Hjärter dam ligger utanför min port

Hjärter dam ligger utanför min port och jag klär mig i en stor stickad tröja. Lägenheten tycks minska i storlek, berg av papper, berg av personliga saker. Berg, berg, berg. Överallt. Så som det blir när man packar. Jag rör mig som i en dimma, förstår fortfarande inte att jag snart åker till Norge. Det känns overkligt, känns som att det är någon annan än jag som gör sysslorna som leder mot Oslo. Som att jag står utanför och tittar på, pekar lite tafatt på boken som kan läggas i den lådan, och kökssakerna som kan läggas i den lådan, där borta. Det är som att jag läser på forum och vidarebefordrar ord om boende, ord om jobb till någon. Någon annan än mig. Undrar när jag ska inse att det faktiskt är just jag som ska åka, jag och ingen annan. Kommer jag komma till insikt först på morgonen innan bussen går? Inse att det är mina saker i väskorna, inse att det är jag som ska gå mot bussen. Inse att det är jag som sagt hejdå till min kära familj och mina fina vänner, ett hejdå som är för en längre stund än det brukar. 
© Ingen kopiering av mina bilder är tillåten utan mitt tillstånd!

Uffe Larsson

Undrar hur många käftsmällar jag får när jag säger att Uffe Larssons död berör mig så mycket mer än Michael Jackssons. Uffe för mig, förknippas med Söndagsöppet som vi alltid slog på på söndagskvällarna. Och när jag nu läser den här artikeln - blir jag så gråtmild, för att han måste ha varit så otroligt fantastisk. Det man såg av honom, var en fantastisk man. Men även den dolda sidan, som bara familjen fick se - verkade otroligt fantastisk.© Ingen kopiering av mina bilder är tillåten utan mitt tillstånd!

Topp tre september

Topp tre september: Idolkvällar med ost&kex&vin tillsammans med Malin&Maria. Håkan Hellström på Liseberg. Äppelpromenad.
© Ingen kopiering av mina bilder är tillåten utan mitt tillstånd!

En inblick i det förflutna


En inblick i det förflutnaNu är jag hemma efter att ha kämpat i vinden, plåtningen med Jessica är klar. Var riktigt kul, vilken rolig kvinna! Nu börjar redigeringen, så jag har ju hälften av det roliga kvar. Sjutton bilder valde vi tillsammans ut, och hon hade inga speciella önskemål om hur bilderna skulle redigeras - utan det är fritt fram för mig att experimentera. Roligt. Sånt gillar jag. Och tusen kronor rikare är jag.

Ikväll får jag besök av Malin. Idol & Hollywoodfruarna (de skrämmer mig..) och förmodligen något gott att äta... (Krya på dig Maria ♥ )
© Ingen kopiering av mina bilder är tillåten utan mitt tillstånd!

En tallrik vaniljsås till kvällsmat

Det var sommar och vi hade ätit rabarberpaj tidigare på dagen, solen värmde eftermiddagen och den värmde kvällen. När klockan snurrat sig nära kvällsmat gjorde jag i ordning kvällsmaten vid köksbordet som vanligt. Jag gick ut till uteplatsen och ställde ifrån mig min tallrik och min smörgås, och så satte jag mig på en av de rosablommiga dynorna. Min familj skrattade åt mig där jag satt med min smörgås med herrgårdsost och min tallrik med vaniljsås som var kvar från tidigare den dagen...


(Detta minne dök upp när jag alldeles nyss stod och vispade vaniljsås. Vilka saker man har för sig när man är liten, vaniljsås till kvällsmat... inte något jag skulle välja nu!)

© Ingen kopiering av mina bilder är tillåten utan mitt tillstånd!

Veckoplanering

Idag: fika med Jaqueline - höra vad det är för jobb hon har att berätta om. köpa headset till mig och till mamma och pappa. köpa vit skjorta/blus. se på idol. dricka te. få min hals att må bättre.

Tisdag: Plåta mammas arbetskompis. Fika med Bobby. Höstpiqnique med Malin&Maria.

Onsdag: Redigera foton. Träffa Elina.

Torsdag: Sätta in fotografier i fotoalbum. Träffa Anna.

Fredag:  Farväl Johanna i Tegnérlunden eller hemma hos mig.
© Ingen kopiering av mina bilder är tillåten utan mitt tillstånd!

