Om kvällen!

Ikväll bär det av hem till Lowe, träffa på min kära gamla umgängeskrets från sista året på gymnasiet. Det kommer bli toppen! Det blir lite vin, lite nachos, och allmänt trevligt. Så nu håller jag på och gör mig i ordning litegrann. Satsar på basic och lätt utstyrsel då vi nog ska vara utomhus mest - får lägga energin på hår och smink istället. Kameran följer kanske med ikväll - har inte beslutat mig helt ännu. Emlan+vänner lånar lägenheten över natten, så nu är hon iväg och möter upp en tjej. Tillsammans ska vi väl styra och fixa I guess. 16.45 drar jag iväg.

Här är min Spotify-lista med party! Lyssna och njut.
Har ni någon spellista på Spotify som ni vill ge till mig?
© Ingen kopiering av mina bilder är tillåten utan mitt tillstånd!

Two princes (motsatt kön)

Jag och Maja hade en helgalen och fullkomligt underbar kväll igår! Det bjöds på vin, cider, vattenpipa, skratt, klanterier, skånskt tal, dansdansdans, drinkar, snack med DJ och bartender och diskreta små lappar åt olika håll. Klockrena händelser och underbar musik att dansa till. Har kanonkul tillsammans med Maja, är så otroligt glad att vi började ses!

Vi skulle gått ut en sväng även idag! Men pga den seghet som placerat sig i oss och var placerad där hela dagen, som fick oss att känna oss som klubbade sälar, gjorde att vi skippade det. Dagen har innehållit extremt slöande, sängliggande med skånskt tal, diverse ljud som knappt är mänskliga (när vi inte orkade säga något vettigt), och några plötsliga skrattattacker. Hemsk feeling, men ändå lustigt!
© Ingen kopiering av mina bilder är tillåten utan mitt tillstånd!

Det går bra nu kompis, det går bra nu!

Idag blev jag upplockad av Jonas för att åka mot Karlslunds herrgård och ta porträttfoton av honom. Det visade sig vara otroligt vackert vid herrgården. Fanns dessutom en urläcker ruin som ska bli drabbad av mig igen, och så var det ån och alla vitsippor. Att vädret var fullkomligt underbart gjorde ju inte saken värre direkt. Blev otroligt nöjd över fotona jag tog, gick verkligen jättebra! Och jag blir så glad när jag redigerar bilder och blir nöjd gång på gång. Underbart!

Nu ska jag snart träffa Maja, lite vin, lite vattenpipa, bra musik. Och sen går vi till Satin, det blir mitt sista besök där innan det stänger. Så här ska det dansas!
© Ingen kopiering av mina bilder är tillåten utan mitt tillstånd!

The hills are alive, with the sound of music

Tidigare idag skrev jag att jag skulle berätta om gårdagen senare idag. Senare idag, är nu! Gårdagens konsert med kören gick jättebra, mycket Sound of music, och lite övrigt. Att sjunga i en kyrka är det bästa som finns, den akustik man har där finner man inte någon annanstans. Min solosnutt gick över förväntan (man kan höra några få sekunder av den precis i början av klippet här nedan!) och jag blev lycklig för att det hela gick så bra som det gick. Sång skänker mig lycka, det är obeskrivligt vilken känsla jag har i mig när jag sjunger och efter att jag har sjungit. Jag kan sträcka mig så långt som att säga att sången är det bästa jag har, tillsammans med foto och skrivande.

Vi "gamlingar" som medverkade i denna konsert, har lite små planer på att försöka genomföra ett konsertprojekt i sommar eller i vinter. Det kommer bli en liten grupp vokalister, med en mäktig repertoar. Jag hoppas verkligen att det kommer bli av!

Här får ni ett smakprov från gårdagen. Och som sagt, det är mig ni hör de där första sekunderna.

© Ingen kopiering av mina bilder är tillåten utan mitt tillstånd!

När körsbärsträden står i blom blir jag lycklig


När körsbärsträden står i blom blir jag lycklig. Inombords. Inte lycklig på alla plan. Men det är fint, allt är fint. Och när våren målar världen i klara färger. Då blir jag lycklig.
© Ingen kopiering av mina bilder är tillåten utan mitt tillstånd!

Spännande (?) bankärenden

Nu ska jag uträtta spännande ärenden på banken, och jag hoppas att ni läste det med viss ironi. Spännande är definitivt inte rätt ord. Jag kommer näst intill dö av tristess, för jag räknar med att det besked jag kommer få, INTE kommer vara positivt.

Ord och ljud från gårdagen kommer lite senare!
© Ingen kopiering av mina bilder är tillåten utan mitt tillstånd!

Kreativa kuvert innehållande vackra ord

Jag vill få kreativa kuvert innehållande vackra ord och ett te att provsmaka. Ett brev som är en saga, som framkallar leenden och en typ av kärlek. En kärlek till en vän. Ett tjock kuvert med papper efter papper, mening efter mening, ord efter ord.

