En kraftig vändning, hjälper ni till?

Jag må vara ett fån, men imorgon börjar allvaret med en introduktion på äldreboendet jag ska jobba på i sommar. Och här kommer fån-varningen: jag har noll motivation till det. Det är till och med så att jag känner mig rädd, nervös och helt bortkommen.

MEN! Detta måste jag ge en otroligt kraftig vändning! Med de följande punkterna ska jag försöka få mig att inse att det kommer gå bra.

1. Det kommer ge mig mer pengar än jag haft sen i december (med tanke på att min månadsinkomst sen dess har legat på noll kronor.)
2. Det handlar bara om knappa två månader, och tjänsten är inte ens på 75%.
3. Stunder jag väntar på bussen hem, alternativt väntar på att jobbdagen ska börja, kan jag passa på att träffa Nora-vänner som jag inte träffar så ofta.
4. Jag är en stark person, jag klarar att svälja min stolthet och göra allt som arbetet kräver av mig.
5. Jag kommer dagligen göra någonting som hjälper en annan människa, kanske kommer inte alla uppskatta vad jag gör, men jag är säker på att jag kommer få många tacksamma leenden från tanterna.



Imorgon börjar det som sagt. Introduktion. 15.30 - 20.00. På tisdag fortsätter jag med en heldag, 07.15 - 16.00. På onsdag får jag utbildning i lyft- och förflyttningsteknik, 13.00 - 17.00. Om jag känner att jag behöver, ska jag sedan be att få några timmars introduktion där på kvällskvisten efter utbildningen.

De här dagarna befinner jag mig hemma hos mamma och pappa då det blir smidigare. Så jag kommer få mammas hemlagade mat, jag kommer klappa på måns och hoppas att han inte slänger över någon vidrig fästing på mig, jag ska skriva i hela sommarens schema i min kalender, jag ska läsa någon bra bok och jag ska sola (om vädret tillåter).

Och hörrni, mänsklighet! Peppa mig! Få mig att inse att det kommer gå så sjukt jävla bra!
© Ingen kopiering av mina bilder är tillåten utan mitt tillstånd!

Kom och joina mig i Tegnérlunden!

Nu ska jag i min ensamhet gå till Tegnérlunden och lägga mig och sola, den som känner sig manad är varmt välkommen att joina mig. Och då menar jag ungefär att ni BORDE joina mig. För en park i det här underbara vädret, är ju lösningen på alla problem (dock inte mina)! Kom, kom, kom! Solskyddsfaktor med, vattenflaska med, bok med, solglasögon med... eller, NEJ, just! De är borttappade. Så var det. Letat överallt, men de är borta. Troligtvis börjar jag bli senil. En gång för inte längesen fann jag en trisslott i frysen (utan vinst), så jag har även kollat i frysen efter mina solglasögon - men icke.




Fann förresten en cupcake av pärlor utanför min port. Pysselninja har visst varit i farten. Den såg himla fin ut, och jag funderar på om den ska få sitta kvar där, eller om jag ska plocka in den för att förhindra att någon hemsk själ gör sönder den eller dylikt.
© Ingen kopiering av mina bilder är tillåten utan mitt tillstånd!

Sista avsnittet av Desperate housewives

Wow, nu har jag sett det allra sista avsnittet av Desperate housewives. Och jag grät kan jag lova, SOM jag grät. Fy! Och nu känner jag som vanligt efter sista avsnittet av en serie...  "Nu då?!?!?"  Nu är det slut, över och förbi. Jag vill se mer av desperate housewives - men det enda jag kan göra, är att se om säsongerna på nytt, och då vet jag ju hela tiden vad som komma skall.

Nu, efter att tårarna har tagit slut - så inser jag att jag rent allmänt tänker för mycket. Plötsligt, har livet blivit komplicerat igen. Jag är rädd för avståndet, kombinerat med "rädsla" för jobbet jag har i sommar, samt framtiden from hösten. Det är ständigt någonting som gnager i mitt huvud.