Stop crying your heart out

Tänker att jag ville ju faktiskt det här, men när det plötsligt kommer till tidpunkten, har aldrig någonting känts så svårt. Undrar om jag är ensam om dessa tankar, undrar om alla känner exakt såhär innan något stort och läskigt. Bara det att de inte låter det lysa igenom. Känslan av att vara minst av allt existerande, livrädd så fort man tänker på vad som komma skall. Tankar gällande hur jävla mycket man kommer sakna familj och vänner, hur otroligt svårt det känns med alla 'hejdå' som gäller för en så mycket längre stund än vanligt. Rädslan att inte lyckas. Fanfanfan! Känslan att det liksom inte längre är att jag vill det här, utan snarare att jag tvingas till det innan jag är redo, pga det faktum att jag inte lyckats få annat än sommarjobb här i Sverige under snart ett år för att lågkonjukturen är så märkbar här. Det är jobbigt när något man tidigare velat, går till något som nästan är ett måste, och man tvingas åka innan man är redo.

© Ingen kopiering av mina bilder är tillåten utan mitt tillstånd!

Jag ska inte låta problematiken och svårigheterna vinna

Blåser ett lager av damm från små kartonger innan jag öppnar dem för att ta reda på vad de innehåller. Att så mycket känsla kan rymmas i en liten, liten kartong. Känslan av ett eget hem, saker man stuvat undan för att de inte behövs just här, just nu. Just då. Nyser av dammolnen. Stänger de små kartongerna igen och lägger dem i den större lådan. Jag packer saker som ska gömmas på vinden under min bortavistelse. En vistelse som både skrämmer livet ur mig och gör mig nyfiken, en vistelse som kommer få mig att växa i mig själv. En vistelse som kan göra att jag förlorar de pengar jag har, utan att ge mig ett jobb som ger mig mer pengar. Eller en vistelse som ger mig ett jobb, som ger mig stabila pengar. Ja, jag skräms. Men jag ska inte låta problematiken och svårigheterna vinna, den här gången måste jag satsa, gör jag inte det kommer jag ångra mig. Satsar jag inte nu kommer jag krympa i mig själv, och säkert i många andras ögon.

Min deadline är 12 oktober. Senast då ska jag bege mig på den 5-timmar långa resan mot jobbjakt och förhoppningsvis tur.

© Ingen kopiering av mina bilder är tillåten utan mitt tillstånd!

"Farväl Johanna"

Det här är vad jag säger nu. Om du klickar på informationen, så kommer du direkt till evangemanget jag skapat på facebook, och där väljer du att du ska dyka upp. OK!?


© Ingen kopiering av mina bilder är tillåten utan mitt tillstånd!

Ord från fjärde våningen

"Fågelflockar som bugar sig ovanför taken, de kan endast skymtas ordentligt från ett fönster på våning 4, det är där de befinner sig i samma nivå och dessutom ännu högre, upp. Tillsammans med mörker som kryper närmare, moln som blir mörkare och gatulyktor som efter några blinkningar tänds för att låta oss se. Tillsammans med detta, blir fåglarna mörkare, de blir fler och fler, flyger i cirklar, bugar sig ovan taken och de talar det språk som vi aldrig kommer att förstå."


(mina ord, 20081015)

© Ingen kopiering av mina bilder är tillåten utan mitt tillstånd!

Ett besök av pysselninjan

Min vän pysselninjan kom hit. Plockade fram diverse gott ur sin väska. Vi lagade mat, vi spelade kort, vi åt, vi smekte våra Nikons huvuden samtidigt - brast ut i skratt, och höll på att göra om samma sak en gång till. Jag kollade på idol, hon kollade facebook och avskydde falsksången (det gjorde jag med).
Matvete med hackad persilja...


...tillsammans med en rotfruktsblandning som vi stekte i ugnen, och lite rödvinssås.


Pysselninjan hade med två bilder som hon framkallat. Bilden till vänster tog jag åt henne när hon utsmyckade staden, den andra är en på just en pysselninja.


© Ingen kopiering av mina bilder är tillåten utan mitt tillstånd!

Doften av höstNågon gång vill jag bo i ett citrongult hus med vita knutar. Jag ska ha massor av äppelträd i min trädgård och på hösten ska det dagligen lukta äppelpaj i mitt kök och jag ska ofta ha fina vänner på besök, vi ska dricka vin och äta paj ur fina skålar. De ska känna sig lika hemma som jag i mitt kök, inte vara rädda för att ta en smörgås om hungern smyger sig på. Utanför ska höstmörkret lysas upp av förbipasserande bilar, och gatulamporna ska lysa varmt och färga asfalten orange. En ensam fotgängare ska gå förbi utanför och njuta av stjärnorna på himlen och doften av höst.
© Ingen kopiering av mina bilder är tillåten utan mitt tillstånd!

