En stad fylld av vattenpussar

Idag har jag promenerat i en stad fylld av vattenpussar. Människor har skyndat fram under sina paraplyer, julmusik i olika former spelas i affärerna, caféer får en att glömma att det är en regnig värld utanför. Jag trivs. Tygskor som vattnet tränger igenom, blöta fötter - jag trivs ändå. Julmusik och julprylar, det är mysigt och fint. Ett fint par under ett för litet paraply, det är fint. Men jag kan inte låta bli att önska mig en för tidig julklapp, snö. Jag vill titta ut genom mitt fönster och se ett lätt snöfall. Världen blir vackrare då, Sverige blir vackrare. Snön gör vardagen under denna mörka årstid, så mycket ljusare, den skapar kontraster och helt plötsligt blir det en mycket behagligare kyla.
© Ingen kopiering av mina bilder är tillåten utan mitt tillstånd!

En dröm tillbaka till sommaren
Jag sluter mina ögon och tänker på en sommarkväll sent i maj, goda vänners sällskap och underbar musik i stadsparken. Himlen var fylld av luftballonger som svävade i lugnt tempo. Filtar omkring sig för att stänga ute den kyla som fanns. Fåglar som sjunger i skymningen, gröna löv viskar i en lätt vind. Några står framme vid scenen och har stannat upp sin dans när detta lugn spelas. En arm läggs om en midja, ett huvud lutas mot en axel. En blick följer en av luftballongerna tills den försvinner bakom trädkronor och lätta moln.
© Ingen kopiering av mina bilder är tillåten utan mitt tillstånd!

Oh Happy Day

Klockrent bra jobbnatt! Lugnt över förväntan, klättring på elskåp i brist på nyckel, Oh Happy Day och en hel del skratt. Dock påstod Sofie att hon inte planerade göra så mycket fler nätter - och det har jag tänkt göra, om det där med extra natt fortsätter in i december. Så det gjorde mig lite ledsen, det är himla kul att jobba med denna tjej!

Nu ska jag städa litegrann. Senare åker jag hem till mamma och pappa, ser på idol och myser lite, sover relativt tidigt och åker sen iväg och jobbar ett dagskift imorgon. Sen ska resten av helgen ägnas åt att umgås med min syster + pojkvän. Åsa&Sofie har stoooooor födelsedagsfest imorgon - och jag säger: ha GRYMT kul och ha GRYMT kul åt mig! Jag joinar nästa partytillfälle!
© Ingen kopiering av mina bilder är tillåten utan mitt tillstånd!

Pyssel och krångel = header

Efter lite pyssel och lite krångel, klippning och klistring i stilmallen - så har jag nu en header igen. Lite mer vinterkänsla, kan väl kanske inte påstå att det blev någon julstämning, men vad vet jag. Kanske blev det lite mera stämning i alla fall? Stämning av något slag.
© Ingen kopiering av mina bilder är tillåten utan mitt tillstånd!

Jobba natt

Nu är jag hemkommen efter en natt på jobbet. En natt med mycket skratt och knasigheter, några kakor, en del trötthet och rent allmänt en natt med bra arbetskamrater. Denna dag som verkar bli solig och fin, ska jag sova tills mörkret faller. Somna till nyhetsmorgon på tv 4, drömma om vackra ting, för att sedan vakna upp i eftermiddag och göra mig redo för ytterligare en jobbnatt. Jag trivs nu, är nöjd och gillar läget!

Godnatt.
Godmorgon.
© Ingen kopiering av mina bilder är tillåten utan mitt tillstånd!

Adventspyntning

Nu har adventsstjärna och adventsljusstake äntligen åkt fram! Nu saknar jag bara en adventsljusstake för levande ljus. Och glittret är inte utplacerat än. Tomtarna väntar jag ett par veckor med. Men nu är det dags att börja lysa upp sin tillvaro lite, när det sällan är sol ute - får man se fram emot underbara adventstider.


© Ingen kopiering av mina bilder är tillåten utan mitt tillstånd!

Tävling hos TefrossaJag kom av en slump in på teshoppen tefrossa.se, spanade runt bland deras sortiment och upptäckte att de hade väldigt mycket spännande téer till rimliga priser. De hade även tekannor, temuggar, choklad, kaffe med mera. En teshop med det där lilla extra. När jag gick längre ner på sidan, såg jag att de hade en blogg. tefrossa.blogspot.com. Jag klickade mig in där, läste några inlägg, och därefter kom jag till ett inlägg om en tävling... Jag brukar inte ställa upp och tävla i tävlingar man ska skriva om i sin blogg, men här fastnade jag så för den härliga bilden. Och som den tefantast jag är, kan jag inte låta bli att göra. Allt du behöver göra för att tävla, är att gå till kategorin Julefröjd i webshoppen och välja ut ett av juletéerna som du skulle vilja ha, sen skriver du namnet på téet i en kommentar på bloggen. Visst verkar det väl okomplicerat? Tävla du med, genom att klicka på bilden här ovan så kommer du direkt till tävlingen!
© Ingen kopiering av mina bilder är tillåten utan mitt tillstånd!

