Den verkliga våren

Från vintern som fick oss alla i gänget att vara instängda i oss själva och halvdystra, osociala. Plötsligt är våren här istället, jag menar - den verkliga våren. Den föder oss på nytt liksom. Plötsligt går det inte en dag utan att det är chill-häng. Spontanfrukostar på balkongen, uteserverings-chill, filmeftermiddagar i den största sängen, fester som leder till kaos. Ibland känns det lite som att vi är en enda stor familj, ingen blir utestängd och allt är bara skratt och skoj hela tiden, men med öppningar för att tala om saker som tynger.© Ingen kopiering av mina bilder är tillåten utan mitt tillstånd!

Life is good!

Jag är inställd på att det här kan bli den bästa sommaren i mitt liv. Jag har de mest fantastiska människorna i min omgivning, jag har ett jobb med arbetskamrater som i tillägg verkligen är mina vänner utanför jobbet, jag befinner mig i den stad i Norge som har flest soltimmar... Det kan inte bli annat än bra. I dörren bredvid bor min barndomsvän, och två vänner till Min bästa vän. En engelsktalande, så förutom att det blir min bästa sommar någonsin, så kommer dessutom min engelska förbättras märkbart, bara efter 4 dagar känner jag mig SÅ mycket bekvämare.

Ikväll kära vänner, ikväll blir det grillpremiär på balkongen. Och imorgon kör vi en repris. Hade dessutom bikini-premiär på balkongen i förmiddags, somnade till fåglarnas kvitter och de lätta brisarna. Life is good!
© Ingen kopiering av mina bilder är tillåten utan mitt tillstånd!

Åter i Norge-landet

Efter gårdagens spännande 12 timmars-resa med buss och tåg, är jag nu tillbaka i mitt rum med snedtak i Kristiansand. Trivsamt, mysigt och med nya grannar. Danskarna har flyttat och nu bor bekanta från Sverige där. Allt är sig likt, men så brukar det ju vara. Melissa Horn i högtalarna och trötthet i ögonen, ikväll väntar det vanliga myshänget i vardagsrum nr 1, och sverige-chokladen ska väl ätas upp, tippar jag på!
© Ingen kopiering av mina bilder är tillåten utan mitt tillstånd!

Mina två hem

En vecka i Sverige har gått och imorgon bär det av tillbaka till Norge. Jag har insett att jag har ett hem i Norge och ett i Sverige. Hur mycket jag än ser fram emot att flytta hem till Sverige igen kommer det vara otroligt tungt att lämna mitt Norge-hem. Alla minnen därifrån ska varsamt fylla ett album i foto & text-form, men tyvärr ryms ju inte exakt alla känslor och vänskaper i sin rätta form i ett album... Men det är i alla fall bättre än ingenting, och jag har en stad att besöka, som jag alltid kommer känna mig välkomnad i!

© Ingen kopiering av mina bilder är tillåten utan mitt tillstånd!

Ljuva Sverigevistelse

Den delen av hemmavistelse, som jag kan dela med mig av precis nu - är bildlös. Men det är delar som kattgos, god mat, spa & äventyrsbad med storasyster, sällskapsspel med familjen, vänskapskramar i solsken, te och prat vid köksbord, en tur på nostalgicafét, bokläsning framför brasan och massa fler fina saker.

Och mer fina saker blir det.

Bio, frisörprat, potatisgratäng, rabarberpaj . . . och mer läsning, och sällskapsspel, och kattmys. På onsdag åker jag "hem" till Norge igen, med sikte på augusti då jag på nytt blir helsvensk igen!
© Ingen kopiering av mina bilder är tillåten utan mitt tillstånd!
RSS 2.0