så skopan skrapade emot husgrunden som såklart är av sten. Ett himla liv förde de. Och jag var förvånad att Emlan tycktes sova ostört trots detta oljud och solen som måste ha skapat en bastu vid soffan där hon låg.

Dagen har erbjudit en sväng på stan. Jag böt batteri i min bankdosa, och jag använde lite av ett presentkort till att köpa en kalender (finally), en kalender som man designar lite själv, det finns ingen framsidebild, utan bara plastfickor så att man skapa sin alldeles egna lilla framsida. Köpte även små postit-lappar och såna där otroligt härliga och bra pennor. Efter diverse små inköp så bjöd Emlan mig på mat på La Baguette, den klassiska kycklingbaguetten - som vanligt. Underbart!

Nu ska jag träffa Erica en liten stund, resten av kvällen ska ägnas åt jobbsökning och lite skolspaningar. Ska även fixa till min kalender, och skriva i diverse saker som ligger på gränsen till att trilla ut från det begränsade minne jag tycks ha i mitt huvud.

Solen skiner - och det ger sån energi. Hoppas nu att all snö försvinner, och att solen skiner och skiner, dag ut och dag in!
© Ingen kopiering av mina bilder är tillåten utan mitt tillstånd!

Känns som att saker och ting börjar klarna (?)

Nu har jag en stund till övers, på kvällen till en dag som har varit ganska så hektisk. Emlan kom vid 08 ungefär, kom med pastasås, chokladbollar och lite godis, och vi tog en sådär otroligt nyttig godisfrukost och låg sen och slöade ett tag, sen begav vi oss till skatteverket för att låta mig hämta ut några papper, efter det blev det jobbmässan på Conventum. Gick några varv, stötte på några bekanta. Böt några ord med några olika arbetsgivare och med olika studievägledare från olika skolor. Något som lät lite lockande var en KY-utbildning i grafisk medieproduktion, som går på en BrobyGrafiska i Sunne, 3-årig linje. Och så är jag även lite intresserad av en utbildning som går här i Örebro, Ungdoms- och missbrukarvård, som är på 2 år. Någonting ska det väl bli av mig, frågan är om min yrkesframtid ska få ta sin grund redan nu till hösten? Är jag redo? - såna frågor dyker självfallet upp. Jag ska se till att skicka mina sökningar till 15 april, försöka rangordna dem, vilket troligtvis blir det svåraste. Och så ska jag hoppas på jobb i Norge under sommaren, så att jag kan ha lite pengar över till en resa. Jag ska även hoppas på ett jobb nu, otroligt snart, så att de skattepengar jag får tillbaka framåt juni, kan användas som MINA pengar, och inte användas till att betala räkningar.

Emlan bjöd på lunch på Kinamuren, deras lunchbuffé är fantastisk, och det är en omöjlighet att inte vara proppmätt då man går därifrån. Tack vännen! Jag såg på när hon shoppade alldeles underbara kläder. Min lista blir längre och längre för varje dag som går...

Nu på kvällskvisten har jag varit hemma hos min kusin på ett litet Tupperware-party, fanns faktiskt ett par fyndiga saker som jag gärna skulle ha i min ägo, men det får bli längre fram i livet, tills dess står jag ut med billiga plastsaker som har sämre kvalité. Fick hålla i underbara lilla Jacob, lyfte upp honom i luften och lät honom flyga. Han skrattade så han pep till, och lite dregel landade på min hals. Men, när det är något så sött som orsakar en blöt droppe på min hals - då gör det plötsligt ingenting. Det är bara fint att se hans glädje, en glädje skapat av något så litet, något som är så enkelt. När han sen blev lite ledsen så fick jag sätta mig i köket och mata honom med lite gröt, då tystnade han... Hoppas på att det blir lite barnvaktstillfällen åt den där lilla krabaten... Ett riktigt charmtroll.
Blev tillfrågad om jag ville komma på en liten ungdomsträff i kyrkan på torsdag. Och det är ju inget krav på att vara kristen, men det kan ge ett gäng nya bekantskaper som kan utvecklas till vänskap, och även nya kontakter rent allmänt, som kanske kan leda mig till ett jobb, eller leda mig till en kör. Så jag får se, se om modet är på min sida där på torsdag kväll.

Nu väntar jag på att Emlan ska komma hem efter sin dejt. Så länge sitter jag och äter lite av de goda chokladbollar hon hade gjort till mig, och tänker på hur snabbt saker och ting kan vända. Från att ena dagen ha känts otroligt dystert och ledsamt, till att nästa dag faktiskt vara fylld med hopp och tro på sig själv och (vissa delar av) omvärlden.
© Ingen kopiering av mina bilder är tillåten utan mitt tillstånd!

En kväll genomsyrad av ångest och panik...

Kvällen har genomsyrats av extrem ångest och panik, och den kvarstår. Jag vill verkligen få ett jobb NU! Så jag slipper påbörja blankettifyllning till socialen. Jag vill inte ha med dem att göra, inte alls! Så snälla, kan jag inte bara få ett jobb, nu!?

Imorgon ska jag och Emlan iväg till jobbmässan på conventum arena, ska skriva ut lite olika utformade cv.n imorgon, och lägga i min tjusiga lilla portfölj. Ska dela ut dem, och le stort och glatt, klistra på min mask, och hoppas att någon finner mig intressant. Om inte - så borde jag definitivt ta tag i att åka till sthlm någon dag, och se om jag finner lyckan och jobbet där. Åka dit över en dag, eller två. Träffa fina Fanny, och söka jobb...!
© Ingen kopiering av mina bilder är tillåten utan mitt tillstånd!

Tillbaka till verkligheten

Nu är jag tillbaka i stan. Tillbaka till verkligheten. Något jag gillar i dagens situation är verklighetsflykt, dock kan man ju inte fly undan från verkligheten allt för länge då man är vuxen. Tyvärr. Har spenderat helgen hemma hos mamma och pappa, varit på dop, umgåtts med min syster, klappat på måns, ätit god mat och våfflor, lärt mig virka och läst. Här hemma i verkligheten ska jag istället leta efter oexisterande papper, fylla i tusentals sidor med diverse olika frågor, jag ska söka jobb och jag ska ta hand om mig själv och alla hemsysslor. Det är det som kallas att vara vuxen. Aldrig har jag velat ha ett jobb så mycket som jag vill det nu, det skulle underlätta något otroligt!