Mitt november

Mitt november består mest av; sömnlösa nätter, funderingar, gitarrspel, fruktsallad, nerdragna persienner, värmeljus, pepparkakor, luciasånger, böcker, drömmar och filmer. Jag hoppas att novembers slut, även innebär ett slut för regnet - så att jag kan dra upp mina persienner igen och släppa in världen litegrann.
© Ingen kopiering av mina bilder är tillåten utan mitt tillstånd!

Pojken som inte kunde cykla

Igår var vi 8 stycken runt ett köksbord som alla skrattade så vi fick alldeles ont i käkarna. Allra mest skrattade vi åt att han som satt bredvid mig, inte kan cykla. (Han är 23.)
© Ingen kopiering av mina bilder är tillåten utan mitt tillstånd!

"Vinfläckar som sätter djupa sår"

Jag vill hänvisa till Idas vackra ord, läs detta och njut.
© Ingen kopiering av mina bilder är tillåten utan mitt tillstånd!

Var positiv!

Det är lustigt hur mycket människor i omgivningen kan påverka hur man mår! I ett par dagar har jag nu legat hemma, känt mig helt nerstämd - krupit ner djupare under täcket och sett på de dåliga tv-serier som jag hatar, känt mig ledsen och totalt down. När jag nu jobbade natten med Sofie - en väldigt lätt och härlig tjej. Nattjobbet gick över förväntan, vi fick för en gångs skull möta positivitet och otrolig tacksamhet från otroligt oväntat håll. Natten gick, vår trötthet smet inte obemärkt förbi. Prata, skratta och totalt flams framåt morgonkvisten. MEN - det är så det ska vara!!! Släpp fram det lite fåniga du har inuti, var inte så jävla vuxen hela tiden - det är inget man mår bra av. Det kommer en tid för det också, en tid då du har ansvar över dina barn - då måste du vara vuxen på ett annat sätt. Men fortfarande, även om du har barn - flamsa omkring lite med dina vänner.

Nu är jag glad igen! Årets novemberdysterhet varade 4 dagar. Förra årets varade ungefär 2 månader. Släpp fram det som är DU tillsammans med personer du känner att du kan göra det med. Tro mig - det framkallar en positiv känsla inte bara hos er, utan även hos medmänniskor runt omkring!
© Ingen kopiering av mina bilder är tillåten utan mitt tillstånd!

Fem ord för inspiration

Ibland när jag söker inspiration, då låter jag ett mass-sms skickas till ett antal utvalda namn i min telefonbok. Jag skriver att jag letar inspiration, och frågar om de kan ge mig fem ord som betyder något för dem. Alla ord jag får skriver jag upp i ett svart anteckningsblock. Här är orden från min senaste massförfrågan (vissa ord står två gånger - det är medvetet).


Stjärnklart. Gardin. Kärlek. Te. Levande ljus. Ironi. Fanny. Jord. Choklad. Lykta. Blomster. Melodi. Lindans. Spira. Höstlöv. Kamratskap. Färger. Kastanjetter. Triumfera. Arkaisk. Gesällprov. Intrigant. Samkväm. Riddare. Varm och kall. Salt. Tårar. Saffran. Vedträd. Ångest. Oväder. Orgasm. Vin. Känslor. Bananbåt. Kärlek. Demobilisering. Gurka. Gud. Stearinljus. Glitter. Kedja. Själ. Frihet. Framtid. Längtan. Vara. Semla. Höstlöv. Impuls(köp). Tygpåse. Soffa. Natt. Vändpunkt. Väggklocka. Nöjd. Barndom. Känsla.Vilka fem ord skulle du ge till mig?
© Ingen kopiering av mina bilder är tillåten utan mitt tillstånd!

"Dina händer luktar rouge"

Jag frågade vad hon sa, när musiken inte tystnade.
- Jag sa att dina händer luktar rouge, upprepade hon. De luktar som en sminkbutik.
Och jag lyfte mina händer, luktade på vad hon påstod luktade som en sminkbutik.
© Ingen kopiering av mina bilder är tillåten utan mitt tillstånd!