Äppelpromenad i natten

Kl 23.00 igår fäste jag mössan med hårspännen, jag tog på mig vinterjackan och gjorde mig och kameran beredd. Sen gick jag ut, mötte Karin. Och vi påbörjade våran äppelpromenad. Dock var inte äpplena lika väl synliga i mörkret, eller så satt de så väldigt högt i träden, eller så lös det i fönster i närheten. Men 8 äpplen fick jag med mig. Det var en fin promenad, gå runt inne bland villorna. Jag fick höra en kärlekshistoria, och kärlekshistorier är aldrig fel!© Ingen kopiering av mina bilder är tillåten utan mitt tillstånd!

Att förtjäna sina drömmar


Tänker att drömmar inte levereras till drömmaren på silverfat. Vissa når sin dröm enkelt, tack vare ett stort kontaktnät, och tack vare att hen alltid har varit ett läshuvud och för att allting alltid har tytt sig relativt enkelt för hen. En annan kanske kämpar, kanske inte alls känner rätt personer. Någon kanske ger upp sin dröm och hamnar i kassan på ica och bemöter dagens ansikten med bitterut uttryck, just för att hen inte har nått sin dröm.

Oavsett om personer når sina drömmar eller inte, blir jag mest inspirerad av de som kämpar. De som kämpar för att nå ett mål, en dröm. Det är de som är värda de där höga lönerna, det är de som är värda att vara där de befinner sig. De som får sina drömmar upplagda framför sig på silverfat - jag vet inte om jag kan kalla det att uppnå sin dröm på samma sätt?

Jag ska kämpa, först och främst för att komma på vad min dröm är. När jag vet det, då ska jag kämpa för att nå dit och jag ska se till att jag förtjänar min dröm!
© Ingen kopiering av mina bilder är tillåten utan mitt tillstånd!

Jag delar ut hjärtan till höger och vänster

Det är efter kvällar som gårdagens kväll, som jag känner mig levande, efter såna här kvällar jag känner att mitt liv är ett av de fantastiska liven som jag skulle vilja betrakta utifrån. Ett sånt liv utan stora krav och måsten, med bara avslappnat sällskap och samtal om kärlekshistorier, idioti, komplikationer och ungefär Allt. Och detta blandat med ost&kex, vindruvor, mörk choklad. Och bubblande skratt som ekar mellan tre personer.

Jag delar ut hjärtan till höger och till vänster, och tänker att ni är fantastiska.
Fina flickorna vid bordet med godsaker. Vindruvor, Ost, Kex på guldfat, Baby bell. Och vin såklart.

Kex på guldfat.


Vattenpipa i septemberkyla, fina Malin

Jag i en tröja mamma stickade för säkert 10 år sen.

Fina Maria och min döda tomatplanta.
© Ingen kopiering av mina bilder är tillåten utan mitt tillstånd!

momenten/detaljerna/upplevelserna

(länk)


Idag önskar jag att jag kunde vara en detalj i många människors vardag. Bara för att liksom kunna se och ta del av de där momenten/detaljerna/upplevelserna som gör just deras liv till ett liv. Till något fantastiskt.(länk, länk, länk)
© Ingen kopiering av mina bilder är tillåten utan mitt tillstånd!

Stänga in, och stänga ut

(...för ett år sen)Om man fick välja, skulle man ordna
allt så att saker aldrig hade någon
chans att  ändras till det negativa

Man skulle måla murar runt allt som
var vackert och bra. Stänga in, och
stänga ut.

Hindra en hand från att vara tvungen
att sträcka sig långt, så långt,
hindra från att famla i mörker, i
ovisshet.

Man skulle se till att gamla kyssar
aldrig hann med att bli gamla, utan
att kyssar för alltid skulle vara
fräsha, och existerande i nutid.

Tårar ner för bleka kinder, numera
är inte tårarna en självklarhet, de har
tagit slut. Nu finns bara de torra
snyftningarna kvar.
© Ingen kopiering av mina bilder är tillåten utan mitt tillstånd!

Allas toner klingar falskt

Det är lustigt att höra hur falskt man sjunger när man står i publikhavet och jublet på en konsert. Jag filmade Nu kan du få mig så lätt på Håkans konsert i fredags, kollade på filmen idag. Mina toner klingar falskt. Allas toner klingar falskt. Men jag vet att det inte gör någonting, för på konsert hör man inte sig själv, man kan inte riktigt intonera. Jag vet att det inte gör någonting, för att det inte är någon som sjunger alla toner korrekt i ett jublande publikhav. Det enda som betyder någonting just då, är att stå mitt i publiken jubel och själv jubla, och njuta av tonerna från scenen.
© Ingen kopiering av mina bilder är tillåten utan mitt tillstånd!

True colors

Nu har jag ungefär 1½ års fotografier liggande på en extern hårddisk, det känns väldigt stabilt och tryggt, äntligen! Därför tänker jag bjuda på några bilder jag gillar, som jag inte sett på ett tag. Vad tycker ni om dem?© Ingen kopiering av mina bilder är tillåten utan mitt tillstånd!