Finns det någon som vill skriva detta brev till mig?Nu ska jag sova. Imorgon är det körkonsert, och det ska bli underbart att sjunga lite mer. I byxor och blus som jag lånar utav mamma. Måste införskaffa mig konsertkläder, för det känns lite som att jag liksom aldrig slutar hoppa in och stödsjunga i kören och vid konserter. Jag älskar det!
© Ingen kopiering av mina bilder är tillåten utan mitt tillstånd!

Körövning

Gårdagen var bra, den innehöll mamma, pappa, mormor, moster + "date", och senare även bror. Tårtätning, soffprat, stadsparkens magnolior, god mat, mer prat, och hos jerry blev det tårta igen.

Nu är klockan 08.14, och om ungefär 45 minuter blir jag upplockad av Camilla för att åka till Lindesberg och öva 4 timmar inför konserten imorgon. Jag ska inte sticka under stol med att jag är nervös för mitt lilla stycke, men det kommer säkert gå bra - har inte sjungit solo på cirka 2 år. Efter övningen ska jag träffa Jocke en sväng, det var längesen nu, så det ska bli trevligt. Och ikväll ska jag hem till mamma och pappa, äta god mat, spela alfapet och klappa på min lilla Måns.

Hoppas ni får en bra helg gott folk!
© Ingen kopiering av mina bilder är tillåten utan mitt tillstånd!

Dags för förnedringsmöte

Idag är en jättefin dag, lite tråkigt att jag inte hinner utnyttja solen som strålar så fint till att få ytterligare lite färg på min bleka hud. För faktiskt, faktiskt så sitter lite färg kvar från gårdagens sol, och det känns underbart. Nej, idag ska jag på förnedringsmöte på soc, där jag kommer få ett blankt nej direkt skulle jag tro. Efter det ska jag hem till min moster, där även hennes dejt(?), mormor och min mor och far kommer att vara. Det vankas födelsedagstårta för min moster, och senare blir det även mat. Kommer bli trevligt och gott. Ikväll ska jag bara förbereda mig för helgen, ta fram konsertkläderna sjunga igenom alla låtar en gång, och städa litegrann så att det inte ser hemskt ut när jag kommer hem igen på söndag.

Hur ser eran dag ut?
© Ingen kopiering av mina bilder är tillåten utan mitt tillstånd!

En skev solbränna

När jag hade vaknat imorse satte jag mig och njöt av solen på min balkong ungefär 2½ timme. Detta resulterade i lite solbränna på bröstet, magen och benen. Men då jag såklart sitter ganska stilla i en enda ställning då jag solar på balkongen, kan man kalla det en väldigt skev solbränna. Jag är nämligen lite solbrun om man ser mig rätt framifrån, vrider jag mig däremot åt något håll eller vänder mig helt åt motsatt håll, då ser man att mitt kära sidfläsk är vitt, och likaså ryggen. Men det är fint, jag tar igen det så småningom.
© Ingen kopiering av mina bilder är tillåten utan mitt tillstånd!

Liten och felplacerad

       Förra veckan gav mig positiva saker, gång på gång. Den här veckan är det bara motgång efter motgång. Aldrig kan någonting kännas riktigt, riktigt bra. Var iväg till Lindesberg och sjöng idag, det gick bra, underbara Gunbritt, hon hjälper så mycket mer än hon tror. Glädje och sång. När jag kom hem låg det post innanför dörren, bland annat från försäkringskassan som talade om för mig att min ansökan om bostadsbidrag inte har beviljats. "Anledningen till beslutet är att du inte inkommit med handlingar som försäkringskassan begärt om inkomsten." Vilket jag har gjort. Först skickade jag in en bunt papper, och jag fick tillbaka att jag skulle komplettera med några uppgifter, vilket jag gjorde. Och nu, nu ett avslag. På fredag ska jag till socialkontoret och se om jag blir beviljad försörjningsstöd, vilket mannen i telefonen nästan redan gjort klart för mig att jag inte kommer få.
       Jag har fått jobb, två stycken till och med. Men det ena är på timme och jag har aldrig någon aning om när nästa jobbtillfälle är. Och det andra är ett 75% vik på ett äldreboende två månader i sommar, med start 15e juni. Så första lönen som jag vet att jag kommer få "normalt" kommer inte förrän i slutet på juli. Kommer få lite lön månaderna innan också pga städjobbet - men det är ju långt ifrån säkert hur mycket jag drar in...

Aldrig har jag känt mig såhär
liten och felplacerad som jag gör nu.
Jag vet inte hur jag ska gå till väga
med någonting, vet inte hur jag ska
vända på slantarna längre.
Jag har inte den blekaste om
vad jag ska göra med mig själv.


Hyra ut lägenheten i andrahand och flytta hem till mamma och pappa?
Känns litegrann som enda alternativet, men det är ett alternativ som inte känns allt för lockande.
© Ingen kopiering av mina bilder är tillåten utan mitt tillstånd!

Ta det som det kommer

Jag är hela tiden så kluven inför allt. Flytta för folkhögskola (om jag kommer in), eller befinna mig kvar i Örebro och nyttja möjligheterna jag har här. Möjligheter i form av sång bland annat. Dock finns ju knappa möjligheter när det gäller jobb. Men vänskaper finns, och vänskaper blir flera. När tankarna börjar vandra runt blir jag så irriterad på mig själv, ta det som det kommer tycks vara ett uttryck som inte är anpassat för mig, jag måste lära mig att anpassa mig till det.