Nu tror jag att det är dags att koka nudlar och få i mig lite mataktigt. Sen, sen ska jag spendera en stund till att söka jobb. Underbart... Jag vill ha choklad - men det känns inte ett dugg lockande att gå ut i snöfallet - det vidriga snöfallet - och gå de två minutrarna för att komma till affären. Kalla mig lat eller bekväm, jag håller med fullkomligt!
© Ingen kopiering av mina bilder är tillåten utan mitt tillstånd!

Matplanering

Jag springer runt med nytvättat hår som luktar persika. Städar, men ändå inte. Jag borde! Samlar ihop papper som ska med hem till mina föräldrar imorgon eftermiddag. Har klurat på vad jag ska bjuda min syster på för mat. Det blir couscous med solrosfrön (jag har inga nötter, cashew är annars alldeles utmärkt till), marinerad quornfilé och en limesås till det. Dryck: vatten. Så, nu ska jag ta  tag i att städa Lite i alla fall. Och ja, så säger jag i princip hejdå och farväl för en stund, dyker upp igen på måndag, om inte nån snabbis i helgen. Ha det toppen!
© Ingen kopiering av mina bilder är tillåten utan mitt tillstånd!

Något händer i mitt liv...

En telefonintervju med en kvinna som är handledare för försörjningsstöd. Bara hennes uttråkade röst orsakade ångest. Tusentals papper ska fixas och man hörde verkligen outtalade ord från henne hela tiden. "Det här ska verkligen inte vara enkelt för dig!" Men oavsett om det är enkelt eller inte, så ska jag fixa det, jag ska ordna alla papper otroligt kvickt och jag SKA få pengar. Kommer bli inskriven på jobbcentrum också. Yay, något händer i mitt liv - även om det är något trist och drygt!


Nu ska jag äta en sen frukost, klura ut vad jag ska bjuda systeryster på när hon och hennes hungriga mage kommer. Och så funderar jag på att gå till skatteverket och fixa en av grejerna på listan över papper. Kanske. Men då måste jag ju fixa till mig, och det känns jobbigt...
© Ingen kopiering av mina bilder är tillåten utan mitt tillstånd!

Nostalgitripp

Nu har klockan blivit så där mycket. I ett försök att placera min minimala kaktus på tavellisten istället för i fönstret (den var för stor...), har jag nu lyckats få en kaktus"tagg" i handen. Den vägrar avlägsna sig. Jag petar med pincett, och med sax. Men ingenting händer.

Har sänt 90-tals snuttar från youtube mellan mig och en vän en stund nu. Lite Sen kväll med Luuk, Sasha, voxpop, barnprogram, reklamsnuttar och diverse nostalgitrippar. Så otroligt kul!


Imorgon ska jag bli intervjuad över telefon. Sen funderar jag på om jag ska ge mig ut på jakt efter diverse papper på en gång, så att jag kan skicka iväg det med posthämtningen vid 17.00, det vore bra, för då borde det komma fram till dem på måndag...


Godnatt med er nu kära mänsklighet!
© Ingen kopiering av mina bilder är tillåten utan mitt tillstånd!

Sandwich, sol, vindar, yatzy!

Jag och Nilo satt på trappstegen i centralparken, iakttog änder, barn och övriga som satt runtomkring oss. Åt årets första "ute-glass", en otroligt god sandwich, ny sort. Skönt snack och bara existerande. Vi insåg dock att vindarna gjorde att solen inte värmde så otroligt mycket, så vi beslöt oss för att ställa in promenaden och istället gå runt i affärer. Kollade på skor, söta bebiskläder och pratade. Stötte även på Rosita sen, tog sällskap med henne när jag skulle hemåt, en sväng in på ica. Lite kyckling, en liten burk potatissallad. Passionsfrukt. Gott!

Sen jag kom hem har jag bara ätit lite soppa. Sen kom Elina S en sväng, lite te, lite yatzy, lite allmänt prat, om framtid, diverse yrkestitlar och lite random. Skönt att prata om funderingar och tankegångar. Sånt som känns luddigt!

En otroligt fin dag och kväll! Nu ska jag bara dra på mig slapparbyxorna, äta lite kyckling o potatissallad, diska, städa litelitegrann, söka några jobb. Efter allt detta är nog klockan ganska mycket (igår sökte jag jobb 4 timmar...), så då ska jag nog bara låta mig få lite sofftid. Imorgon kommer min syster och sover här, får se vad vi hittar på. Känns lite som att det kanske blir ett besök hos brodern, och annars - film!
© Ingen kopiering av mina bilder är tillåten utan mitt tillstånd!

En underbar dag!

När man vaknar upp till en dag där en skinande sol tar över hela den blåa himlen, och hela rummet! Då blir man glad! Jag har nu öppnat balkongdörren och sitter och njuter av solen mot mitt ben och den friska luften. Jag har fixat mina ögonbryn nu på morgonen, ska raka benen alldeles strax, sen ska jag göra iordning frukost och ta med den och täcket ut på balkongen och sitta där och njuta - det här med sol är ju fullkomligt underbart, en otrolig magi!

Mitt näst intill enda par jeans som jag använder, har nu gått sönder pga slitage, och jag har inte råd att köpa nya! Just idag gör det mig inte så mycket, för idag är en underbar dag - det kommer säkert kännas annorlunda imorgon...

Ska träffa Nilo vid 12. Måste fixa ett bankärende först - men, det är ju så tråkigt!

Ha en toppendag!
© Ingen kopiering av mina bilder är tillåten utan mitt tillstånd!

Jag söker jobb....

Jag har varit helt oaktiv här under dagen som varit! Det är först nu, när klockan är 01.08, som jag inser att jag suttit här sen klockan var ungefär 22, och under hela tiden har jag faktiskt bara sökt jobb! Jobb i Norge. Jag har sökt ungefär 10 st, och läst säkert minst 100 platsannonser. Så, nu känner jag mig duktig! Otroligt duktig! Och hungrig, otroligt hungrig!

Dagen spenderades med Rosita. Lite mat från Saigon, lite fika på Hälls. Lite kikande i affärer - och jag vet en tröja som ska inhandlas! Vi gick sedan hem till mig, med en liten påse chips, några plommon och redo att dricka te och spela kort! Och så fotade jag henne äntligen! Blev en otroligt bra och lång eftermiddag, med lite ätande, drickande, kortspel och korsordslösning! Tiden flöt iväg, och plötsligt var klockan nästan 21...

Imorgon ska jag satsa på en ordentlig frukost när jag vaknat, och efter det lite jobbsök. Klockan 12 ska jag träffa Nilo på stan, vi hoppas på sol och en härlig promenad! Ska bli fint att träffa henne, var längesen sist!

Ska även till banken och få ut ett tjusigt kontoutdrag. Och så ska jag vänta på ett otroligt spännande samtal...