Pursuit of happiness
© Ingen kopiering av mina bilder är tillåten utan mitt tillstånd!

Det blir inte mer äkta

När jag gick ensam hem i natt, då sträckte jag mig över ett staket och plockade fyra äpplen. Det blir inte mer äkta och välsmakande än så.
© Ingen kopiering av mina bilder är tillåten utan mitt tillstånd!

Håkan Hellström - du kan få mig så jävla lätt

Kollar på youtube-klipp från Håkan Hellströms konsert i fredags. Känner känslan igen. Minns hur jag innan konserten stod och kämpade för att behålla min plats där, bakom tredje staketet. Stod och blev trampad på av andras fötter, och trampade själv på andras fötter. Alla kämpade sig framåt, och det var ständigt ett tryck från alla håll. En stund kunde jag slappna av och låta alla muskler i hela kroppen vila - för jag stod upprätt av all närhet av främlingar. Jag kramade min väska hårt under hela konserten, och staketet kramade jag hårt med andra handen - de gånger jag inte var tvungen att släppa taget och slå med handen i luften. Jag behövde inte anstränga mig för att hoppa vilt och lyckligt under de  är ks.kre det skötte där det hör till att det ska hoppas. - det skötte resten av publiken åt mig.

Jag slöt ögonen under Jag hatar att jag älskar dig och jag älskar dig så mycket att jag hatar mig. Jag slöt ögonen under Hurricane gilbert. Jag slöt ögonen under Nu kan du få mig så lätt. Och bakom slutna ögon var det plötsligt inte så mycket publik, det var som att jag stod längst fram - och som att Håkan hade en konsert bara för mig. Bakom slutna ögon rymdes en oändlig mängd känslor, känslor som rann över när Håkan efter Nu berg från scenkantent, tackade Göteborg och Liseberg från scenkanten.

Håkan Hellström sätter ord på så väldigt mycket för mig. Känslor jag ibland inte kan sätta ord på, förmedlar han fram så perfekt med sina ord och sin lite skeva stämma - som är fullkomligt underbar.
© Ingen kopiering av mina bilder är tillåten utan mitt tillstånd!

Brevskrivning

Tänk vad trevligt det vore om jag kunde få något fint brev med posten idag innan jag beger mig. Jag ska leta upp två obesvarade brev nu i alla fall, och svara på dem när jag åker tåg. Har ju trots allt 3 timmar att fördriva på tåg idag, och 3 på lördag. Kan ju inte läsa 'När jag hör din röst' och Cosmopolitan exakt hela tiden...
© Ingen kopiering av mina bilder är tillåten utan mitt tillstånd!

Tågfrukost

Tågfrukost kommer att bli drickyoghurt & frukt.

Vred och vände på mig i ca 2 timmar i natt. Dvd.n vägrade funka. Så jag kunde inte göra annat än att just vrida och vända på mig.

Tåget går om 2 timmar. Måste diska innan. Och kolla packningen.
Skriver på nytt när jag är hemkommen med några fantastiska dagar i packningen.
© Ingen kopiering av mina bilder är tillåten utan mitt tillstånd!

Det spelar ingen roll att min värld är uppochner

Det spelar ingen roll hur uppochnervänd min vardag är här hemma i min lägenhet. Sladdar över hela golvet, uppochnervända väskor och kläder utspridda över golv och alla tänkbara ytor. Ett köksbord fyllt med diverse småprylar. Det ser galet ut här hemma. Men som sagt. Det gör inget just nu.

Malin och Maria mötte mig vid resecentrum igår när jag kom hem från stockholm. De hade chokladmuffins, plommon & äpplen med sig, och så gick vi till ica och köpte chips, dip & cola. Sen gick vi hem till mig och pratade strunt och såg på idol, älskade Bagge och njöt av fina toner. Tog en liten balkongstund med te och vattenpipa innan de begav sig hemåt.

Det är fantastiskt i Sthlm - med annorlunda miljöer, fina människor.
Och det är fantastiskt här, med närheten till mamma & pappa, och alla fina människor.
Det problematiska med allting, är att jag är rädd för att ta ett första steg. Jag vet inte vad jag ska göra, var jag ska befinna mig och existera.En bild från Fannys blogg. Vi träffades i måndags <3


Imorgon bär det av till Gbg, hälsa på Lowe, söka jobb och se Håkan Hellström på Liseberg.

Trots att jag inte vet någonting om något just nu, så trivs jag. Med mycket.
© Ingen kopiering av mina bilder är tillåten utan mitt tillstånd!