Nu ska jag i alla fall åka till Lindesberg och sjunga med Gunbritt en timme. Det känns fullkomligt underbart och kommer göra min dag! Sången är bland det bästa jag har!
© Ingen kopiering av mina bilder är tillåten utan mitt tillstånd!

Almost nothing

Den här dagen har inte innehållit mycket givande. Jag var på gymmet och träffade instruktören för ett möte på ca 5 minuter, där vi sa att saker och ting går bra, att jag har ätit mina måltider som jag ska och att det bara är att köra vidare. HLM-passet som jag skulle gå på skippade jag. Kände mig nämligen inte vidare motiverad till att köra ett pass med träningsverk i de muskler som skulle tränas på passet. Istället la jag mig i soffan och började se en film.

Imorgon ska jag till Lindesberg och öva på min lilla solosnutt. Och på kvällen ska jag gå på core-passet. Och nu, nu ska jag lägga mig och se vidare på filmen, för att sedan sova några timmar. Godnatt!
© Ingen kopiering av mina bilder är tillåten utan mitt tillstånd!

Från en tid som är förbi
Man skulle kunna säga att den gemensamma nämnaren för mig på dessa klassbilder, är att jag är den som ser minst ut på alla dessa kort. Så har det alltid varit och kommer säkert alltid att vara, näst intill.
Lekis, "nollan", tvåan, fyran, nian.
© Ingen kopiering av mina bilder är tillåten utan mitt tillstånd!

What a day!

Jag chockade mig själv med att vara på gymmet typ 1½ timme när jag var där i förmiddags. Körde lite kondition, träffade på en bekant som jag språkade lite med, tog en runda bland maskinerna, och sen provade vi båda på vibrationsplattorna. Efter det blev vi inropade på ett core-pass och gjorde åttor i luften med benen och kämpade rent allmänt. Givande träningsdag, och jag hoppas verkligen att jag inte har träningsverk imorgon. För då på kvällen ska jag på ett HLM-pass (höft, lår, mage) och det känner jag verkligen att jag vill gå på. Vill även gå på core på onsdag, och allra helst Afro-dansen på torsdag. När ska jag hinna med maskinerna? Fortsätter jag såhär så kommer min kropp vara otroligt fit inom kort. (om jag har tur!)

Efter gymmet gick jag hem och övade lite på sångerna till kören, och blev hämtade av Camilla vid 3 för en färd mot Lindesberg. Jag mår så otroligt bra av att sjunga, det är bland det bästa jag vet! På onsdag ska jag till Lindesberg igen och öva på min solosnutt ensam med Gunbritt, det ska bli så otroligt kul. Senast jag övade ensam med lärare på sång, var för ca 2 år sen, så jag ser fram emot detta så otroligt mycket! På lördag blir det 4 timmars övning, ser fram emot det väldigt mycket med, för då är vi flera av oss gamla körmedlemmar, så det kommer bli så otroligt bra! Och på söndag är det konsert.

Trots att det bara gått en knapp vecka med träning, så känns det jättebra. Jag känner mig redan piggare, känner att jag gör något för att min kropp ska må bra! Och att dessutom kombinera detta med sång, det gör det hela ännu underbarare. Att sjunga får mig att må så otroligt bra!

Nu, nu ska jag lägga mig och sova, och hoppas på att jag vaknar upp utan träningsverk, och att jag vaknar upp till en solig och vindstilla dag som låter mig sitta ute på balkongen ett antal timmar och dra åt mig en härlig liten solbränna innan det är dags för gym och allt vad det nu är!

Godnatt gott folk!
© Ingen kopiering av mina bilder är tillåten utan mitt tillstånd!

En bastu innanför stängda dörrar

Återigen vaknar man upp till en sol som skapar bastu innanför stängda dörrar, men som pga vindar inte värmer speciellt mycket alls utanför de stängda dörrarna. Jag sitter med håret inlindat i en handduk och ska snart försöka mig på att se lite mänsklig ut och därefter traska iväg till gymmet. Kanske blir det bara kondition, kanske blir det även styrka vid maskinerna, men om ärligheten ska fram så har jag inte förstått hur man fyller i sitt lilla schema vid maskinerna. I eftermiddag blir det körsång i lindesberg, kommer bli fint! Har lite förhoppningar om att behöva åka till Gotland 15, 16 maj, för ansökningsdagar till fotolinjen, det vore helnice!
© Ingen kopiering av mina bilder är tillåten utan mitt tillstånd!

2 days in Paris

Jag bäddade ner mig i soffan och slog på filmen Two days in Paris. Den var fin, så som de flesta filmer innehållande franska och Paris är. Nästa franska film blir En lanthandel i Provence. Just nu så ska jag bara fortsätta ta det lugnt dock. Solen skiner där ute, men när det blåser iskalla vindar känner jag mig inte det minsta lockad av att gå ut. Istället läser jag, tänker på Amelie from Montmartre, tänker på fransk musik (och spansk) (vicky christina barcelona) och önskar lite att mitt liv var mer som i en vacker film.