Godnatt gott folk!
© Ingen kopiering av mina bilder är tillåten utan mitt tillstånd!

NORGE - jag kommer!

Jag har bestämt mig (tror jag!).  Får jag något svar från något av jobben jag söker i Norge, då SKA jag åka - förutsatt att jag lyckas få en lägenhet lämpligt. Jag är rädd - det är helt sant! Men bara jag kommit iväg, så vet jag att jag kommer klara det utmärkt. Jag är inte rädd för människor, jag har ganska lätt för att prata med nya människor - borde väl även gälla att prata med norrmän? Jag tror att det, om jag kommer iväg, kommer bli världens upplevelse, och jag tror att jag kommer utvecklas i mig själv något otroligt mycket. Och det är det värt. 4-6 månader, utan någon vän i Norge, åka ensam. Det klarar jag! Det vet jag att jag gör. Jag kan göra vad som helst, jag klarar av allt som kommer i min väg!

Så personlig utveckling och självständighet, kombinerat med hög lön, av vilken jag kommer kunna få med mig mycket tillbaka till Sverige. Det är inget jag klagar över direkt!

Så Norge - jag kommer! När ni hör av er till mig!
© Ingen kopiering av mina bilder är tillåten utan mitt tillstånd!

Jag saknar mitt gamla jobb...

Vaknade upp till en härligt strålande sol, så jag begav mig ut på en promenad direkt, en promenad till eurostop där jag köpte bananer och äpplen, och sen hemåt igen. Jag böt några ord med Sabina och vi bestämde att vi skulle gå till arbetsförmedlingen tillsammans, och därefter gå till vårat kära gamla jobb. Vi kom dit - och gummidoften slog emot oss.

Kalla mig knäpp och rent allmänt ganska störd - men jag saknade det, fy vad jag saknade mitt gamla jobb. Saknar(?). Komma dit i blå arbetsbyxor, stämpla in, lämna matlådan i kylen, och så gå till mina kära maskiner och börja krångla med dem. Och sitta med roliga människor vid frukost och lunch. Och så den härliga lönen den 25e. JA - jag saknar det. JA - jag önskar att allt bara vänder så snart som det bara är möjligt, för att JA - just i nuläget vill jag tillbaka dit. Jag vet inte vad jag vill plugga, så därför vill jag verkligen itne plugga. Jag vill jobba, och mitt gamla jobb är en utmärkt plats att jobba på under den tid det tar att komma på vad jag vill.


Vi pratade med Håkan och Jesper, Linda och Martin (?), och med Bettan. Otroligt kul att träffa dem alla, speciellt då Håkan och Jesper - det var de jag pratade med allra mest. Henke var på skidresa - otroligt dumt läge. Honom pratades det också mycket med. - Härliga människor.

Efter 40 minuter promenerade vi därifrån, gick till tempo och köpte lite matstuff och gick hem till mig och lagade till quornfile, med couscous, cashewnötter och en liten limesås. Otroligt gott, och det gick på 5 minuter - perfekt!

Nu är jag här igen... Ska kliva iväg till en postlåda och posta utträdesansökan ur mitt fack. Annars ikväll, ska jag diska och städa i köket, ta en dusch, känner för en famn med värme att gömma mig i en stund - men i brist på det får jag gömma mig under täcket, i soffan. Kanske bjuda över Bettan på lite scones. Har ju kvar sen gårdagen, och en stund i mikron så blir de som nya igen!
© Ingen kopiering av mina bilder är tillåten utan mitt tillstånd!

Morgondagen i punktform

Nu har jag varit vaken alldeles för länge, igen! Jag ska borsta tänderna nu och sen lägga mig och sova.

Imorgon ska jag:

     -   ringa viktigt samtal om försörjningsstöd
     -   ta en promenad (och nästa punkt tar jag i den vevan)
     -   köpa frimärken så jag kan posta min utträdesansökan ur facket + diverse ansökningar till folkhögskolor.
     -   kolla på platsbanken. söka jobb - i sverige och norge
     -   bestämma mig för vilka utbildningar jag ska söka. universitet och ky.
 
Och så ska jag ägna en del av dagen åt välmående. En stund då jag kopplar bort all tankeverksamhet. Det kan bli film, lite bokläsning eller något liknande.


Godnatt!
© Ingen kopiering av mina bilder är tillåten utan mitt tillstånd!

Trötthet och förvirring

Idag har jag lagat en otroligt god kyckling/curry-soppa. Hade i lite lök, majs, bambuskott och sådär. Otroligt gott. Blir en lunch av det även imorgon. Jag har kikat på Helens små underverk, en tankvärd och väldigt fin film faktiskt, jag gillade den mycket! Efter ätande och filmtittandet har jag bara suttit här, bläddrat fram och tillbaka på diverse hemsidor. Tänkt. Universitet. KY. Folkis. Jobb. Norge. Ansökningar till skolor av alla slag närmar sig med stormsteg, och jag förblir ett frågetecken - ser det inte klarna någonstans. Jobb - jag söker och söker, hur mycket som helst - men får inte något tecken på svar från något ställe alls! Jag har även sökt några jobb i Norge nu, trots att jag inte fått någon vän att vilja följa med. Jag har på något sätt börjat trotsa fegheten, sökt trots att sällskapet endast blir mig själv...

Trötthet och förvirring är ett faktum dessa dagar. Allra helst vill jag bara krypa upp i soffan med en god vän, sitta under varsitt täcke och bara prata om allt och ingenting. Dricka te och le, se på vackra filmer och känna en trygghet även i tystnad. Baka kakor och scones, äta med sylt och ost som sakta smälter.

      -   det är vad jag vill. Men det är verkligen inte det jag gör...
© Ingen kopiering av mina bilder är tillåten utan mitt tillstånd!

Shoppinglista

Min lista på saker att shoppa kommer vara otroligt lång när jag väl har en inkomst igen. Den är lång redan nu.

♥   Gladiatorsandaler
♥  Vita Converse
♥  Snygga sommarlinnen
♥  Jeans
♥  Jeansshorts
♥  Kjolar
♥  Leggings
♥  Bastoppar (kortärmade & långärmade)
♥  En svart eller vit body
♥  En bikini
♥  Kuddar till soffan
♥  En ny golvlampa
♥  Snygga krukor
♥  Dukar
♥  Böcker, filmer
♥  Två förvaringskartonger till bokhyllan.
♥  En extern blixt
♥  Ett tamron 70-300


Jag kan väl nöja mig med dessa grejer till en början. Men tänk på att inom många av punkterna är det inte bara EN grej som gäller. Linnen tex - det kan vara hur många som helst... Så som ni ser så är jag i stort behov av en inkomst. Gärna typ, NU!
Om jag hade modet i mig, då skulle jag garanterat åka till Norge själv. Dock är jag lite för rädd. Men jag vill verkligen dit, det skulle kännas så bra att ha jobbat där i några månader...
© Ingen kopiering av mina bilder är tillåten utan mitt tillstånd!