Stockholm luktar fortfarande sommar

Tänker att jag nog kan komma att trivas i Stockholm, bara jag lyckas finna rytmen och följer den. Stockholm luktar fortfarande sommar - bara en sån sak. Och variationen på butiker, alla mysiga caféer. Alla olika stilar - man finner bra mycket mer inspiration här än i Örebro. Har idag träffat dino, lite för kort stund, men fint var det! Och fantastiska Fanny, hon var minst lika bra som jag tänkt mig. Underbara vän. (Kom och hälsa på mig i Örebro snart!!)

Imorgon beger jag mig ut på fler äventyr. Då ska fler ansökningar lämnas. Och sen åker jag hem mot Malin och Maria och idol. Lite för kort vistelse egentligen - en dag till hade behövts...!
© Ingen kopiering av mina bilder är tillåten utan mitt tillstånd!

Jag är en parentes

En gång skrev jag

"Jag är en parentes och en käftsmäll som dundrar in i tegelväggen utan att känna. Om och om och om igen. Slutar i en hög på marken och tegelväggen var tvungen att böja sig. Jag kan även likna en av hostningarna i natten som färgar omgivningen blå och kylig. Falsettrösten som inte borde existera och ihopskrynklingen av kroppen, när den samlar kraft för en hostning. Kippande efter andan.
För jag kommer aldrig sluta vara osäker, men jag måste ju starta vägen tillbaka någonstans!
"
(nu åker jag till stockholm, önska mig lycka till!)
© Ingen kopiering av mina bilder är tillåten utan mitt tillstånd!

Elva fyrtiofem

11.45 går bussen mot Stockholm. Niclas och jag ska dricka festis på bussen. Och förhoppningsvis äta godis. och prata. Fint med bra sällskap under resan som trots allt tar några timmar.

Nu: ska jag sminka mig, fixa håret, äta frukost, gå över till min moster med några tomater, kolla packningen. And that's it!
© Ingen kopiering av mina bilder är tillåten utan mitt tillstånd!

Jeansproblematik

Kommer gå omkring med oerhört lätta steg idag, mina jeans börjar vara lite för slitna där låren ständigt gnids mot varandra. Livärdd att jeansen ska spricka när jag är bland folk. Ska köpa ett par mörkblåa på gina tricot. Det får nog anses som ett måste.
© Ingen kopiering av mina bilder är tillåten utan mitt tillstånd!

200 kilometer i timmen

Idag rusar jag genom dagen i en hastighet av 200 kilometer i timmen. Ångrar litegrann att jag tackade ja till att jobba idag, men det kommer vara tacksamt när lönen väl behagar dyka upp, så jag bör inte klaga.

Packar, gemar ihop cv.n, diskar, sprider ut mig själv i hela lägenheten. Funderar på vilka guldkorn det finns att besöka i stockholm. (Berätta)


ca 1 år gammal bild. Hoppas på att kusin Eveline tar nyam fina bilder på mig... Hon brukar lyckas med det omöjliga!


(prenumeranter, varför går ni eran väg?)
© Ingen kopiering av mina bilder är tillåten utan mitt tillstånd!

Fotobok från Fujifilm

Att kombinera mina kreativa texter med mina favoritfotografier, är något jag velat göra väldigt länge. Kanske en bok? Kanske en utställning? Nu när Fujifilm ger oss med blogg / hemsida, möjligheten att få en fotobok gratis, mot att man berättar om erbjudande på sin blogg / hemsida, mot att man alltså skriver 100 ord och publicerar dessa. Detta ser jag som en stor självklarhet, då kommer jag få min lilla bok precis som jag så länge drömt om. Kanske kommer jag använda den när jag i framtiden har utställningar, ställa fram som blädderexemplar på ett bord för att visa allt det som inte ryms i utställningssalen, eller kanske ställer jag den i min bokhylla, och tar fram och visar nära och kära.För att skapa denna fotobok laddar du ner ett program som finns på Fujifilms hemsida, därefter laddar du in fotografier du vill ha med, du kan redigera bilderna i programmet. Du kan göra en design med olika format och färger, och vet du inte hur du vill designa din fotobok, kan du välja att låta programmet skapa en design.

Vill du läsa mer om erbjudandet, och skriva dina egna 100 ord om den, kan du gå in här.
© Ingen kopiering av mina bilder är tillåten utan mitt tillstånd!

Är jag en stockholmare eller göteborgare?

På söndag bär det av med bussen mot Stockholm, kommer åka samma buss som Nicklas, så vi siktar in oss på some kind of picnique on the bus. Jobbsökning skall ske, och jag ska träffa fantastiska fanny och nathalie. Nathalie och jag ska äta hotellfrukost och jag kommer rulla därifrån, Fanny och jag vet jag inte vad vi ska göra. Jag ska sova i en lägenhet i Vasastan hos min kusin som fotograferar och målar fantastiskt snygga ögonbryn.