© Ingen kopiering av mina bilder är tillåten utan mitt tillstånd!

Vida Organica

Kvällen igår blev otroligt lyckad, köttet vi grillade blev jättegott. Och tillsammans med potatiskroketter och tzatziki så blev det alldeles otroligt gott. Med ett glas Vida Organica till blev det alldeles oslagbart. Efter all mat var det nästan så vi rullade från köket till soffan. Satte oss där med en skål chips, varsitt glas vin och Mamma Mia - soundtracket, och 90-talsmusik. Sjöng, skrattade och njöt.


© Ingen kopiering av mina bilder är tillåten utan mitt tillstånd!

En dag fylld med sol och övriga bra saker

Ett försök till solande i Henry Allards, det var njutbart en stund - tills vindarna tog i. Då gick vi på jakt efter en husvägg med trapp eller bänk, fann en trapp vid rådhuset där vi njöt av solen för fullt. Vi styrde kosan mot McDonalds, för köp av McFlurry, som vi åt på torget samtidigt som vi konstaterade att alla har barn, det kryllar av barnvagnar med sötingar i. Prat om att världen är påväg utför, människor gör underliga saker som chockerar. Klokt eller inte? Ja, det har vi alla olika svar på. Bestämde att vi ska grilla ikväll, spanade på vin på systemet, köpte något random. Kl 18 tas grillen fram för årets första grillning - jag klagar då rakt inte. Har varit en mycket bra dag, och kommer fortsätta vara! Vin, grillat och Elina - vad kan bli fel?

© Ingen kopiering av mina bilder är tillåten utan mitt tillstånd!

Sol, passionsfrukt, banan och vatten

En klockren spellista på spotify. Och nu drar jag på mig shorts och linne och ska sätta mig och njuta på balkongen. Sol, passionsfrukt, banan, vatten och en bra bok. Självklart den tjusiga knuten mitt på huvudet, så att solen kommer åt all hud.

Det blir parkhäng med glass / promenad med Elina senare, kommer bli toppen - det var ett tag sen sist!
Och ikväll blir det troligtvis utgång med Maja - dans, dans, dans!


Edit: än så länge var det alldeles för kallt att sitta ute. Jag städar köket istället.
© Ingen kopiering av mina bilder är tillåten utan mitt tillstånd!

"utan strumpor var det kallt"

Nu är det vår. Jag har, efter vårens första picknick (utan strumpor var det kallt) fått de första gräsfläckarna på mina gråa skor. Cashewnötter, sittpåse, Sabina & Emmy, pizzadoft. Och ett segelflygplan.
© Ingen kopiering av mina bilder är tillåten utan mitt tillstånd!

Första jobbdagen

Nu är jag hemma efter att ha provjobbat min första dag. Det känns bra! Hela dagen har bestått av träningsverk i mage och rygg från gårdagens core-pass, och den har bestått av rengöringsmedel och trasor. Fick veta att det kommer funka att jag kombinerar denna tjänst med tjänsten på äldreboendet, så det är ju toppen!

Just för stunden försöker jag komma på om jag ska ta mig iväg till gymmet o köra afro-dans eller inte. Imorgon blir det troligtvis en stunds yoga i alla fall!
© Ingen kopiering av mina bilder är tillåten utan mitt tillstånd!

Core, provjobba och mat

Corepasset var hur kul som helst. Träffade några gamla bekantingar där som jag anslöt mig till. Imorgon verkar det bli afrodansen tillsammans med Frida. Och så har jag kommit på ett till grupp-pass som jag nog ska köra, HLM - höft, lår, mage. HLM och core, känns som att det är bra grejer för mig. På fredag ska jag nog köra Yoga. Det finns så många olika grupp-pass, jag vill prova dem alla.

Imorgon ska jag provjobba för städföretaget. Jag är peppad. Och t-shirten jag fick är alldeles gigantisk trots att det var minsta storleken. Klockan ringer 06.15 imorgon, och bussen till kontoret går 07.37, måste gå hemifrån 07.15. Men fan, jag är fit for fight! Gäller bara att lyckas lägga mig i tid.

Åt nyss god mat. Kassler i ugn, med couscous som jag blandat i solrosfrön som jag rostat med kryddor själv här hemma. Otroligt gott och otroligt enkelt!
© Ingen kopiering av mina bilder är tillåten utan mitt tillstånd!

Träningsschema

Nu har jag haft min instruktörstid på gymmet. Fixade ett litet schema för mig, helkropps. Körde bara crosstrainer idag. Men funderar starkt på att gå iväg på core-passet som är kl 18 - 19 ikväll.
Såhär ser min gymvecka ut denna vecka. Inget avancerat, men halva veckan har ju faktiskt gått...!

Måndag:

Tisdag: 

Onsdag:  14.30  Instruktörstid 18.00-19.00  Core

Torsdag: 19.30  Karate nybörjare

Fredag:  Styrka i gymet

Lördag:

Söndag:

 

Framöver tänker jag mig väl att det ska se ut såhär gällande passen.