En melodi i moll

 

Pianot stod på samma plats som det gjort vid mina tidigare besök i huset. Dammet yrde i en dans i solens strålar ovanför det vita pianot. Jag slöt mina ögon och tyckte mig höra barnskratt i de labyrintlika korridorerna, tyckte mig höra smala fingrars dans över de slitna pianotangenterna, en melodi i moll. Om längtan och om förmågan att finna frihet. Jag famlade i luften, gick sakta åt det håll där barnskrattet tycktes klinga som starkast. När jag snubblade öppnade jag ögonen och lät mig bländas av spindelväven som glittrade i hörnet. Med ens tycktes alla ljud jag nyss haft omkring mig tystna, det enda ljud jag fortfarande kunde ta till mig, var vindens svaga vinande utanför tystnaden. Jag slöt ögonen igen, och genast var barnskratten tillbaka i mitt huvud, jag kunde höra deras svaga röster tala till varandra innanför en av dörrarna. När jag tryckte ner det guldiga handtaget gled dörren tyst upp, och framför mina slutna ögon såg jag tre ansikten vändas mot mig. Ett var fräknigt och kantat med rödblonda lockar, hans ögon var nyfikna. De andra två ansiktena var kopior av varandra, flickansikten med blonda lockar ner till midjan och ögon färgade som en himmel upplyst av månsken.


                                          Johanna Andersson 2009

© Ingen kopiering av mina bilder är tillåten utan mitt tillstånd!

Kulturnatten, foton från spelningen


Här kommer några bilder från spelningen i fredags. Lyssna på ljudklippet ovan (tyvärr inte från spelningen) och kika på bilderna!


Foto: Bandstarter musikverksamhet
© Ingen kopiering av mina bilder är tillåten utan mitt tillstånd!

2012

Det här ska bli spännande, jag och Alissa ska dra iväg på bio nu, se filmen om jordens undergång. Mycket sevärt på bio nu, skulle även vilja se Paranormal Activity. Och på fredag nästa vecka, är det dags för premiären av New Moon, som ska ses tillsammans med Elin. Sen finns det många filmer som av idiotisk anledning inte visas i Örebro, som jag vill se...!
© Ingen kopiering av mina bilder är tillåten utan mitt tillstånd!

Snö och vackra kontraster

Hellre snö och vackra kontraster, än regn och dysterhet. Men håll glädjen uppe, lycka ligger inte i hur vädret är.

Spelningen igår gick kanon, dåliga ljudtekniker dock. Vi hörde inte oss själva i monitorerna knappt. Och dessutom hann vi inte med en klockren cover. Men huvudsaken är att vi hade kul, och det hade vi! Snart kör jag en akustisk konsert med Alissa, mer info om den kommer!

Såg otroligt många bra konserter under kvällen. Bla Osten af Mozzarella, Mohlavyr, Musikallinjen från Kulturskolan,  Nicolas Subraian, The Magnificent Seven. Efterfesten ledde oss till Rockbaren där vi hängde med ett trevligt gäng, därefter hamnade vi på Pitchers och Adde kom och joinade en stund - på Pitchers befann sig även Nicolas Subraian + band. Kul kväll, kul kväll!

Vaknade 14.00 idag. Ska iväg och jobba natt. Hade kunnat vara mer pepp. Men jag älskar tanken på lönen för November månad, den kommer vara vacker på mitt konto!
© Ingen kopiering av mina bilder är tillåten utan mitt tillstånd!

We will make the perfect picnic, we will eat it on the grass

Ibland ser man något vackert, något som man inte riktigt kan slita blicken ifrån. Det kan vara hur någon med ett vackert ansikte, fäster en envis slinga ur sitt lockiga hår med ett hårspänne. Det kan vara fåglarna som lyfter från sitt träd i skymningen och fyller den synliga biten av vår himmel. Det kan vara hur din analoga bild träder fram på pappret när det placeras i framkallningsvätska. Det kan vara artisten på scenen som visar med hela kroppen, känslan den berör i sin sång. Det kan vara bebisen som du håller i din famn, som ler när du gör roliga miner och roliga ljud. Det kan vara killen på bussen, som du spanar på genom speglingar i fönstret. Det kan vara värmeljusets sista, svaga låga. Det kan vara hur musklerna spelar under huden. Det kan vara fingrar som leker över gitarrens strängar eller pianots tangenter. Det kan vara det röda lönnlövet som singlar ner från sin gren om hösten. Det kan vara hur någon rynkar sin panna när ett problem kommer för nära. Det kan vara orden som skapar en fantastisk helhet i ett textstycke.
© Ingen kopiering av mina bilder är tillåten utan mitt tillstånd!