På tisdag åker jag hem.
På onsdag tvättar jag, och laddar upp med en ny bunt cv.n.

På torsdag rullar tåget mot Göteborg. En timme skall spenderas innan Lowe möter upp mig. Jobbsökningar. Och på fredag ska vi stå i tårar längst fram i Lisebergshallen när fantastiska Håkan spelar där. Kommer vara en fin stund.


(Klicka på bilden så kommer du till dess källa)
(Lyssna på mina Håkanfavoriter HÄR.)


Tror ni på mig som en stockholmare eller en göteborgare?


© Ingen kopiering av mina bilder är tillåten utan mitt tillstånd!

En burk fylld till brädden med yrhet

Just det, en burk fylld till brädden med yrheten som uppstod efter att ha snurrat runt på snurrgungan en hel 20-minutersrast. Krampaktiga tag i kedjorna i rädsla att ramla av och få allas fötter i ansiktet när man blir sittande i gruset. Jag ramlade ner en gång, jag gick i 3an och hade inte hunnit fylla 9. Fick en fot mot min läpp, kände smärta i hela ansiktet, grät, och det dröjde inte lång stund innan min läpp var tre gånger så stor. En pojke med guldblonda lockar bjöd oss på äpplen hemifrån sin trädgård efter rasten. Jag blev ledsen och grät, för att jag inte kunde äta av de syrliga och goda äpplena, för min stora fläskläpp hindrade mig. Fröken, snäll som hon var, hämtade en kniv, och delade mitt äpple i små klyftor. Konstigt nog var det inte någon som blev avundsjuk, trots att den åldern är som gjord för avundsjuka, att mer än allt ska vara rättvist.
© Ingen kopiering av mina bilder är tillåten utan mitt tillstånd!

En vacker del av ensamhet

Att sitta själv på ett café utsmyckat med snirkliga bokstäver, glasburkar med pärlsockrade kringlor, slitna tygaffischer och slitna plåtburkar. Tillsammans med det svarta bläcket, skapa meningar ur atmosfären, se ut mot kyrkan och de rödmålade, skeva trähusen. Drömma sig bort till tidiga årtionden. Denna vackra del av ensamhet, är något som man borde ägna sig åt oftare.
© Ingen kopiering av mina bilder är tillåten utan mitt tillstånd!

Tre minuter och fyrtioen hundradelars sekunder

06.30
Vaknar till i barndomsrummet och utanför den stängda dörren hörs hur mamma, så tyst hon kan, ordnar med morgonens frukost ute i köket. Teskeden slår emot kaffekoppens kanter när hon rör ut sockret. Brer sin smörgås och lägger varsamt osten på mackan. Vrider om låset på ytterdörren, och släpper in Månsepojken, som jamande går direkt mot matskålen, för att sedan lägga sig på sin kudde och sova.
06.33
Ögonen blir tunga igen, ler lite lätt för mig själv och tänker att ibland är det bra fantastiskt att höra alla de där ljuden som känns igen från barndomen.
06.33.41
Sover igen.
© Ingen kopiering av mina bilder är tillåten utan mitt tillstånd!

Burkar fyllda med nostalgi

Jag önskar man kunde lägga nostalgi i burkar att plocka fram när man vill minnas tillbaka. En burk med fruktstunderna på den rosa, runda mattan. En burk för 5-årslekis och slottet vi byggde av toapappersrullar till Askungen. En burk för popcorndoften och tryckarna på klassfester i mellanstadiet. En burk för snöänglar. En burk för skrapsåren på knäna. En burk för rosa prinsessklänningar och giftemål på sexårslekis. En burk för skrapsår på knän. En burk för den bästa av lärarinnor, som spelade och sjöng Vandraren varje dag. En burk för de blyga frågachans-lapparna. En burk som ska slås i spillror, fylld med barns elaka ord. En burk med skolfotografens dåliga skämt. En burk med pojken som åt en pärlhyacint och hickade en hel lektion. En burk fylld med skrämda flickor på springande ben, bort från pussleken. En burk med elevens val. En burk med brevvännen man lekte med varenda dag. En burk med klarinettoner. Elva burkar fyllda till brädden med olyckliga kärlekar, blandat med tårar.
© Ingen kopiering av mina bilder är tillåten utan mitt tillstånd!