 

Måndag:  18.00 - 19.00 Boxcise eller 19.00 - 19.55 Pilates

Tisdag: 17.00 - 17.45  Yoga

Onsdag:  18.00-19.00  Core

Torsdag: 19.30  Karate nybörjare

Fredag:  

Lördag:

Söndag:

 

Någon dag ska jag väl prova på Afrodansen också. Bara för att, det skulle vara ganska kul tror jag. Kommer köra styrka inne på själva gymmet också, men det spikar jag inte några dagar, allt beror på hur dagarna är i allmänhet. Men jag är pepp på det här, gud vad kul det ska bli!

© Ingen kopiering av mina bilder är tillåten utan mitt tillstånd!

Lista

Jag blev utmanad av fina Fanny att göra en lista på
-
fem saker jag vill göra under 2009:

      ♥    Antingen ha ett jobb jag trivs på och kan vara kvar på ca ett år, eller gå på folkhögskola
 ♥    Gå med i en kör och få utlopp för all den sångglädje jag har
    ♥     Ha en underbar sommar tillsammans med mina underbara vänner
      ♥    Utvecklas med mitt fotande och skrivande
   ♥    Åka utomlands!


Jag utmanar:  Emlan, Elina, Mulin, Annelie, Jenny, Sofia, Dookie och alla andra som har lust!
(Hojta till när och om ni gjort den!)
© Ingen kopiering av mina bilder är tillåten utan mitt tillstånd!

Dagens sysslor

Nu har jag ringt till jobbcentrum och sagt att jag inte kommer dit något mer, måste dock dit under dagen idag och fixa till en närvarorapport. Övrigt idag är att jag ska vänta på samtal från folkhögskolan som ringde mig igår, jag är så otroligt nyfiken på vad de ville säga då de ringde! Jag ska till gymmet och träffa instruktören, sen håller jag mig nog kvar ett tag och tränar. Kommer vara så otroligt skönt.

Edit: jag ringde till folkhögskolan, igår tyckte jag de sa Gotlands folkhögskola, men icke - det var visst Kjesäter. Av någon otroligt dum och klantig anledning så hade jag glömt skicka med arbetsprover till min ansökan. Så jag har satt ihop ett litet album på fotosidan nu, där jag har mina arbetsprover och de har nu fått den länken. Så nu är det bara att vänta och se om de vill ha mig eller inte!

Nu: frukost. Yoghurt, juice och te.
Sen: Jobbcentrum o hämta närvarorapport
© Ingen kopiering av mina bilder är tillåten utan mitt tillstånd!

ÄNTLIGEN!!! (igen)

Hej, jag heter fortfarande Johanna. Tidigare idag skrev jag att jag ska provstäda på ett företag torsdag och fredag, där jag förhoppningsvis får många fler timmar inom kort! Men inte nog med det, jag passar på att få ett jobb i Nora också. På ett äldreboende. Så nu plötsligt har jag två jobb, från att inte ha något. På äldreboendet kommer jag jobba ca 75% from mitten av juni till mitten av augusti - så det tänker jag mig att jag borde lyckas kombinera med timtjänsten på städföretaget. Det borde väl gå?

Övrigt, är att jag skrev in mig på TränaLätt idag, och kommer inte behöva betala månadsavgift på ca ett halvår. Jag ska imorgon träffa en personlig instruktör och få lite koll på maskinerna. Ska även kolla lite noggrannare hur grupp-passen är, det finns väldigt mycket som låter intressant... Troligtvis kommer jag prova på allt och sen välja ut de som passar mig!

Så, kommer det hända något mer otroligt positivt idag? Tycks ju nästan vara en otroligt bra och tursam dag för mig! Och jag klagar inte, det var längesen det hände - så jag tackar och tar emot!
© Ingen kopiering av mina bilder är tillåten utan mitt tillstånd!

ÄNTLIGEN!!! ett jobb!
Hej jag heter Johanna och jag ska provjobba på ett städföretag på torsdag och fredag! Tack vare underbara ANNELIE <3.  Så tack och hej jobbcentrum, jag ska ringa och säga farväl till min plats där nu om en stund. Övrigt - så har de ringt mig från Gotlands folkhögskola, så nu inväntar jag ett till samtal därifrån, eftersom jag inte hade möjlighet att svara. Nu händer allt på samma gång! Men gott folk: JAG SKA JOBBA IGEN! Anar ni hur skönt det känns? Det känns lite stort och lite läskigt - för jag har trots allt varit arbetslös i ca 5 månader. Men nu, nu är jag fit for fight igen! Håll tummarna för att de vill att jag ska jobba efter de här två provdagarna!
© Ingen kopiering av mina bilder är tillåten utan mitt tillstånd!

Arbetsintervju

Godmorgon, nu är det dags att bege sig ut på okänt område: Aspholmen, och finna stället där jag ska på arbetsintervju. I eftermiddag ska jag till gymmet och träffa Nicklas, se vad han kan göra för mig.

