Konceptbilder till Jonas B Gundersen


Jag har fått i uppgift av chefen att fotografera lite konceptbilder till restauranten. Kul grej, måste bara ta tag i det ordentligt. Hädanefter ska kameran med varje dag jag ska till jobbet. Har än så länge fotograferat lite detaljbilder, ett smakprov kommer här.
Anna har idag julpyntat på jobbet, så jag ser med spänning fram emot att komma till jobbet nu kl 16.00 idag.
© Ingen kopiering av mina bilder är tillåten utan mitt tillstånd!

Fotogenique advent

På söndag är det första advent. Årets planer för första advent är att ha ett litet julbak med ett helt gäng härliga människor, i det minsta köket av dem alla. Adventsljusstakar- och stjärnor fann sin plats redan igår och ute dalar små flingor sakta ner i lyktornas sken. På första advents tänds stadens julbelysning och julmarknaderna börjar gå omlott. Jag är redo för december månad, och allt vad advent och jul innebär.Hur firar ni årets första advent?
Är ni redo?
© Ingen kopiering av mina bilder är tillåten utan mitt tillstånd!

Från mitt rum

Lite såhär ser det ut i mitt rum, övriga bilder kommer längre fram. När jag fått mer Johanna-stämning i rummet. Än så länge känner jag mig otroligt hemma i huset och med mina sambotjejer. Men mitt rum känns inte som mitt, det känns bara som en plats där jag sover, ingen större hemtrevnadskänsla...än! Men jag jobbar på det och ganska mysigt är det ju i alla fall.


© Ingen kopiering av mina bilder är tillåten utan mitt tillstånd!

Hur en söndag kan se ut

Lite såhär kan en söndageftermiddag se ut. Samla alla härliga människor och gå på restaurant, äta god mat och god dessert. Entrecote för min del, och en härlig chokladfondante som var helt fantastisk.

Senare på söndagen väntade Paranormal Activity på bio, och efter det gick vi bara några meter och hamnade På Hjörnet och fick njuta av akustisk söndag. Underbara söndag och underbara människor i min omgivning.
© Ingen kopiering av mina bilder är tillåten utan mitt tillstånd!

How to marry a millionaire

Jag blir så glad när jag klarar av saker jag oroat mig för!

Dagens funderingar:
...Vad ska man önska sig i present och julklapp?
...Vad har man på sig när man är bjuden på bröllop på Gran Canaria?
...Ska jag köpa en billig keyboard att ha under min Norgetid?

Dagens happiness...
...Julledigheten är fixad.
...Två julbord finns inplanerade i kalendern.
...Bra arbetskamrater och sambos och kärlek.
...Pepparkaksburken som står intill mig.Igår var det kvalitetsmys, Tor Erik, Lars Espen och Julian var här och vi lagade tacos i ett alldeles för trångt kök och satt sedan och mös framför spisen i vardagsrummet. Pratade strunt och skrattade tills kvällen blev natt. Det är såna stunder som är fantastiskt fina och minnesvärda!
© Ingen kopiering av mina bilder är tillåten utan mitt tillstånd!

Minnen och tillbakablickar

Sofia sände denna låten till mig idag och talade om att hon fällde en tår för alla vår missade duett-tid. Och jag kan lova att det gör jag också. Som jag saknar alla sångtillfällen vi upplevt tillsammans. Körövningarna med snygga stämmor och härlig klang (2006 och 2007 var fantastiska kör-år), Luciatåg, Österrike-resorna vi fått uppleva tack vare kören. Där handlade allt inte bara om fantastisk sång, utan om saker och platser som alltid kommer finnas i minnet. Alla stunder hemma i min lägenhet i Örebro då vi stått och sjungit nostalgistämmor. Din gudfars (?!) kalas, då vi sjöng nostalgistämmor i ett partytält utan någon som helst akustik. Saknar allt som har med sången att göra, gymnasiet var en underbar tid sångmässigt - sånglektioner varje vecka, kör 2 eller 3 gånger i veckan - beroende på hur många körer jag var med i för tillfället.

© Ingen kopiering av mina bilder är tillåten utan mitt tillstånd!

Paraplyer, stamgäster och ord om en morgondag

Idag pratade jag med stammisgubbarna, om vädret och om förr. De berättade lite om förr. Serverade dem kaffe som vanligt. De blinkade åt mig som vanligt. Norges motsvarighet till Anders Bagge (utseendemässigt) drack sprite och kände igen mig som gäst från akustisk söndag. Ute föll regnet hela dagen, över torget gick ett fåtal människor med paraply och snabba steg. Idag har varit en fin dag på jobbet, har gått och småsjungit och serverat med ett helt äkta leende på läpparna.
Min darling kom nyss hit med en minipizza och två sorters tutti frutti till mig, innan han sen gick vidare till en vän för att spela tv-spel. För mig blir det en tidig kväll. Imorgon blir det konsert på eftermiddagen, och på kvällen har vi en sen inflyttningsfest.