Virvlade runt till musiken i natten

Jag gav ett löfte om att skriva om fredagen nu, istället för igår. Dock har jag inte allt i det färskaste minnet längre. Otroligt fint och bra folk på förfesten, riktigt kul hade vi här hemma. Sen begav vi oss iväg till Stället och klubb Camden. Virvlade runt till musiken i natten, skrattade, pratade, virvlade. Jag dansade bugg med en gammal arbetskamrat, pratade med bekantingar, dansade med bekantas bekanta. Skrattade och hade en otroligt kul kväll / natt. Musiken var perfekt, människorna var perfekta. Allt var toppen!

När de stängde begav vi oss till Mc Donalds, en pommes för min del. Och efter Mc Donalds gick vi hem till Mårten och satt i hans soffa och lyssnade / såg på Coldplay musikdvd och pratade tills klockan var 05.45 eller något liknande. Då gick vi hem genom ett sovande Örebro. Jag och Emlan på ödsliga gator.

© Ingen kopiering av mina bilder är tillåten utan mitt tillstånd!

En sjukt rolig kväll!

Kvällen igår var verkligen sjukt rolig, den levde upp till mina förväntningar och jag är helnöjd! Träffade calle som jag jobbade med på sigma bla. Mycket bra folk, otroligt mycket dans och en underbar kväll. Promenad hem blev ca 05.45 någon gång. Mer om allt kommer imorgon! Idag ska jag och emlan, och förhoppningsvis elina s se på schlager. Nu ska jag äta en morot, sen ska vi ta en sväng upp på stan!

(Bilder kommer)
© Ingen kopiering av mina bilder är tillåten utan mitt tillstånd!

Ordet är: vackert© Ingen kopiering av mina bilder är tillåten utan mitt tillstånd!

Vikariepoolen

Sådär, nu är jag med i Noras vikariepool! Det känns bra, tror jag! Kommer få pendla, visst, men det kan det kanske vara värt om jag får några timmar. Det blir ju i alla fall lite mer inkomst än i nuläget. Emelie J tycker jag ska söka till ecc i Nora, telefonförsäljning it is, jag är inte allt för pepp. Men man får visst ut 11000, och det vore ju otroligt trevligt - men det finns gott om telefonjobb i örebro, där jag slipper pendlandet. Jag måste tänka vidare. Jag måste ha ett jobb, även om det kanske ger mig dagligt magont ett tag.

Nu ska jag upp på stan och fika med Maja, ska hämta några flyers till vänner så de kommer in gratis på klubb camden imorgn. Ska bli grymt kul!


© Ingen kopiering av mina bilder är tillåten utan mitt tillstånd!

Intervju för vikariat!

Om 2 timmar ska jag åka till Nora (idag igen) och gå på en intervju för vikariat på skolor. Det är det närmsta jag hittills kommit någon form av arbete, och jag ringde idag. Skönt att få en tid fixad direkt. Jobbigt med busspengarna bara. Jag hoppas han finner mig intressant och bra för jobbet. Funderar på att kliva in och hälsa på min gamla favoritlärare på skolan, hon var inte där igår. Så kanske, vem vet!
© Ingen kopiering av mina bilder är tillåten utan mitt tillstånd!

Dålig kvalité på skor

Lite bittert känns det att dragkedjan på mina vinterstövlar gick sönder i förrgår. Idag är det fem minus ute, och idag SKA jag ut en sväng. Kunde de inte väntat en månad till med att gå sönder i alla fall? Sen när har skorna fått så dålig kvalité att de inte ens håller en säsong? Jag har tur som har kvittot hos Wedins skor, så jag ska nog ta med skorna dit idag och se vad de kan göra.

Övrigt att göra idag, är att ringa ett viktigt samtal nu, så fort rösten har vaknat till litegrann! Och i eftermiddag/kväll ska jag ta en fika med Maja. Det ständiga som jag alltid gör, ska också göras. Jobbsök. Och ja, även lite skolsök.

Hoppas ni får en fin dag!
© Ingen kopiering av mina bilder är tillåten utan mitt tillstånd!

Jobbsök, jobbsök, jobbsök!

Ikväll har jag nu sökt sammanlagt 14 jobb. Några låg inbäddade tillsammans, samma ansökning för en och samma region i länet. Men jag räknar med hur många av dessa inbäddade jag kryssade i. Och ja, sammanlagt 14 jobb. Äldreboenden främst. Något boende för ungdomar. Det är främst ungdomar jag är lockad att jobba med... Imorgon ska jag ringa till min gamla skola och höra om de kan tänkas behöva någon vikarie, skulle vara jättekul!
© Ingen kopiering av mina bilder är tillåten utan mitt tillstånd!

En uppmålad framtidsdröm

På bussen hem från Nora träffade jag en vän som jag lekte med massor när jag var yngre. Jättekul att prata lite gamla minnen, och höra att hon har så höga planer för livet. Två år yngre än mig, men ändå vet hon exakt vad hon vill. Det avundas jag, jag vill ha min framtidsdröm uppmålad framför mig, och hela tiden ta små steg på väg dit. Just nu tar jag mest ett steg hit, ett steg dit - inga steg som är målinriktade, inga steg mot en uppmålad framtidsdröm.

Vi pratade även om vad vi gjorde när vi var yngre och umgicks. En himla massa cyklande, badande, vi ritade giraffer och åkte tefat. Det var en rolig tid då, och en rolig stund på bussen.


Nu ikväll tänker jag på framtiden, precis som alla andra kvällar. Tänker på den närmaste framtiden och funderar på vad jag ska göra åt allt.
© Ingen kopiering av mina bilder är tillåten utan mitt tillstånd!

Järntorgsskolan, iakttagelser och funderingar

Jag iakttar barn, barn på andra sidan gatan. Jag är hos Charlotte i Nora, ett par glas vin igår kväll, lite kortspel och en nattlig promenad. Jag vaknar tidigt - hon sent (dock var hon vaken nyss)

På andra sidan gatan ligger skolan där jag spenderade mina 7 första skolår, det är inte utan att jag blir lite nostalgisk - det var en skön tid, man var ett barn och förstod inte alla problem som världen kan skapa för en.
Lekytorna är sammanvävda nu, och täckta med nyare gungor, otroligt färgglada klätterställningar och dylikt. Det som dög fint för oss, har bytts ut. Ett bollplank har tagits bort, ett annat har målats i en stark version av regnbågen. Hålet i stängslet vid fotbollsplanen där vi spenderade varje rast ett tag, har finats till och satts en "fyrkantig list" runtom. "Kullen" har säkert kvar sin röda rutschkana, där vi lekte hajen och klamrade oss fast i kanten, och den mindre kullen har kvar sin.