Slutna ögons böljande dans

När jag sluter mina ögon ser jag en naken ryggrad. Vackra sminkningar och fler än mina ögon som är slutna. Vilda hårsvall i rött och kontrollerade lockar. Jag ser vackra ordkreationer skrivna i svart bläck. Drömmarna som inte går att röra vid, ser jag. Mina slutna ögon ger utrymme för övriga sinnen, låter dem känna efter mer. Jag känner doften av en höst som stundar, en doft av svenska äpplen. Jag hör hur ett faller, i en villaträdgård längre ner på gatan. Jag hör hur tåget rusar mot ett mål. Kyssarna jag tidigare såg vid fontänen smakar sött i mun. Täcket, har aldrig lagt sig så mjukt runt min kropp som i slutna ögons böljande dans. Kudden har aldrig smekt min kind så ömt.
© Ingen kopiering av mina bilder är tillåten utan mitt tillstånd!

Mittbena

Gör mig i ordning för att komma till nora 1 ½ timme innan jag börjar jobba. Så passande busstider. Mittbena första gången sen 9an. Undrar hur omvärlden ser på det, om någon tycker att jag ser annorlunda ut.
© Ingen kopiering av mina bilder är tillåten utan mitt tillstånd!

Vi satt på Kärleksfilten

Mmm, jag ler fortfarande lite småfånigt. Utomhusbio var något av det finaste jag varit på. Vi satt på Kärleksfilten, prasslade med Tutti frutti- påsen, hade en lila filt över benen, drack hallonfestis, ändrade sittställning minst nittio gånger. Höll tillbaka skratt som bubblade upp, skakande ryggar avslöjade oss. Låt den rätta komma in, var bra. Men väldigt speciell. Fantastisk musik och ofta fantastiskt foto, men jag vet inte om jag kan påstå att jag förstod handlingen helt och hållet. Om två veckor visas filmen Milk, då är vi tillbaka bakom teknikhuset igen, den gången med mer värmebringande filtar.
© Ingen kopiering av mina bilder är tillåten utan mitt tillstånd!

Utomhusbio

I flera år har bekanskaper talat om utomhusbio, jag har mest suckat och sagt att jag aldrig har varit på utomhusbio. Tyckt att det låtit fint när folk har pratat om det. Idag den 6e september 2009 tar jag min utomhusbiooskuld. Rotat fram höst/vinterjackan ur garderoben. Och utomhusfilten i lila fleecetyg. Malin tar med en termos kaffe/te (?!), vi köper med något gott, sen möter vi upp Karin och Elina hemma hos Karin. Jag tror att jag kommer tycka om att gå på utomhusbio. Låt den rätte komma in. Jag kommer nog frysa ihjäl, trots filt och jacka, men åh vad jag tror att jag kommer trivas!
© Ingen kopiering av mina bilder är tillåten utan mitt tillstånd!

När barnet kippar efter andan mitt i skrattet

Balkongdörren är öppen, jag lyssnar på röster utanför, på motorljudet från ett flygplan påväg mot ett mål. Höstluften letar sif fram till mina tår och får dem att frysa, ändå tar jag inte på mig strumpor. Ändå stänger jag inte dörren. Jag fortsätter lyssna på röster utanför. På barnskratt från barnet som har sin hand i en vuxens. Hand. Någonstans spelas musik och en bil passerar sakta. Stundtals blir det tyst, när bilen har passerat. I pausen som uppstår innan ett nytt samtalsämne tar vid där det föregående avslutades. När barnet kippar efter andan mitt i skrattet. Då, drar jag in höstluft i lungorna och stoppar höstluftsfrusna tår under en filt, tar en klunk te. Andas ut.
© Ingen kopiering av mina bilder är tillåten utan mitt tillstånd!

16: Moments
Det här filmklippet med moment i livet, moment som man kanske inte alltid tänker på, men som gör livet till just vad det är. Ett liv. Filmen är gjord som en hyllning till livet och det är bland det finaste jag sett på ett antal evigheter. Se på filmklippet och njut, för det gör jag.
© Ingen kopiering av mina bilder är tillåten utan mitt tillstånd!

Paj med kalkon & babyspenat

Pajdeg:
100 g margarin
2 dl vetemjöl
1 dl grahamsmjöl
3 tsk socker
1 msk olja
1 äggula
3 msk kallt vatten

Blanda ihop ingredienserna och tryck ut degen i en pajform, nagga med gaffel. Låt stå i frysen 20 minuter, förgrädda sedan i 10 minuter, på 200 grader.

Dela körsbärstomater och strö salt och basilika över halvorna. Skär upp kalkonbitar (går bra med påläggskalkon).


Äggstanning:
1½ dl gräddfil
1 dl grädde
½ dl mjölk
3 ägg
salt, svartpeppar (övriga kryddor)
3 dl riven ost

Ta pajskalet ur ugnen och lägg ett täcke med babyspenat på botten, lägg därefter på tomathalvorna och kalkonen. Häll över äggstanningen.

