Ord om läsning

Bredvid mig ligger han och snarkar, medan jag i lampans svaga sken läser en bok. Älskar att läsa rad efter rad, kapitel efter kapitel. Stänga ute den verkligen världen och leva sig in i handling, skapa sin bild av karaktärer och miljö. Jag har så lätt för att glömma hur mycket ord betyder för mig, vilken avslappnad sinnesstämning jag hamnar i av att läsa. Efter att det gått lång tid sen jag läste sist, så tar jag åter upp en bok och upptäcker allt det där igen, på nytt...
© Ingen kopiering av mina bilder är tillåten utan mitt tillstånd!

Den 18:e december...

...fyllde jag år, snön föll och vinden slet i folk på gatorna från alla håll. Jag blev firad av fina människor på Big Horn Steakhouse, god mat, dessert med tomtebloss och till slut lite redbull/jäger en våning ovanför. Tack, alla underbara vänner!


Fina sambos, de allra bästa faktiskt!


Ytterfilé med ugnsstekt potatis och bearnaisesås. Och vitlöksbröd.


Pojkarna var duktiga med haklapp!


Den mest fancy dessert jag fått, chokladfondandte MED en gigantisk version av tomtebloss!


"Det kan skvätta lite på bordet..."
Jo, tack. Det märkte vi!


Fin kväll, fina vänner!
© Ingen kopiering av mina bilder är tillåten utan mitt tillstånd!

Juletid och julemys

Är hemma i Sverige nu. Mysigt med kända miljöer och familjestunder. Kommer eka här tills jag är tillbaka i Norge igen. Nu passar jag nämligen på att spela sällskapsspel, äta god mat, fira jul, fika och äta julgodis, läsa böcker, klappa katt och rent allmänt ha det väldigt mysigt. Gör det samma ni!
© Ingen kopiering av mina bilder är tillåten utan mitt tillstånd!

Bröst och tuggummin i julklapp från jobbet...

Söndagens julbord var fantastiskt kul, jag vann den dessertkonkurrens vi hade haft i några veckor. Med dubbelt antal sälj på antal vakter. Vinsten var en flaska champagne, som givetvis blev öppnad på en gång. Vi hade julklappsbyte och det var secret santa, det som fanns i min klapp var ett par bröst (badkulor) samt en tuggummiautomat i skepnad av Hello Kitty. Kvällen bjöd på mycket skratt, sliskiga kommentarer och en del öl. För att ni ska komma så nära upplevelsen som möjligt, så blir det här en härlig bildbomb!
Killarna hade kul med "mina bröst".Sambo <3Tjejen som skulle kunna dricka champagne varenda dag!Ett försök att få grabbgänget på jobbet på en samlad och seriös bild - möjligt? Nej. Men kul!Tjejgänget på jobbet. Anna, Kri, Ida, jag.Det har blivit något utav en tradition när champagne serveras.En härlig bild som får avsluta bildbomben. Nämner inget om den, för jag vet inte riktigt. Men charmig är den.
© Ingen kopiering av mina bilder är tillåten utan mitt tillstånd!

Julbord och meningslöst prat

Imorgon stundar julbord på jobbet, och ett julklappsbyte. Vad svårt det var att finna ut något att köpa, dålig tid hade jag också. Så det blev relativt trist. Men jag ser fram emot kvällen, kommer bli god mat, härliga människor och vin. Måndag och tisdag ska sedan ägnas åt julklappsshopping så det står härliga till, under de två dagarna ska alla julklappar vara klara! Tre jobbdagar kvar, sedan firas min födelsedag på lördag - sen åker jag faktiskt hem på söndagen där, tidigt på söndagen vill jag lova.
© Ingen kopiering av mina bilder är tillåten utan mitt tillstånd!

-

Efter 23.00;

- Fruktsallad
- Glass
- Sömn

Imorgon ska jag salta gången utanför jobbet med matsalt, och sen jobba några timmar. Därefter hoppas jag på att kunna finna lite julklappar, innan det sedan får bli dags att lyssna på lite livejazz på kvällen.
© Ingen kopiering av mina bilder är tillåten utan mitt tillstånd!

En sån där fantastisk vinterdag!

Det är en sån där helt fantastisk vinterdag idag, snön glittrar, himlen är klarblå och alla trädtoppar är täckta av snö, sådär så att kontrasten mot himlen blir helt underbar! Jag ler och världen är fin. Ett enda minus, är att mina vinterstövlar är inlämnade hos skomakare, en äkta sådan - med brunt förkläde. Därför halkar jag runt på klackar och är en fara för mig själv varenda dag.

Nu ska det bli en julklappsrunda på byn. Därefter en tur ut till Ikea, i hopp om att finna julmust. Det är inte bra att befinna sig i ett land där de inte säljer julmust runt jul. Det orsakar stora cravings!
© Ingen kopiering av mina bilder är tillåten utan mitt tillstånd!

Årets julkalender och minnesvärda julkalendrar genom 90-talet

Det är redan andra december, veckorna rör sig så snabbt förbi. Jag och Anna har skapat en decembertradition, vi följer årets julkalender via svtplay, den verkar ha viss charm faktiskt. En fin decembertradition, kanske inte med exakt samma iver över nästa avsnitt som då man var barn. Men fint, som sagt. Väldigt fint och mysigt.
Som en extra positiv klick i vardagen, ser vi ett avsnitt om dagen av en tidigare sänd julkalender. Självklart är det Sunes jul jag pratar om!
Andra julkalendrar jag minns från 90-talet, som verkligen Är minnesvärda; Jul i Kapernaum, Mysteriet på Greveholm, När karusellerna sover, Kaspar i Nudådalen...det har visats mycket bra, och någon gång borde man beta av de julkalendrar som äldre vänner och bekanta har rekommenderat, som de minns allra bäst.

Vilka julkalendrar fastnade du lite extra för?
© Ingen kopiering av mina bilder är tillåten utan mitt tillstånd!

En dag att ägna åt vettiga aktiviteter

Dagen ägnas åt vettiga saker, till viss del. Biljetter är bokade och betalda, så jag kommer hem till jul. 19 december klockan 18:05 anländer jag och Anna till Örebro Resecentrum, vänner i Örebro - ni får gärna välkomna om ni har tid och lust. Mitt badrum har städats. De trasiga lamporna i spotlight-lampan i hallen har tagits ur, nya ska inhandlas. Jag och Anna ska nu gå ner till byn och söka efter en skomakare, därefter sätta oss på något outforskat café och skriva julklappslista. Ikväll ska jag frakta kläder och mat till Tor Eriks nya lägenhet.

Snön har kommit för att stanna, tror jag. Några dagar i alla fall. Det är fint, och att se snön falla i en gatlyktas sken, det slutar nog aldrig att vara vackert.

© Ingen kopiering av mina bilder är tillåten utan mitt tillstånd!
RSS 2.0