Övrigt: är att jag vill hitta mitt munspel. Och jag vill fortfarande lära mig joddla. Det skulle ju vara en himla häftig grej att kunna, verkligen!
© Ingen kopiering av mina bilder är tillåten utan mitt tillstånd!

Det häftigaste som finns...

Det häftigaste som finns, skulle ju faktiskt vara att kunna joddla. Om jag kunde, då skulle jag vara överlycklig!


© Ingen kopiering av mina bilder är tillåten utan mitt tillstånd!

Övervåningen fylld med dans

Det var en toppenkväll igår! Hade så otrolig kul! Träffade nytt folk, träffade gammalt folk - som kände igen mig. Gick till Satin, undervåningen var tom, övervåningen fylld med dans och rnb. Något som är lite intressant är att jag aldrig är hemma strax efter två - då uteställena stänger - numera, klockan lyckas alltid bli mer...


Jag, Anna, Maja, Filippa, Jenny


Nu ska jag få besök.
Ha en toppenhelg gott folk, vi hörs igen på söndag!
© Ingen kopiering av mina bilder är tillåten utan mitt tillstånd!

Jobbintervju, helgbesök, utgång

Jobbintervjun kändes bra. Vissa arbetsgivare är så otroligt mycket mer öppna än andra, och det gör det hela så väldigt mycket lättare. Imorgon helgbesök - nu borde jag städa lite mer, egentligen. Men Maja drar i mig och pratar om utgång, tralala! Utgång en torsdag, utgång en skärtorsdag. Det borde ju inte kunna bli fel? Och eftersom det varken blir Camden eller 90's för mig i helgen, så borde jag ju unna mig, right?
© Ingen kopiering av mina bilder är tillåten utan mitt tillstånd!

Ordbrist

Jag har varit tom på ord, därför har det varit tomt på ord även här ett par dagar. Ordbristen i mig kvarstår, jag har liksom inte så jättemycket att säga känner jag.

I förrgår träffade jag fina Agnes, Jenny och Anna. Det var hur fint som helst, underbara tjejer - jag tycker om er.
Igår träffade jag Sofia, och fick träffa Adam en sväng på köpet. En mycket trevlig eftermiddag!

Igår kväll började jag fixa en skiss till en mall för mitt personliga brev till Broby grafiska och linjen jag ska söka där. Eftersom linjen heter grafisk medieproduktion så ville jag inte dra iväg ett vanlig vitt a4 med text på, utan jag vill visa att jag har vissa kunskaper redan. Så, det blir ett lite småspexigt brev, som jag ska skriva ut på fotopapper.

Nu ska jag göra mig i ordning för att åka till Nora och gå på en liten intervju, som förhoppningsvis ger sommarjobb och gärna extrajobb. För soc är fullkomligt off och inte alls särskilt bra.


© Ingen kopiering av mina bilder är tillåten utan mitt tillstånd!

Underbara sol!!!

En underbar sol skiner idag, jag skulle allra helst vilja sitta ute på balkongen med uppvikt linne och shorts, lite solning. Men jag ska iväg till jobbcentrum nu. Sitta i datasalen till tolv. Klockan ett ska vi få information om arbetsförmedlingen utland. När jag slutat för dagen ska jag hem och påbörja en liten städning, och sen ska jag upp mot stan och träffa agnes, jenny & anna. Det ska bli otroligt fint, det var längesen jag träffade både agnes och jenny.

© Ingen kopiering av mina bilder är tillåten utan mitt tillstånd!

Juni/juli/augusti- sol

LO-snubben som skulle föreläsa kom inte, så vi såg på en film som hette MIO. Om en thailänsk kille som blivit hitskickad av sin familj, för att jobba o skicka lite pengar till dem då och då. Man fick följa hans drogliv och kärleksliv, osv. Man fick känna av hans ångest över skulder som gått till kronofogden. Kort och gott så gav de oss viss ångestkänsla av att visa den filmen - men, de är ju själva inte i våran sits, så de tycker väl de kan håna oss lite.

Filmen var en timme, sen var det ca två timmar tills det var dags för lunch, vi skulle då skriva cv osv, och visa detta för handledaren. Men vi, jag och tre till satt mest och pratade. Vi slog inte ens på datorerna. Så bra var vi. Men det var otroligt skönt att sitta och diskutera situationen med tre stycken som faktiskt är i precis samma situation som jag själv är. Sitta och avsky läget och säga de självklara orden. "Det var bättre förr!", följt av skratt. Att de andra kanske försökte noga med sitt, och satt tysta och jobbade medan vi pratade och skrattade högt - det hör inte hit. Det måste man göra!

Vid halv 12 gick jag hem för att äta lite korv stroganoff innan jag skulle till sjukhuset och ge blod. Jag värmde min mat, drog ut en stol på balkongen och satt där. Drog även upp linnet och solade magen litegrann. Otroligt hur skönt det var, svårt att beskriva - men, det brände på huden precis som en juni/juli/augusti- sol.

Att ge blod gick utan problem, fick ett presentkort på 50 kr (yay) och en anteckningsbok. Blodgrupp  A - ,  vilket är en ganska ovanlig blodgrupp, så jag behövs...