The hardest part

Mina dagar rusar ifrån mig, jag hinner inte riktigt med. Tiden ligger långt före mig, och dagarna försvinner ur mitt grepp. Fortsätter livet i den här takten dröjer det inte länge förrän jag är 50.

Jag jobbar. Jag repar. Jag smådonar o fixar. Jag sover. Jag åker buss.
Det är ungefär det som hinns med. Och då är jag ändå bara timvikarie...

Nu drar jag en snabb repa till Marieberg med min moster. Kikar outfit till fredag. Och kanske köper ett par krukor och någon ny växt. Samt lite smått och gått. Behöver förändring här hemma!

© Ingen kopiering av mina bilder är tillåten utan mitt tillstånd!

Envist bitande kyla

Kylan har verkligen börjat bita envist i mina kinder, och den tränger sig allt för nära överallt. Jag dricker mugg efter mugg, fyllda med ångande varmt te. Men blir aldrig riktigt sådär varm ända inifrån som man är sommartid.
© Ingen kopiering av mina bilder är tillåten utan mitt tillstånd!

Luften har viskat hans namn

Jag måste sluta falla i gamla spår, sluta falla tillbaka i gamla förälskelser liksom. Det var sju år sen, och allt som var, var en tryckare på ett disco och några få ord sittande på scenkanten vid pingisborden i skolans aula. Ändå så har luften viskat hans namn då och då, genom alla dessa år. Det är underligt.
© Ingen kopiering av mina bilder är tillåten utan mitt tillstånd!

Fit. For. Fight.

Fit
For
Fight

4 timmars sömn efter en jobbig natt på jobbet. Nu är klockan 19.48 och om ungefär 30 minuter går bussen till Nora, och nu är det lite fest som gäller. Lite jobbarkompisar bland annat. Ska bli trevligt! Får se om jag följer med till hotellet därefter, eller om jag går hem till Charlotte och dricker lite Jäger och spelar Hej Knekt på hennes golv. Det är lite sånt som kallas nostalgi.

Party
© Ingen kopiering av mina bilder är tillåten utan mitt tillstånd!

(Do you wanna) Come walk with me

Jag är glad, men på något sätt saknar jag ord till att skriva. Jag ser mest på det grådisiga som täcker över hela vardagen, letar efter ljuspunkter som kanske är någon alldeles jättefin frisyr, någon alldeles fantastisk jacka. Det kanske är ett sms med fina ord. Ett par som tycks passa ihop bättre än några man sett innan. Det kan vara en dröm som håller en över ytan. Det kan vara att ha uppnått ett delmål. Kanske att dricka en kopp te som smakar underbart. Det kan vara toner som når örat och gör en knäsvag.
© Ingen kopiering av mina bilder är tillåten utan mitt tillstånd!

Carlos Ruiz Zafón

För ett par år sen, fick jag ett boktips av min svenskalärare jag hade under gymnasieåren. Den var skriven av en författare vid namn Carlos Ruiz Zafón. Boken gjorde mig lycklig, för den innehöll allt. Glädje, spänning, sorg, kärlek. Stundtals log jag ett sjumilaleende för mig själv och stundtals grät jag. Jag bet på naglarna, och nästan ryggade tillbaka, som att jag såg det där mystiska och obehagliga framför mig. Boken var äkta, och den kändes sann. Boken hette Vindens skugga, och den hade ett lika fantastiskt omslag som Carlos relativt nya bok. Denna bok heter Ängelns lek, och återigen tas läsaren med till ett Barcelona, tidigt 1900-tal.

Jag lånade idag Ängelns lek på biblioteket. Men jag ska köpa även den i pocket, och pga dessa böckers vackra yttre, så tror jag att de ska få en alldeles egen tavellist, för att pryda lite väggyta.
Jag tycker det ger så mycket mer att läsa en fantastisk bok än att se en film. När man läser, skapar man sin egen bild av karaktärerna, man får ge liv åt miljöerna själv. Det är som att man skapar miljön och karaktärerna, tillsammans med författaren. I en film, är allt bestämt. Jag säger inte att det är något fel med det, det finns fantastiska filmer som är bland det bästa jag vet. Men en bra bok - gör mig så mycket lyckligare än en film. En bok ger mig mer inspiration än en film.

Tycker ni bäst om att läsa eller se film?
© Ingen kopiering av mina bilder är tillåten utan mitt tillstånd!

