KENT, Örebro

Finner det lite komiskt att jag var nervösare inför att fotografera en konsert ifrån fotodiket, än vad jag är inför att själv äntra en scen. Men när jag väl kommit in i fotodiket släppte nervositeten. Camela Leierth som var förband, var inte riktigt musik i min smak. Var inte superladdad inför Kent heller, men när de väl steg på scenen och jag stundtals var bara någon decimeter ifrån Joakim Berg - då kändes det grymt bra att vara där. Jag är dock mycket missnöjd med scenljuset, väldigt mycket blått och väldigt mycket rött, dåligt med ljus framifrån. Synd, det är så svårt att få det så bra som man vill då. Men i det stora hela är jag nöjd, mer fotodiken för min del - ja tack.

För att se bilder från Camela Leierth, klicka här.
För att se bilder från självaste Kent, klicka här.


© Ingen kopiering av mina bilder är tillåten utan mitt tillstånd!

En helg fylld med nöjen

Har haft besök av min vän Emelie hela helgen, det har varit mycket fint! I lördags var det spelning med Alissa Isakovic som gällde (gigdagbok längre ner). Och därefter avskedsfest för systrarna Schramme på Satin, det visade sig bli en helt fantastisk kväll. Många kända ansikten, bra musik och god mat.

Nu är det strax dags för en första dag på nya jobbet. Blåa byxorna är på, och det blir åter dags för de trista gubbskämten, men vad gör man inte för lite klirr i kassan? Ser fram emot lasagnen kl 17.
© Ingen kopiering av mina bilder är tillåten utan mitt tillstånd!

Livet rör sig i 190 km/timmen.

Det händer verkligen mycket i mitt liv just nu. Jag hinner inte med mig själv, och jag önskar man kunde trycka på en knapp som fick livet att gå långsammare. Jag märker inte av dagarna riktigt, utan alla dagar smälter samman och plötsligt har en hel vecka gått. Bara tanken på att jag inte haft en tom dag i kalendern, sen 5 mars gör mig lite stressad. Det är jobb, det är plugg, det är familjestunder, vänträffar av olika slag. Jag ska inte klaga, för jag älskar allt som händer - men en önskan, att det kunde gå i lite långsammare tempo. Det är det enda. Men livet är fint, tillvaron är mer än duglig. Önskar att jag kunde finna lite mod också, mod till att bege mig ut i världen. Men jag antar att det dyker upp, så småningom. Tillsvidare får jag glädja mig med att jag ska fotografera KENT på tisdag.
Inlämningsuppgift till kursen Digital bildbehandling.
© Ingen kopiering av mina bilder är tillåten utan mitt tillstånd!

En promenad runt Aspensäng

En dag i veckan som snart passerat, promenerade jag med Emelie i ett område som heter Apensäng. Kameran var givetvis med. När man som jag, fotograferar manuellt, lyckas man inte alltid exponera bildens alla delar, rätt, speciellt inte när solen visar sig. Så då är jag glad att photoshop finns, och att den kurs jag läser på distans just nu, har lärt mig så många smidiga saker inom bildbehandling. Jag har kunnat många av sakerna redan tidigare, men nu har jag lärt mig den smidigaste vägen fram till det resultat jag vill uppnå. Jag är nöjd.

Här är en bild från promenaden runt Aspensäng.Klicka på bilden så får du se en före&efter-bild.
© Ingen kopiering av mina bilder är tillåten utan mitt tillstånd!

Fredagens festligheter


En bildkavalkad från fredagens festligheter. Det var jag, Emlan och Anna. Tre apor. Nostalgisånger från körtiden och Österriketiden. Musik. Glädje över att snön på balkongen smält bort helt. Galenskap. Fotografering. När klockan började bli mycket tog vi boxen med vin och ett par öl och förflyttade oss till grannen en trappa ner, lyssnade på musik, snackade, vek pappersplan. När Emlans taxikontakt sen inte kunde komma och köra oss billigt till rockbaren, tog vi på oss skorna och promenerade iväg till en kväll där ett par saknade ansikten fanns. En kväll där jag fick prata om det jag är minst intresserad av (politik) med en kille från samma uppväxtsort. I det stora hela är jag väldigt nöjd med kvällen, och jag är glad över fantastiska vänner!
© Ingen kopiering av mina bilder är tillåten utan mitt tillstånd!