Gräddas mitt i ugnen i 40 - 45 minuter, 200 grader. Låt svalna några minuter innan servering.

© Ingen kopiering av mina bilder är tillåten utan mitt tillstånd!

lower case characters

Jag viskar godnatt ut i ensamheten man bara ser från balkongen, en småkylig septembernatt. Andas gemener och tycker att det är fint att bilen saktar in och stannar när igelkotten sneddar över vägen.

godnatt
© Ingen kopiering av mina bilder är tillåten utan mitt tillstånd!

I jakten på guldkorn

Om jag hänvisar till bilden nedan, förstår ni då att jag måste gå igenom Malins bokhylla väldigt noggrant? Jag tror att jag kan finna hur många guldkorn som helst. (Och ska jag vara ärlig så är ju Malin ett riktigt guldkorn själv!)


Vad har ni för guldkorn i bokväg att rekommendera?
© Ingen kopiering av mina bilder är tillåten utan mitt tillstånd!

Först tänkte jag på höstlövsfärger

Först tänkte jag på höstlövsfärger,
av någon anledning följde jag inte vad mina tankar sa till mig.
Behövde mest förändring.
Vad tycker du om det nya utseendet? Jag kommer fortsätta trixa med småsaker lite då och då.
Men i det stora hela är det såhär det kommer se ut.
© Ingen kopiering av mina bilder är tillåten utan mitt tillstånd!

Vin, svensk musik & fina flickor

Kvällen igår innehöll det rubriken talar om. Lill Lindfors, Lasse Berghagen, Destinys child, en mycket speciell version av Sokos låt I'll kill her (vi magknipsskrattade litegrann). När det närmade sig dags gick vi hem till Malins granne Anna som hade förfest nr 2. Kattungar. Och gitarrpojkar i köket. En var fin. Alla sjöng, också jag. Lite popbefolkning i köket. En långhårig som inte riktigt kunde grejen med att dricka. Vi rörde oss till Stället som gästades av självaste Victor, jag drack öl, kramade honom och tyckte det var fantastiskt att han var där. Det var dansdansdans (och imitationsdans) på dansgolvet. Och söta flickor i baren kände igen mig från min blogg och från Sofias fotografier.

Malin, Maria, Rebecca.
mmm, fina flickor. <3
© Ingen kopiering av mina bilder är tillåten utan mitt tillstånd!

Tankar om tvåsamhet

Lyssnar på regnet som slår emot fönstret och spelar munspel. Mest av allt tänker jag på att vin tillsammans med Malin och Rebecca imorgon kan bli fullkomligt oslagbart. Funderar på kärlek och att det finns så många fantastiska tvåsamheter, undrar hur de har funnit varandra, och undrar om (jag någonsin kommer finna min själsfrände att skapa en tvåsamhet med.
© Ingen kopiering av mina bilder är tillåten utan mitt tillstånd!

Meningar insvepta i bomull och skira tyger

Jag älskar att läsa mjuka, böljande meningar. Insvepta i bomull och skira tyger. Ord som inte talar om exakt allt, utan ger mig som läsare inbjudan till att vidaregestalta det som finns dolt under ytan.
© Ingen kopiering av mina bilder är tillåten utan mitt tillstånd!

Lätta ett tungt hjärta

Kram vid polishuset. Värmeslag (när man tror att hösten har kommit).
Milkshake och kladdkaka på Bara Vara. Lätta ett tungt hjärta.
(Det är fint att ha en vän som förstår mig inifrån och ut.)
Jakt på skinnjacka utan resultat.
Supreme. Prat om att skolan har dåligt upplägg, (inte anpassat för verkligheten).
Nästa fina vän. Stjärntecken. Coca cola.

mmmm, jag älskar att träffa fantastiska människor. inspirerande och vackert, glädjefyllt och hjärtan. välmående! ni är unika!

hjärta.

ett.
två.
(klickbart)

© Ingen kopiering av mina bilder är tillåten utan mitt tillstånd!

"Hur tror du att vi färdas om hundra år?"

En gång ställde Nerikes Allehanda frågan  "Hur tror du att vi färdas om hundra år?" till en liten, liten flicka. Hon svarade "Jag vet inte, vad svårt. Vi kanske kommer att flyga med tefat istället för att åka buss."

Jag fnissade lite för mig själv när jag satt i fikarummet på fabriken, bland torra gubbskämt klädda i blå arbetskläder. Och tänkte att barn kan säga så fina, roliga och rent allmänt ganska klockrena saker. Sen undrade jag lite varför det många gånger är så att barn kopplar ordet framtid till rymden och till science fiction.

© Ingen kopiering av mina bilder är tillåten utan mitt tillstånd!
RSS 2.0