En värld där jag är omringad av böcker

Sitter på Noras bibliotek, omringad av böcker. En värld jag trivs i! Vaccineringen är avklarad, och jag kan lova - sprutan kändes inte ett dugg. Det har nu börjat sticka lite i armen, men inget värre än så länge. Jag hoppas att armen inte hinner bli helt invalidiserad till kvällen då jag ska jobba, och att jag heller inte blir febrig osv. Jag ska strax sätta mig och läsa min bok, och äta en baguette med vitlöksost, därefter ska jag gå till apoteket och inhandla ipren, IFALL det skulle bli så att jag råkar ut för feber and stuff. Efter det skulle jag tippa på att jag går till jobbet och chillar med en kopp te. Nora är inte så roligt att spendera timmar ensam i. Ute snöar det dessutom, årets första snö...
© Ingen kopiering av mina bilder är tillåten utan mitt tillstånd!

Bryce Kulak

Lyssna och njut, medan jag befinner mig i Nora i fullkomlig tristess mellan vaccinationen och jobbet...
© Ingen kopiering av mina bilder är tillåten utan mitt tillstånd!

Fantastiskt!

Fantastisk dag, fantastiska brukare, fantastiska liv. Det känns som att jag går runt och strålar. Och jag tänker, att jag ska fortsätta stråla i så många dagar som det bara går! Den här kvällen avslutade jag med en stor portion fruktsallad och morgondagen ska jag starta med en lika stor portion - då mår magen gott. Därefter blir det vaccination mot gris-sjukan, detta för att jag jobbar inom vården...!
© Ingen kopiering av mina bilder är tillåten utan mitt tillstånd!

Berusad på livet

Jag ler konstant. Utan att egentligen veta varför. Folk frågar om jag är kär. Nej, säger jag. Ler och tänker att jag nog för första gången inser att livet är fantastiskt trots att saker går emot en, för det är så det ska vara. Motgång varvas med framgång, man kan inte ha det enkelt genom hela livet, man måste ha de här motgångarna för att verkligen uppskatta livets goda stunder. Det är när man kämpar mot vinden, som man dessutom inser var vännerna finns, man inser vilka som finns! Och jag tror, att det är nu som jag för första gången inser att motgång också är något att njuta av, för jag vet - att det kommer vända och hända något superbra, snart! Jag går omkring och är berusad helt enkelt, berusad på livet.
© Ingen kopiering av mina bilder är tillåten utan mitt tillstånd!

Julklappar även i år?

Kanske kan jag köpa ett par julklappar även detta år? Det ramlar in jobbtider och jag jublar av lycka! För jag vill inget hellre, än att jobba, jobba, jobba! Det är toppen och fullkomligt underbart.

Nu blir det lyxfrukost, vaniljyoghurt med müsli, blåbär & hallon. Detta till ett avsnitt av scrubs!
© Ingen kopiering av mina bilder är tillåten utan mitt tillstånd!

Benjamin

När jag kom till Lindesberg idag, gick jag hem till Jocke. Där Sofie&Martin, och deras son Benjamin var. Precis som alltid när jag träffar bebisar, så förälskar jag mig totalt. Denna gosse var så otroligt charmig och fin, så jag kunde inte göra annat. Och när jag fick hålla i honom, känna hans värme och se hans leende på sådär väldigt nära håll - då var det helt kört. Det är något visst med de där småttingarna, de har en sån otrolig charm...Se bara, vilken otroligt söt gosse!

(Sofie&Martin - fredag vore supertrevligt!)
© Ingen kopiering av mina bilder är tillåten utan mitt tillstånd!

En halvliter skogsbärste

Min frukost består av en halvliter skogsbärste, tre hårda mackor med ost och 3 sorters kakor. Frukostmusik är detta. Lyssna, öva, äta, lyssna, öva, osv. Mest just nu, ser jag fram emot kören i eftermiddag. Gabriellas sång och kanske lite luciasånger? Älskar luciakänslan, det år jag inte kommer vara med i ett enda luciatåg - det kommer kännas konstigt, lucia är en del av mig, jag har gått i ett luciatåg så länge jag kan minnas.
© Ingen kopiering av mina bilder är tillåten utan mitt tillstånd!

Love vs "hate"

Det som gör att jag älskar höstkyla och vinterkyla - är att det känns fint att luften man andas ut, för en gångs skull syns.

Det som gör att jag tycker om det en aning mindre, är att man 6 månader av 12, är konstant genomfrusen.
© Ingen kopiering av mina bilder är tillåten utan mitt tillstånd!
RSS 2.0