Vänskap som aldrig blir tråkig!

Gårdagen bestod av Emlan.
Solarium, sallad, garderobsrensning (jag är nu 3 par pumps, 2 par byxor, 3 linnen, 1 jacka och 1 tunika rikare!), samt långpromenad. Emlan är en utav de mest fantastiska människor. Aldrig svår att prata med, och det finns knappt en tyst minut när vi är igång. Underbara människa, vad jag kommer sakna dig i sommar när du åker till Grekland och jobbar! Imorgon kör vi vin och rockbaren!
© Ingen kopiering av mina bilder är tillåten utan mitt tillstånd!

Om att somna 06.30

Fyra timmar, i en soffa. Öl, musik, prat om allt mellan himmel och jord.
Jag skulle kunna leva på såna nätter, det skulle inte göra mig något att alltid somna kl 06.30, om det var efter en sån natt. En kravlös stund, där allt man gör är att dela med sig utav sig själv.
© Ingen kopiering av mina bilder är tillåten utan mitt tillstånd!

Städa, städa...

Idag städar jag bort tomma kartonger jag har stående här hemma, gammal kurslitteratur, och lampor som bara ligger på en hylla i garderoben och skräpar. Ner till källarförrådet med det, alltihop. Inte konstigt att jag tycker jag har rörigt, när jag har onödiga saker som tar upp plats i alla utrymmen jag kan dölja. Ganska skönt att göra den här typen av städning, nu börjar det dock ta slut på saker att bära undan - så vad ska jag nu köra igång med?
© Ingen kopiering av mina bilder är tillåten utan mitt tillstånd!

Solen i ögonen

Jag blev nöjd med gårdagens resultat. Anna Bergendahl med röda conversen. Måste vara häftigt att vara så ung och få representera Sverige i Eurovision songcontest. Hoppas det går bra för henne! Startfältet igår var rättså awesome, vissa av låtarna får jag inte riktigt nog av att lyssna på.


Tog en promenad idag, solen i ögonen och Melissa Horn i öronen. Det är verkligen vår på väg nu och det gör mig så väldigt glad!
© Ingen kopiering av mina bilder är tillåten utan mitt tillstånd!

Peppar inför kvällens melodifestival

Efter två otroligt långa jobbnätter har jag nu sovit, tagit igen några timmar. Och nu är jag verkligen utvilad inför en kväll som innebär melodifestival, vin, fest, utgång.

Jag hoppas att kvällens resultat inte gör mig besviken. Ganska många chanser att bli nöjd har jag, då det finns många bidrag som jag verkligen gillar. Favoriter är Anna Bergendahl (tror att hon kan gå långt med sin speciella röst, och sina röda converse), Peter Jöback (hans glitterblick lär ju fånga alla, och även hans underbara röst!). De som är helt okej om de går vidare, men som jag ändå inte kan tro lika stenhårt på är Andreas Johnson, Jessica Andersson, Salem Al Fakir, Timotej. De som sedan kvarstår har jag lite svårt för, Darin, Eric Saade, Ola och Pernilla Wahlgren.

Saknar många, som tex Neo, Alcazar, Anna Maria Espinosa och Sibel.

Vad tänker och tycker du om kvällens bidrag?Är det inte lite småelakt förresten? Att ha en bild på Salem Al Fakir där de måste sätta texten "Final" rätt över hans ansikte?

Poppar schlagerlistan nu.Bild på Pernilla Wahlgrens uppträdande på andra chansen i Örebro. Klicka på bilden så
kommer du till mitt galleri på musicstage.se.
© Ingen kopiering av mina bilder är tillåten utan mitt tillstånd!

Om att stanna upp en stund, skjuta upp det man grubblar på. Njuta!

Solen skiner, ett brev ramlade in genom dörren, ett vinglas med jordgubbar och sista skvätten vin står på bordet som ett bevis på gårdagen, ett leende över mitt ansikte. Jag mår så bra, livet är så fint och jag njuter till fullo av allt livet erbjuder. Alla fina stunder, droppet från alla tak, all fantastisk musik. Jag lever i just denna stund i nuläget. Det finns perioder då jag grubblar så väldigt mycket över framtiden, det gör mig alltid så ledsen, nedstämd och rädd. Mina vänner ber mig ständigt att skjuta upp det en liten stund. De säger att det inte är något att grubbla över. Framtiden löser sig alltid, det blir alltid något bra utav den. Och de är ju bra mina vänner, de har ju verkligen rätt. Så, det är vad jag har gjort nu - skjutit upp framtidsfunderingarna en stund, för att kunna njuta av att livet är så fantastiskt!