Jag ser tjejerna som inte vill vara med på fotbollen, gå varv efter varv runt delar av skolbyggnaden. Precis som några av oss gjorde då. Någon sitter på en gunga och gungas skyhögt av en rastvakt och ett annat barn ser avundsjukt på.

Det är så lustigt, det är när man sitter och ser på, en bit ifrån, som man inser att allt egentligen är sig otroligt likt. Barnen beter sig på samma sätt och allt är egentligen identiskt - bara lite nyare, fräschare. Det enda som förändrats är tiden. Tiden har rört sig på samma sätt, men det är ungefär 8 år sen jag gick där. Barn har kommit och gått genom årskurserna, de har lekt och spelat fotboll, precis som vi.

En skolgård fylld av liv och sprudlande barn - blir tom otroligt snabbt när klockan närmar sig lektion. En skolgård som var fylld av barn ena sekunden, är helt tom - den tredje.

När jag sitter och kollar på skolbyggnaden, ser jag porten som var så tung - men som är så snygg. Vindsfönstrena med slitna gardiner, längst till höger minns jag att ett skelett stod, jag minns inte namnet våran lärare hade på det dock. Det fanns gamla, gamla kartor, ihoprullade och täckta med spindelväv. Spökjakterna på klassfester skedde på vinden, alltid samma rädsla. (Men 8 år senare sådär, så vill jag utforska vinden i fotosyfte...!) Jag ser fönstren som tillhörde "vårat" klassrum. Ser det likadant ut? Och i allmänhet - hur ser allting ut där nu? Är det samma färger i korridorerna? Är det samma typ av stolar och bänkar? Vad har hänt under 8 år?

Självklart ställer jag mig själv frågan, lärarskaran. Hur många har kommit och gått? Finns det någon kvar, som fanns även på min tid? Skulle någon minnas mig om de såg mig idag?
© Ingen kopiering av mina bilder är tillåten utan mitt tillstånd!

KLUBB CAMDEN!

Okey people! På fredag är det dans som gäller, Klubb Camden på Stället! Visst kommer ni väl och dansar? Kommer bli en sjukt rolig kväll!

(och ja. det är jag som är på affischen!)
© Ingen kopiering av mina bilder är tillåten utan mitt tillstånd!

Framtidstankar

Folkhögskola i höst? Jag ska i alla fall söka till olika skolor och inriktningar.

För om någon ska öppna dörrar åt mig här i livet, så är det väl främst på mitt ansvar att öppna de första utav dem. Trotsa tryggheten jag har här, vinna över fegheten som bor i mig, och utforska nya världar. Det finns ingenting som säger att jag måste - när jag kommit in på någonting, (jag väljer att säga när istället för om, för jag KOMMER att komma in på något!) det handlar just om att skapa möjligheter för mig själv. En chans att utforska områden som ännu är orörda för mig.

Foto? Sång? Skrivarlinje?

Vad passar jag bäst med att göra?
© Ingen kopiering av mina bilder är tillåten utan mitt tillstånd!

Te och sång

Vi drack te, vi sjöng, vi sjöng och vi sjöng. Och jag glömde helt bort sockerkakan pga allt underbart sjungande. Men jag lovar, sockerkaka på fat med guldkant, det blir det en annan dag!

hjärta
© Ingen kopiering av mina bilder är tillåten utan mitt tillstånd!

Ett rehabiliteringshem för växter

Mitt hem är ett rehabiliteringshem för växter. Växter som börjat må mindre bra hemma hos min moster som har en lägenhet som är lite för mörk för vissa släkten. Hos mig trivs de flesta jättebra, oavsett om jag är bra på att vattna eller inte. Nytillskottet som kom idag är en hängväxt i vanlig kruka. En riktigt tjusig en.


Snart kommer Anna också, vi ska äta sockerkaka från fat med guldkant. Dricka te och dricka saft, och bara vara.
© Ingen kopiering av mina bilder är tillåten utan mitt tillstånd!

Vicky Christina Barcelona

Idag på förmiddagen såg jag filmen Vicky Christina Barcelona. Den var annorlunda och riktigt bra. Jag fick lite Amelie-feeling över den. Vet inte riktigt vad jag kan säga om den, mer än att jag verkligen gillade den! Det var lycka, besvikelse, fin musik och miljö, bra karaktärer och rent allmänt bara så jävla snyggt och bra! Se den, verkligen!


© Ingen kopiering av mina bilder är tillåten utan mitt tillstånd!

Sockerkaka

Sockerkakan som jag suktade så efter i natt står just nu i ugnen och gräddas. Jag tror att jag ska frysa in hälften (om den ens blir bra!), så att jag inte sitter och vräker i mig en hel sockerkaka i min ensamhet, det skulle kännas lite väl glupskt! Jag tycker att sockerkaka är svår att få till riktigt bra, och det var verkligen hur många år sen som helst som jag senast gjorde en. Så lite nervös är jag minsann...
© Ingen kopiering av mina bilder är tillåten utan mitt tillstånd!

En evighetslång tristess

Som vanligt är dagen lik alla andra dagar. Jag bär täcket och en kudde till soffan och ser på film, jag kollar ut genom fönstret, jag lyssnar på tystheten runt omkring mig, jag tänker att jag borde ta tag i en ordentlig städning, jag tänker på framtid utan att komma fram till något beslut, jag går omkring som osynlig för resten av världen. Jag vill bara att något ska hända, något som gör att jag börjar existera igen. Jag vill ha en inkomst så jag känner att jag gör någonting vettigt, och så jag känner att jag kan göra roliga saker. Det här börjar bli en evighetslång tristess som inte har något slut någonstans!
© Ingen kopiering av mina bilder är tillåten utan mitt tillstånd!

Sockerkaka

Klockan är 23.21 och jag sitter och tänker att det vore fint att känna doften av en nybakad sockerkaka, tänker att det vore fint att stjälpa upp en nybakad sockerkaka på ett fat, tänker att det vore fint att skära en tjock skiva av en nybakad sockerkaka, tänker att det vore fint att ta en tugga av en fortfarande varm, nybakad sockerkaka. Klockan är 23.23 och egentligen lite för mycket för att plötsligt baka en sockerkaka, men den är inte för mycket för att tanken på en nybakad sockerkaka kan få finnas där.
© Ingen kopiering av mina bilder är tillåten utan mitt tillstånd!

