Bittra ord om arbetsförmedlingen!

Tankar som får mig att fullkomligt raseras, det som lämnas kvar en en förstörd och ensam hög med människa på marken. Jag vet liksom varken ut eller in. Jobb, jobb, jobb! Pengar, pengar, pengar! Framtid, framtid, framtid! 

Jag har fått tips om att ringa en fotograf där jag kanske kan få praktik! Men - praktik är något som våra underbara arbetsförmedlingar inte står bakom - de får inte gå in med stöd för praktik förrän efter att man varit inskriven 90 dagar. Om man tar en praktikplats innan dessa 90 dagar - alltså inte är inskriven i jobbgaranti för ungdomar, eller inskriven som mottagare av försörjningsstöd hos kommunen / socialen, då är man körd. Då går praktik som svartjobb.

Herregud, ska inte arbetsförmedlingen finnas där för att hjälpa människor att få jobb? Är inte praktik en bra början, en bra väg in till ett jobb? Borde det inte uppskattas och stöttas om man har tankarna riktade mot en praktikplats? Och speciellt då man har tagit det på ett helt eget initiativ redan från grunden? Kan inte de där vidriga människorna hjälpa istället för att stjälpa? Tror de att man blir motiverad till någonting, då de inte ens kan stå bakom en praktik innan man blir inskriven i jobbgarantin?

Jag vet inte, någonting. Jag blir bara så jävla besviken - de hjälper ju inte till ett dugg. De sänker bara självförtroenden, de sänker positiviteten och hoppet. Totalt!
© Ingen kopiering av mina bilder är tillåten utan mitt tillstånd!

Kommentarer
Postat av: dookie

Mm, och vilka är det som tagit bort praktik och andra liknande sätt att komma närmare ett framtida jobb? Vår kära regering.

2009-02-09 @ 19:24:07
URL: http://dookie.blogg.se/
Postat av: Lisa

Du känner ingen i Örebro som kanske har ett eget förtag/affär som vill ha hjälp? För det är bland det lättaste sättet att få in lite pengar i alla fall. Annars är väl caféer något som man kan försöka med, dom brukar vilja ha hjälp.

2009-02-09 @ 20:50:13
URL: http://birfir.blogg.se/
Postat av: Lisa

Att vi måste lida för allt ;P fast stå ut på ett dåligt jobb måste man ju göra någon gång.

2009-02-09 @ 20:56:37
URL: http://birfir.blogg.se/
Postat av: Anonym

ja jag är ju dansare och gymnast sen jag var liten

2009-02-09 @ 21:19:52
URL: http://KarinOlofsson.se
Postat av: Sandra

Jag håller med! Hatar arbetsförmedlingen.. Dom gör ingen nytta faltsikt!!!!

Brukar ta 150 kr :P

2009-02-09 @ 22:46:33
URL: http://sandratwin.blogg.se/
Postat av: Lollo

praktik borde ju vara det ultimata sättet att få ut ungdomar i arbetslivet, konstigt arbetsförmedlingen fungerar!

2009-02-09 @ 23:34:45
URL: http://confessionsbyme.blogg.se/
Postat av: S a o s . b l o g g . s e

Arbetsförmedlingen är ARBETSFÖRNEDRINGEN, det har jag alltid sagt. Vi ungdomar blir diskriminerade på ams så det bara skriker om det! :/

2009-02-10 @ 06:34:30
URL: http://saos.blogg.se/
Postat av: sofia

ja, sjukt bra ord. haha ;) använder du det?

2009-02-10 @ 10:32:38
URL: http://sandstedt.blogg.se/
Postat av: dookie

svar: De tycker att praktikplatser sällan leder till jobb och det kostar pengar att ha unga vuxna på praktik. Typ så. Visst, det är svårt att få jobb trots att man gör praktik, men chanserna ökar ju avsevärt! Men de drar ju ner på alla sätt för framförallt unga att komma ut på arbetsmarknaden, de har ju dragit in på komvuxutbildningar också.

2009-02-10 @ 11:38:48

Kommentera inlägget här:

Tips: ta dig inte tid att kommentera med reklam
eller ställa frågor som har NOLL relevans
till innehållet i inlägget
- de kommentarerna raderas ändå på en gång.


Kom ihåg mig!

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Dina ord:

Trackback
RSS 2.0