Gammal bild från April 2008 som för mig associeras med en lugn livssituation.
Vad associerar du den med?
© Ingen kopiering av mina bilder är tillåten utan mitt tillstånd!

Bara ett tecken på att jag är vid liv...

Allt som hände under lördagen, var otroligt underbart. En upplevelse som mycket väl kan vara den bästa av upplevelser, för mig! Jag ska fila ihop storyn om kvällen en annan dag. Samt ge er lite spännande bilder! Nu ska jag sova en stund, för i natt ska jag jobba. Känns konstigt efter 9 dagars ledigt, har varit välfyllda dagar och underbara dagar. Jag är så nöjd, och jag är så tillfreds med livet och med mig själv.
© Ingen kopiering av mina bilder är tillåten utan mitt tillstånd!

Johanna Andersson, Musicstage.se
Jag tror, att det här kan vara något utav det roligaste som hänt mig. Hur mycket jag längtar till allting som händer under morgondagen, det går inte att beskriva.
© Ingen kopiering av mina bilder är tillåten utan mitt tillstånd!

I mina fönster
Bara en liten snabb inblick i mitt hem. Hur det ser ut i mina fönster. Att ena krukväxten i köket inte mår helt okej, och att lampan i vardagsrummet inte riktigt passar till gardinerna - det är saker jag helt och hållet struntar i. Lampan är den finaste jag vet och krukväxten vägrar börja må bra.
© Ingen kopiering av mina bilder är tillåten utan mitt tillstånd!

Mysig marsdag

Dagen har varit toppbra. Det får inte dröja lång tid mellan tillfällena då man träffar en god vän, man bör ses oftare! Jag och Elina startade dagen på café Mera och åt varsin bakad potatis, därefter promenerade vi mot Stora Holmen och strosade runt en stund. Vidare på olika gator. Mot bussgods för att hämta ett paket till mig. Ett otympligt paket som jag bar hem till mig, där vi drack te och pratade lite strunt. Mysig och bra dag.

På kvällskvisten har jag planterat om massa krukväxter, och småstädat i hela lägenheten. Imorgon ska jag småplocka lite till, och även dra fram dammsugare + mopp. Därefter kör jag en shoppingtur på Marieberg, och på kvällen blir det bio, Alice i underlandet. Fint! Jag älskar att fylla mina dagar med fina sysslor, fina människor.
© Ingen kopiering av mina bilder är tillåten utan mitt tillstånd!

April 2009...

Nu jäklar, ska jag äntligen träffa Elina. För första gången på år och dar (med varning för viss överdrivenhet). Men längesen var det. Vi startar det hela med en lunch på stan, sen en fotopromenad!
bjuder på en härlig aprilbild från förra året också. Undrar om april 2010 bjuder på parkhäng och värmande sol...
© Ingen kopiering av mina bilder är tillåten utan mitt tillstånd!

Vårkänslor

Jag tycker det är otroligt fint och bra, när solen tar som vana att hälsa på oss en stund varje dag. Och jag tycker om droppandet från taken. Får vårkänslor, och det känns fint. Jag längtar efter att se tussilago i dikena, och snödroppar i rabatterna.
© Ingen kopiering av mina bilder är tillåten utan mitt tillstånd!

Ett foto om dagen i en månad - FAIL!

Ärligt talat. Jag har inte energi nog att köra ett foto om dagen i en månad, inte just nu när det enda jag gör, är att jobba, plugga, äta, sova. Det blir för händelselöst. Jag är aldrig någon annanstans än just Örebro eller Nora. Alla bilder jag tar blir likadana känns det som, för att jag aldrig rör mig utanför min vardag. Så jag ger upp - försöker på nytt när våren kommer och skapar lite liv.

Ikväll blir det barnkalas för min vän Emlan som fyller 21. Tårta och saft, därefter alkohol och utgång. Det blir nog en trevlig afton! Nu ska jag plugga lite, och sen bege mig upp mot stan och se om jag kan hitta något spännande att ha på mig på barnkalaset!
© Ingen kopiering av mina bilder är tillåten utan mitt tillstånd!
RSS 2.0