Jag är osynlig med stil

Jag insåg nyss att varenda dag är densamma. Helg som vardag, it's all the same. Förutom de gånger en fredag eller lördag spetsas till med lite dans någonstans, men det har hänt en gång på  2½ månad, det är liksom lite så det blir när pengarna i plånboken är oexisterande. Det är litegrann som att jag är oexisterande, det är inte mina pengar som brukar synas, utan det är jag som inte längre syns. Men jag är osynlig med stil. Det är te ur vinglas, smoothies ur detsamma. Det är en knut på huvudet och Regina Spektor ur min röda högtalare.
© Ingen kopiering av mina bilder är tillåten utan mitt tillstånd!

Rör vid mig nu

Jag sitter och sjunger nu, och åh vad jag älskar att sjunga! Det är bland det bästa jag vet! Har suttit en stund nu på kvällskvisten och spelat in lite stämsång och jag ler, och det går bra, trots att jag inte är sådär jättevan vid stämmor, eftersom jag är sopran har jag nästan jämt fått sjunga melodi. Men det här med stämmor, det går ju faktiskt, bara man vill!

Inte helt tight, men det är hemmagjort som tusan. Tänk på det.

© Ingen kopiering av mina bilder är tillåten utan mitt tillstånd!

Hallelujah

Jag sitter och lyssnar på ett antal olika versioner av låten Hallelujah. En låt jag aldrig slutar tycka om. Första gången jag hörde den var vid ett sista farväl av en väldigt fin person. Att lyssna på låten håller honom vid liv på något sätt. Jeff Buckleys version är den självklara, men det finns otroligt många som gjort låten otroligt vackert även dem. Jag kan inte låta bli att undra ifall jag någon gång kommer ha möjligheten att spela in den...det vore häftigt!

(Klicka på bilden för att höra Hallelujah med Jeff Buckley)
© Ingen kopiering av mina bilder är tillåten utan mitt tillstånd!

Inköpt: två mattor

Två mattor från Hemtex för sammanlagt 148 kronor, kände att det var ett ganska bra kap! Har 100 kronor kvar på presentkortet och det är ju inte helt fel, jag gissar på att det kanske blir några dukar, eller kanske några sängkläder för de slantarna. Det är underbart att ha presentkort när man är arbetslös, för då kan man shoppa litegrann trots att inkomsten är obefintlig. Lagerhaus var underbart, alla som hittills varit där, sa att det inte fanns så otroligt mycket grejer, men jag fastnade för var och varannan grej och blev totalförälskad i massor, jag vet var jag kommer spendera pengar när jag har en inkomst!

En lunch på Fresco, potatisgratäng och grillspett med fläskfilé. Otroligt god mat, men även otroligt lång väntetid, sånt är lite bittert.


Nu har jag lagt upp en annons på blocket, med min gamla sängram. Jag hoppas så otroligt mycket på att någon nappar, jag behöver alla pengar jag kan få! Jag har ju även ett litet bord som jag borde ta tag i att försöka sälja.
En ordentlig städning ska ske, så att jag kan ge en liten rundvisning i min lägenhet. Och mottaga små tips och rekommendationer i form av inredningsstuff från er!
© Ingen kopiering av mina bilder är tillåten utan mitt tillstånd!

En bra kväll

En jättebra kväll med elina s, chips, vatten och en otroligt skön soffa. Prat, let's dance, samantha. Bra grejer, och en mycket bra kväll!  Nu ska det dock bli otroligt skönt att krypa ner i sängen och sluta ögonen!
© Ingen kopiering av mina bilder är tillåten utan mitt tillstånd!

Barndomens ljuva dagarTänk hur mycket man kan sakna att vara barn ibland, hur enkelt allt var.
Och sommar, tänk hur mycket man kan längta efter sommar...!
© Ingen kopiering av mina bilder är tillåten utan mitt tillstånd!

Om dagen

Lille Elvis var inte på sitt allra bästa humör idag, men vissa stunder sken han upp, och jag och Maria hade en trevlig förmiddag. Bakad potatis med kycklingröra på Supreme, ett par nya skor nu till våren och så kikade vi i lite random inredningsbutiker och hobbyaffären.

Utgången som planerades blir inte av pga trötthet från diverse olika håll idag. Vi kör järnet nästa vecka istället, på klubb camden!

Kröp ner i sängen på eftermiddagen för att jag var så himla trött - sov 2 timmar, hur skönt som helst. Nu väntar jag på att tiden ska gå, ska iväg till Elina S sen och se på Lets dance, och jag hoppas självklart på some kind of chips eller godis. Kommer bli mysigt!
© Ingen kopiering av mina bilder är tillåten utan mitt tillstånd!

Melissa Horn

"Vi sätter oss ner utan ett ord, som så många gånger förr du beställer ett glas vin och jag en kopp te"

Ur Melissa Horns låt 'New York'

   - det är bland det vackraste jag vet just nu. Meningen är alldeles fullkomlig och rent ut sagt underbar. Vi kan översätta det hela till att kort och enkelt säga att Melissa Horn är underbar! Alla ord hon sjunger är så rätt, de sätter sig i hjärtat, i själen och man tänker efter.


© Ingen kopiering av mina bilder är tillåten utan mitt tillstånd!

Godmorgon!

Godmorgon, godmorgon!
Jag är uppe tidigt och ska göra mig iordning litegrann, och även städa litelite. Klockan 10 ska jag träffa Maria och Elvis, en runda på stan. Och halv 1 ungefär ska jag träffa Danne och gå hit och ta en fika, där av städningen. Och ikväll blir det visst utgång, dansdansdans! Just för stunden är jag inte allt för pepp, men det kommer nog bli alldeles galant och bra.

Nu ska jag dra på härlig musik på Spotify, och så ska jag sminka mig lite till det. Sen, en liten frukost.
© Ingen kopiering av mina bilder är tillåten utan mitt tillstånd!

words

jag vill ha en vän som jag konverserar med genom citat.
© Ingen kopiering av mina bilder är tillåten utan mitt tillstånd!

Tack!!

Som vanligt var det inte så otroligt givande på arbetsförmedlingen. De anser att jag ska söka jobb som är en timmes bussresa härifrån men det vill inte jag, osv... Fick i alla fall papper om Vikariepoolen, så jag ska ringa någon dag. Och jag ska söka ett butiksjobb vid marieberg, och imorgon (eller måndag) ska jag fixa till mig ordentligt och gå och söka jobbet på Carlings på köpmannagatan.