Nu ska jag upp mot stan och äta glass i solen med Maja! Kommer bli toppen! Jag tror nog kroppen behöver lite glass efter att skänkt så mycket blod... Har jag inte rätt kanske? haha!
© Ingen kopiering av mina bilder är tillåten utan mitt tillstånd!

Ge blod!

Jag vaknar upp till en otroligt underbar morgon, och ska sitta och lyssna på en föreläsning från fackombudsmannen (tror jag). Känns otroligt lockande. Halv 2 ska jag till sjukhuset och ge blod för första gången, så jag ska skynda mig hem och äta lunch 12.30 då jag slutar. Nu sitter jag och dricker mängder med vatten, jag dricker trots att det egentligen säger stopp, det finns inget rum för mer vatten känns det som.

© Ingen kopiering av mina bilder är tillåten utan mitt tillstånd!

Attraktiva Örebro?
En bild på ett inte allt för attraktivt Örebro. Det bara kryllar av folk här, o ja! (Visserligen är ju inte det här den allra centralaste biten av Örebro, men ja!
© Ingen kopiering av mina bilder är tillåten utan mitt tillstånd!

Tankar har satts på repeatDet är såhär man mår, när livet kommer i kläm.
Tankar har satts på repeat och man tänker utan att det klarnar.
Osäkerhet kvarstår.
Man vet ungefär vad som måste göras, men ändå sitter man kvar.
Oförmögen att se den röda trådens lösa ände.
© Ingen kopiering av mina bilder är tillåten utan mitt tillstånd!

It's springtime

Jag bjuder på några vårbilder. Både bra och dåligt att myran på krokusbilden befann sig där just när jag fotade. Det ser lite trist ut med en myra, men det visar även på vår, det visar på liv.© Ingen kopiering av mina bilder är tillåten utan mitt tillstånd!

Jag vill andas skog-möter-sjö

Jag tänker att jag borde cykla någonstans och fota vårtecken, är trött på vägarna jag har runtomkring. Man skulle kunna säga att jag saknar att ha ett litet skogsområde här nära mig. Gå på stigar, vika undan grenar som hänger i vägen. Andas skog. Jag andas smågrus på asfaltsvägar, andas villaområde. Andas motorljud och avgaser. För att promenera i skog måste jag promenera en aning mer än 30 minuter för att komma till första skogskanten. För att sedan komma så långt att jag kan andas skog-möter-sjö, så måste jag gå ännu längre. Den promenaden är ingen fara, det är asfaltspromenaden som är den mindre roliga.

Idag vet jag inte var jag ska gå. Magont/ryggont, men jag kan inte låta den värken hindra då vädret är underbart.
© Ingen kopiering av mina bilder är tillåten utan mitt tillstånd!

Disa

Kvällen bjöd på en stund med fina Disa. Fint prat, te och Melissa Horn i högtalaren. Det blev en helomställning från den tänkta utgången / ensamkvällen med film och lite ledsamhet, till en fin kväll med en fin och otroligt intelligent tjej. Ett stort hjärta, och ett stort tack!
© Ingen kopiering av mina bilder är tillåten utan mitt tillstånd!

Lukten av en våreld

Jag tog en promenad och försökte hitta vårtecken som kunde pigga upp mig. Kände lukten av en våreld, hörde ljudet av vår. Vinden drog tag i mitt hår, människor cyklade och pratade, män fiskade i Svartån. Leriga stigar smutsade ner mina skor. Jag reflekterade över hur människor öppnar sig ute i naturen jämfört med på gatorna i stan. Människor jag mötte log och hälsade, jag log och hälsade. Mr Nikon och jag tog bilder tillsammans. Jag höll en tussilago och reflekterade över vilket fint namn det är, jag bokstaverade det för mig själv.  T u s s i l a g o.  Kanadagäss badade i Alnängsbadet, jag smög mig närmare dem och satte mig på knä och lät Mr Nikon dokumentera deras existens. Solen brände i ögonen, vinden drog i mitt hår. Jag log utåt, och kände mig leende och glad.

Men, i själva verket inte. Men det var fint, det var jättefint. I två timmar!
Nu kommer Disa snart hit. Vi ska sitta i min soffa och dricka te och prata. Och ikväll ska jag lägga mig tidigt tror jag, låta mig själv och min kropp få all den vila den behöver.
© Ingen kopiering av mina bilder är tillåten utan mitt tillstånd!

Någonting som gnager

Jag har en klump i bröstet. Ärligt talat, så känner jag inte speciellt mycket för telefonjobb, tydligen inte ens kundtjänst. Har haft den där klumpen i bröstet där ända sen igår då jag satt och samlyssnade, det känns inte alls bra. Rent allmänt så vet jag inte riktigt vad jag ska ta mig till med allt, det är liksom, någonting som gnager, gnager och gnager.
© Ingen kopiering av mina bilder är tillåten utan mitt tillstånd!

Att ta upp kontakter...