Och här är låtar som alltid kommer påminna mig om Kristiansand.
© Ingen kopiering av mina bilder är tillåten utan mitt tillstånd!

Inspiration och kvalitetsmys

Det är så härligt med de dagarna då man känner sig inspirerad. Idag har jag gjort klart en uppgift i kursen fotografi - visuell kommunikation, en uppgift som jag skjutit på ungefär 5 månader. Varför? Bara jag tar tag i en sån grej, en uppgift som inte är större än denna var gör jag klart på en timme när jag väl kör igång. Självdisciplin var det. En grej jag måste bli bättre på. Eftersom jag älskar att skriva har jag nu sökt en distanskurs till våren. Kreativt skrivande. Det tror jag kan bli fantastiskt bra, ett sätt att pusha mig själv till att skriva mer!


Idag kom vår vän Julian hit, han hade hyrt filmen Rent. Både han och Anna har sett den ett flertal gånger, Julian har till och med spelat en roll i den i en uppsättning på hans skola. För mig var det första gången jag såg den. Tre stycken uppkurade i en tvåmannasoffa och en filt över oss alla. Varm choklad, te och mörk choklad med citron. Och så snön och kylan utanför, och brasvärmen här inne. Trivsamt!

© Ingen kopiering av mina bilder är tillåten utan mitt tillstånd!

Och där kom plötsligt snön

Igår: Te och våffla i Ravnedalen med Anna + mamma och Webbis. Solen sken. Marken var frostbeklädd.
Idag är marken plötsligt klädd i snö. Det är fint. Ser fint ut.

© Ingen kopiering av mina bilder är tillåten utan mitt tillstånd!

Livsfrågetecken och molntofflor

Jag har missat saker vid stängning. Fått tillsägning. Kommer aldrig missa igen. Men åter igen finns känslan av oro där när jag ska till jobb. Att jag aldrig kan känna mig riktigt trygg och säker på en arbetsplats. Att jag aldrig kan känna en stark glädje över att gå till jobbet. När infinner sig rätt känsla? Hur finner man det som är rätt för just Mig? Så många frågor hela tiden, men aldrig svar som räcker till.

Men för att muntra upp mig själv, och för att slippa frysa när jag går på vårt kalla golv hemma... så  har jag idag köpt ett par fantastiska tofflor. Det känns som att jag går på moln när jag har dem på mig.


Gif Created on Make A Gif
© Ingen kopiering av mina bilder är tillåten utan mitt tillstånd!

9 saker som får mig att må bra


-  att spela kort med en god vän, stänga ute vinter- och höstmörkret med vänskap och fladdrande värmeljus-lågor, och mellan teklunkarna tala om allt mellan himmel och jord.

-  att jag har någon som talar om för mig hur bra jag är, som älskar mig för den jag är och som håller om mig om natten

-  vara ensam hemma och ligga nerkurad under täcket i soffan och se en fin film och för en stund önska att jag var  en roll i en fantastisk handling

-  få fina komplimanger av människor jag aldrig tidigare mött

-  skratta tills det gör ont i magen och man får svårt att andas

-  att tänka på hur många fantastiska vänner jag har, som gör mitt liv till något som är fantastiskt fint

-  att sitta i soffan på Artillerivollen och se på elden i kaminen och tänka på hur annorlunda livet plötsligt blev, tänka på hur stolt jag är över mig själv att jag tog steget

-  musik, akustiska gitarrer och skön stämsång, långa pianofingrar som smeker över tangenterna och skapar melodier

-  att fotografera, mitt sätt att delta i den kreativa världenVad får dig att må bra?
© Ingen kopiering av mina bilder är tillåten utan mitt tillstånd!

Akustisk söndag

På hjörnet,
är ett uteställe i Kristiansand som har akustisk söndag. Varje söndag kväll får vem som helst inta scenen och spela och sjunga. Vi var där igår, tog varsin öl och skapade en ny tradition. Det ligger så mycket känsla i akustisk musik, och jag insåg på nytt hur mycket musik betyder för mig. Vad vore livet och världen utan musik? Ett internationellt språk som för människor samman. Igår var det covers, egenskapad musik och afrikansk sång.


© Ingen kopiering av mina bilder är tillåten utan mitt tillstånd!
RSS 2.0