Men dagen har hittills bjudit på fina saker med. En runda på stan med mamma, en baguette på La Baguette. Och en påfyllning i mitt skafferi, kyl och frys. Tack underbara mor, det behövdes så otroligt väl!
© Ingen kopiering av mina bilder är tillåten utan mitt tillstånd!

Viktiga saker today!

Nu har jag ringt dagens viktiga samtal, till mitt gamla jobb, för att be om ett original på arbetsgivarintyg. Dagens andra viktiga grej, är att jag ska till arbetsförmedlingen för uppföljning av handlingsplan. Otroligt givande, not! Jag ska sitta där och visa mitt betyg som hon ska föra in, och så ska jag säga att jag sökt det och det, och att jag funderar på Norge. Och hon kommer ösa massa platsannonser över mig. Efter det besöket ska jag joina min mor som åker in till stan idag för lite shopping. Så det blir trevligt!
© Ingen kopiering av mina bilder är tillåten utan mitt tillstånd!

Presentkort och trisslotter

Att få presentkort på diverse ställen, det är ingenting jag skulle bli ledsen över. Eller kanske ett par trisslotter. Tänk om den galna vinsten finns på just den trisslotten liksom...?   Här kan du fixa presentkort, och trisslotter. Give it a try, GratisMode, tillsammans med mig!
© Ingen kopiering av mina bilder är tillåten utan mitt tillstånd!

Ett fladdrande sken från en darrande låga

Ett fladdrande sken från en darrande låga, ett skumt mörker, som är mörkt utan att egentligen vara det. För det finns fyra leende ögon som hjälper den darrande lågan att lysa upp. Cellotoner från obestämt håll och suckande vindar som lämnar fönster vidöppna och armar utsträckta för att stänga. Det är ett regn som mjukt rör vid marken och borstar bort spår från en annan värld. En annan dimension.
     Spelkort vänds upp, de vänds ner. Låga skratt och fingertoppar som möts. Man kan säga att dag möter natt, men någon märkbar skillnad finns inte. Det är mönster som aldrig byter håll, som aldrig behöver brytas. Spelkort vänds upp, de vänds ner och det är ofta suckande vindar som lämnar fönster vidöppna. Det handlar inte längre om att förstå, utan om acceptans. Låga skratt och fingertoppar som möts.
     Temuggar som sedan länge är tomma, de har bara varit fyllda med smaksatt vatten. Ingen annan behöver sätta sina munnar mot dess kant, och blåsa för att det ska svalna på ytan. Det är ingen annan som kommer in här, då skulle mönster brytas, och spelkorten skulle vändas i korsdrag, istället för i en suckande, men ändå harmonisk vind.
      Någonstans på en tom tågstation står en gammal man och tvingar toner ur en tvärflöjt, han följer melodin med kroppen, någon enstaka själ vandrar förbi, drar lite på munnen, famlar i jackfickan och finner en krona att slänga framför honom. Ett par går hand i hand, stannar till och lyssnar lite extra, ställer sig tätt, tätt intill. Han håller en skyddande och värmande arm runt hennes midja. De lyssnar en stund, innan de sakta går mot utgången
      Bokblad vänds av en knotig hand, fingrar som en gång manade fram tårögda melodier ur pianot de kände så väl. Leende melodier. Numera, hörs bara ensamma melodier. Trots leende ögon som tyder på att ensamhet, egentligen är långt borta.
© Ingen kopiering av mina bilder är tillåten utan mitt tillstånd!

Cookiedough

En händelserik dag! Började dagen med att nyfiket hälsa Louise välkommen, vi gick sen iväg till ica och köpte frukt till fruktsallad, och en Ben and Jerry - half baked, otroligt god. Browniebitar och cookiedough, och till största delen chokladglass, men även lite vanilj. Otroligt gott! Vi drack lite te, spelade kort. Och så såg vi på Girl, Interrupted - den är riktigt bra!
Vid 14 skulle jag till USÖ för att ta prover till blodgivning. Jag fick veta att jag har riktigt bra blodvärden, men väldigt små blodkärl. Om 4 veckor ska jag dit och ge blod för första gången, om inte proverna ger något underligt resultat - men det är jag ganska säker på att de inte gör!
Efter USÖ började jag göra i ordning hår och smink, och fick till både hår och smink riktigt bra, begav mig sedan upp mot stan där jag skulle bli fotad. Trevliga killar, och snabbt gick det! Hoppas att det blir snyggt, att jag ser bra ut på en affisch, ska bli riktigt spännande att se!

Imorgon kommer mamma o lämnar en sockerkaksform här. Och jag ska till underbara ams för uppföljning... Sen hakar jag nog på mamma på stan en sväng.
© Ingen kopiering av mina bilder är tillåten utan mitt tillstånd!

Imorgon blir jag fotad för klubb camden!

Det ligger klädhögar överallt nu, i hela lägenheten. Det märks att jag är tjej, kan man också säga. Imorgon ska jag bli fotad tillen affisch för klubb camden här i Örebro, jag är riktigt pepp och det är en himla kul grej + att jag får några gästlistplatser och en garanterat kul kväll! Men nu är problemet vad jag ska ha på mig vid fotograferingen, får nog snart svar på om det ska vara en inomhus eller utomhusfotografering i alla fall. Och om det ska vara ett foto i färg eller i svartvitt. När jag vet dessa saker blir allt mycket enklare. Hoppas att killen som ska fota mig får mig att känna mig bekväm framför kameran! Ser fram emot det, jag kommer befinna mig på affischer runt om i stan. Helt crazy!


Något mer som händer imorgon är att Louise dyker upp här tidigt imorgon, lite kakbak. Och kl 14.00 ska jag befinna mig på USÖ för att ta prover och få reda på om jag har tillräckligt bra blodvärden för att få ge blod. Efter det blir det hem och bli bjuden på lite Ben and Jerry av Louise (tok!), och vid 16.00 måste jag göra mig i ordning för fotograferingen! "Var dig själv, men lite mer fab!"  Svårt!
© Ingen kopiering av mina bilder är tillåten utan mitt tillstånd!

Benjamin Button!

En heldag med Emlan, kan det bli annat än toppen? Lite havreflarn och kladdkaka at my place till att börja med, lite snokande på random peoples bilder, sen lite tillfixning innan vi gick upp på stan! Där jag såg på när Emlan shoppade två par skor, en väska och en kjol! Sen jag kom hem har jag inte gjort mycket alls, ätit och sett slutet på Benjamin Button.