Vissa människor är man bara så jävla glad att man tog kontakt med. Maja är en utav dem. Så himla klockren tjej, och det känns som att vi är ganska lika på många sätt. Hade en klockren kväll nu, lite te, mycket prat. Om positivt och negativt. Och jag trivs!Förövrigt är detta kläderna som inhandlades igår. Jag stormtrivs!

© Ingen kopiering av mina bilder är tillåten utan mitt tillstånd!

"Vilka är dina negativa egenskaper?"

När klockan ringde vid 05.45, snoozade jag en gång, och gick sedan upp 05.55. Gjorde mig iordning för färden mot anställningsintervjun.

Intervjun gick sådär, jag tycker alltid det är otroligt svårt. Den värsta frågan är "Vilka är dina negativa egenskaper?"  Man vet att de finns, man vet att man ska lägga fram egenskaper som låter mindre bra, men som egentligen är bra inom det yrket man söker. Man har kommit på bra ord för de där negativa egenskaperna kvällen innan, men när man får frågan är orden helt bortblåsta ur huvudet.

Jag fick sitta och medlyssna med ett par stycken. Systemet verkar otroligt svårt - men jag antar att man lär sig ganska snabbt ändå... Men jag kan inte låta bli att hoppas på ett jobb i örebro...!
© Ingen kopiering av mina bilder är tillåten utan mitt tillstånd!

Sverige goes USA?!

Inom kort har det dykt upp två nya lagar som inte blivit vidare uppskattade av någon. Det är FRA- och nu IPREDlagen jag talar om.


Nu tänkte jag ta upp IPRED-lagen, för det är den som är aktuell, i och med att den börjar gälla idag, 1 april 2009.

IPRED i korthet handlar om följande:

* Film- och skivbolagen får rätt att begära ut namnet bakom ip-adressen om de anser att någon fildelar olagligt.
* Internetleverantörerna måste lämna ut namnet, annars får de böter.
* Film- och skivbolagen får rätt att bygga personregister med ip-nummer och namn för att kunna administrera hotbrev och stämningar i stora mängder.


Jag vet inte riktigt vad jag ska säga? Självklart vill film- och skivbolagen dra in sina pengar, självklart. Jag förstår dem. Men att sätta in en lag som IPRED-lagen, det gör bara att Sverige flyttas ett steg närmare USA. Sverige goes USA, det är så det känns.

Nu talar jag för mig själv, men finns det inte någon som håller med om att ifall priserna skulle sänkas på filmer och skivor, då skulle producenterna tjäna mer på det, för då skulle det vara fler som köpte än det är i dagens läge. Att köpa en skiva med 12 låtar för ungefär 200 kronor, och man bara vet om 3 låtar man gillar - det gör att det inte känns intressant att köpa den skivan, om priset däremot kanske skulle ligga på 100 kronor, då skulle i alla fall jag köpa den.

Anledningen till att jag laddar ner filmer och musik, är för att se om det är något att ha. Jag VILL ha ett litet "bibliotek" med filmer och en hylla med skivor. För jag tycker det är snyggt, och jag gillar att ha alternativ att plocka fram (just nu är alternativen otroligt få.) Så jag laddar ner, för att sedan- om filmen är bra- skriva upp den på min "filmer att köpa"- lista. Och det är filmer jag oavsett pris kommer att köpa när inkomsten täcker det.

Det kommer knappast vara internetleveratören själva står för de utgifter som krävs för att plocka fram personer ur deras kundregister, det kommer gå något år eller så (max), sen kommer våra internetkostnader höjas, alternativt skatteprocenten.


Så, vad tycker ni om IPRED? Sverige goes USA - bra eller dåligt?
Hur banar era tankar sin väg? Berätta!
© Ingen kopiering av mina bilder är tillåten utan mitt tillstånd!

Sömnbrist!

När klockan var 4 somnade jag i natt, det var en omöjlighet att somna verkligen. Så, jag försov mig, jag kunde inte gå upp när klockan ringde, jag kunde knappt röra mig pga trötthet. Så, jag somnade visst om. Och vaknade vid 11. (Tur att intervjun är flyttad till imorgon!)  Jag kände inte att det var så stor idé att gå till jobbcentrum idag, så jag startade istället dagen med en promenad på 1½ timme i det underbara vädret. När jag kom hem igen tog jag en tallrik vaniljyoghurt med banan, hallon och blåbär i, när det var uppätet satte jag igång med att fylla i ansökningar, skissa på personliga brev, kolla efter jobb i norge och kolla på arbetsförmedlingens hemsida. Så jag måste säga att jag känner att jag gjort något vettigt av dagen och inte legat och gjort ingenting.

Jag har gått upp på stan och köpt ett par jeans, då mina (nästan de enda jag kan ha...) nu har gått sönder ännu mer, tyvärr. Inköpet av jeans var framförallt för att jag vill se respektabel ut imorgon då jag ska på anställningsintervju. (Håll tummarna för att den går bra!)

Nu när jag är hemma igen ska jag fortsätta med personliga brev, jag ska fixa till något litet att äta, jag ska lägga mig och se lite usla serier eller en film och bara, ta hand om mig själv en stund.
© Ingen kopiering av mina bilder är tillåten utan mitt tillstånd!
RSS 2.0