Benjamin Button var otroligt lång, jag delade upp den i tre delar och såg lite av den varje dag. Alltså slutet idag. Väldigt annorlunda film, häftig tanke med en man som föds gammal och blir yngre med åren. Fint berättat. Och underbar berättarröst. Men efter alla lovord om filmen, så hade jag skyhöga förväntningar, och den levde tyvärr inte riktigt upp till vad jag trodde! Men den var väldigt bra, väldigt fin och ledsam. Snyggt foto och många av berättelsedelarna som var klockrena ord! Så jag tycker absolut att ni ska se den!
© Ingen kopiering av mina bilder är tillåten utan mitt tillstånd!

Jag tänker, tänker, tänker & tänker

...och jag kan liksom inte riktigt sova! Mitt hår befinner sig i en lillamy-knut, för att skapa ett härligt svall imorgon. Jag tänker och jag tänker. Jag tänker på Norge, jag tänker på folkhögskola, jag tänker på min lägenhet och på etagelägenheter / vindslägenheter. Jag tänker på vänner som kommer, vänner som går, och de vänner som faktiskt består. Jag tänker på gitarren som står i hörnet utan att användas, och på komplikationer som kanske inte ens kommer att uppstå. Tänker på att klockan i detta nu, är lite för mycket för att det ska vara bra. Om fem timmar ska jag upp, pigg och alert för att sätta igång och tvätta, en 40-minuters promenad när första maskinen surrar...
© Ingen kopiering av mina bilder är tillåten utan mitt tillstånd!

"Borde inte du och jag baka en kladdkaka här ikväll?"

Rosita har varit här några timmar. Jag kom med frågan som har ett självklart svar. "Borde inte du och jag baka en kladdkaka här ikväll?".  Kan det bli annat än ett "Ja" på en sån fråga? Hon kom, vi åt mackor och drack te, vi bakade kladdkaka, vi spelade kort, vi åt kladdkaka med banan och glass till, vi storknade, vi skrattade till videor på youtube och fick kramp i käkarna, vi lyssnade på fina Winnerbäck och vi bara var. Som vanligt, en mycket trevlig stund!

Jag ska få ta annorlunda bilder på henne + pojkvän när deras samboskap inleds, jag tycker det ska bli hur kul som helst och ska befinna mig i alla tänkbara nivåer och hörn, ta från alla möjliga vinklar osv, kommer bli hur kul som helst!
© Ingen kopiering av mina bilder är tillåten utan mitt tillstånd!

Kakor - om jag får oväntat besök

Jag är lite inne på att baka kakor. Kakor! Småkakor! Tänk så fint det vore, att ha massa burkar med kakor i frysen, så att det bara är att plocka fram hembakat om jag får oväntat besök. Eller väntat besök! Åh...
© Ingen kopiering av mina bilder är tillåten utan mitt tillstånd!

Ett plötsligt snöfall

Plötsligt har ett blött och kallt snöfall dykt upp. Det piskar mot ansiktet, det är blött och det är kallt. Jag har gått ett varv runt mitt kvarter idag, allt för att posta ett brev - om inte det varit det måste som det var, då hade jag stannat inne. Jag har ändrat om bland mina krukväxter, bytt plats på några, från rummet till köket och vise versa. Förut hade jag bara tre st i rummet, nu har jag de tre, plus två nya små växtligheter, och plötsligt ser det väldigt fräscht ut när man kollar mot fönstret. Nu ska jag ta tag i att diska, sen ska jag koka ris till den kycklinggrytan som är kvar från igår.

Idag fyller min kära emlan år! Imorgon kommer hon hit, en heldag! Och jag ska låna några i-form tidningar av henne.


     GRATTIS vännen!
© Ingen kopiering av mina bilder är tillåten utan mitt tillstånd!

Abstrakt foto

Trist och grått väder, och jag planerar att ta en promenad. Frågan är bara åt vilket håll. Mot stan och kliva in på bokrean lite till och kanske även hemtex. Eller bort från stan, en promenad i villaområde. Fånigt att jag har some kind of beslutsångest över en sån liten grej. Hur som helst måste handduken bort från mitt huvud först av allt, håret måste torka litegrann. I natt satt jag och redigerade några bilder, bilder som var tagna i mörker, och slutar tiden var lång, och jag rörde kameran mellan olika ljuskällor. Man kan få häftiga resultat, och jag gillar verkligen abstrakt foto...© Ingen kopiering av mina bilder är tillåten utan mitt tillstånd!

En otroligt händelserik vecka...not!

Måndag: Söka jobb.
Tisdag: Söka jobb.
Onsdag: Morgonpromenix med Louise (?), lasarettet för att ta prover för att ge blod, hem och äta ben and jerry with Louise. Söka jobb.
Torsdag: Besök av Emlan(?) Söka jobb.
Fredag: Söka jobb.


Som ni ser kommer min vecka vara otroligt händelserik... Förutom jobbsökning så finns det två frågetecken, som jag hoppas omvandlas till utropstecken. Så, hojta till direkt om du har lust att ses, jag är bara lycklig om jag får komma ifrån jobbsökandet en stund!
© Ingen kopiering av mina bilder är tillåten utan mitt tillstånd!

Changeling

Nu har jag sett Changeling, aldrig trodde jag att jag skulle kunna se en film på ca 2 timmar och 10 minuter, utan minsta lilla uppehåll. Men det gjorde jag nu! Changeling är en verklighetsbaserad film om en mor som förlorar sin son, man får följa med i jakten på sonen. Och när polisen tror sig ha funnit honom och fört honom tillbaka till sin mor, står hon fast vid att det inte är hennes son. Trots att ingen lyssnar på henne ger hon inte upp.

Det är svårt att beskriva hur bra filmen var. Men den grep verkligen tag i mig, jag kände med henne varje gång de nekade till det hon sa var sant. Och jag kände hoppet hon hade i sig trots all misstro från poliserna. Det som gjorde att det grep tag lite extra - var att det inte bara är en påhittad story, utan att det de skildrade i filmen verkligen har hänt.

Det gör ont i mig!

Se den, jag kan verkligen rekommendera. Den är värd varenda minut.
© Ingen kopiering av mina bilder är tillåten utan mitt tillstånd!

Städdag!

Just nu rusar jag omkring och städar, till och från, då och då. Har dock för mycket saker jag vill ha framme, jag har även mycket saker jag vill göra, fixa iordning, men det har jag inte råd med exakt i nuläget! Nu återgår jag till städandet och senare ska jag laga till en god kycklinggryta med bambuskott och minimajs.
© Ingen kopiering av mina bilder är tillåten utan mitt tillstånd!
RSS 2.0