Godnatt säger jag nu, och avlägsnar mig.
© Ingen kopiering av mina bilder är tillåten utan mitt tillstånd!

Om dagar som gått

Förmiddagen igår spenderades tillsammans med Nilo på min balkong, en glass och härlig sol. Det var fint att träffa henne - känns som att det var evigheter sedan. Eftermiddagen spenderades med Elina och Kenneth på en filt i stadsparken, med vin, vindruvor samt gott och blandat. Det var också otroligt fint, solen värmde och sällskapet var fint! Kvällen spenderades med Maja och vin, balkongstunder och bra musik. Några grannar tyckte visst att en fin idé var att komma och joina oss. Och ska jag vara allvarlig - så var de ganska dryga, och 18 år och yngre. Så de körde vi ut sedan! Skönt! Vi hamnade sedan på Stället tillsammans med Majas vän och halvbekant. Det var en trevlig kväll. MEN!!!!!!!!!! inte helt okej.

Dagen har spenderats med jordgubbar och ostbågar på balkongen. Återigen är det min framsida som har solats. Skillnaden på främre del och bakre del av kroppen, börjar faktiskt vara ganska märkbar nu, och det är inte helt bra! Men roligt är i alla fall att jag faktiskt är brun, jag är solbränd. Jag är så chockad, för jag brukar få kämpa i evigheter för att få minsta lilla färg, men nu! Nu är jag brun! Och jag är så glad över det!

Nu ska det snart bära iväg mot stadsparken, och YEAH-festivalen som är där. Träffa Elina och Kenneth, sitta på en filt och lyssna på livemusik i sommareftermiddagen / sommarkvällen. Det ska bli fint!
© Ingen kopiering av mina bilder är tillåten utan mitt tillstånd!

Grymt god lasagne - SOL!

Godmorgon! Strålande sol!

Det betyder att jag kör en balkongstund from nu, fram till ungefär 13.30. Nilo kommer hit och joinar mig ett tag, och sen på eftermiddagen ska jag till stadsparken och sola med Elina och Kenneth, då ska jag Äntligen sola min bakre del och förhoppningsvis få Lite färg även där! Ikväll blir det dans med Maja - så, jag har en heldag planerad.

Gjorde en grymt god lasagne igår, blev så sjukt nöjd!


400 g köttförs
en burk krossade tomater
en halv burk tacosås Medium
2 morötter
1 lök
2 klyftor vitlök
örtsalt, pepparmix, chili, franska örter (lite sisådär, på en höft...) och ytterst lite kanel

   - det var själva köttfärsröran, och det blev verkligen klockrent!



Nu ska detta få bli min utsikt, men i något soligare läge.
© Ingen kopiering av mina bilder är tillåten utan mitt tillstånd!

Nostalgikänningar

Brist på ord, ett par dagar.

Kom in på Ölands skrivarskola - som jag nämnt. Fick ett jobb i Norge. Avlägset. På en ö. Jag skulle åkt på tisdag! Jag tackade nej. Om det hade varit kanske i alla fall 2 veckors framförhållning hade jag nog åkt, för jag har ju velat det här. Det hela lät verkligen toppen. Men jag kände att allt som behöver fixas, det skulle inte hunnits med.

Igår drog jag med Sara på lindeskolans esteters avslutningskonsert. De var duktiga, och det var nostalgikänningar. För två år sen var det vi som stod där på församlingshemmets scen med nervositet ända ut i fingerspetsarna. Två år, tänk att tiden kan röra sig så snabbt. Jag saknar det, vissa stunder saknar jag gymnasiet mycket. (Troligtvis främst för sånglektion och ensemble som jag hade en gång i veckan. Jag saknar att sjunga. Sången är ju trots allt något utav det bästa jag har, det gör mig hel när jag är nedstämd. Nu sjunger jag endast med till musiken jag lyssnar på på datorn typ, och jag känner inte att det bygger ihop när jag behöver känna mig hel.)

Vi träffade våran gamla sånglärare, våran gamla klassföreståndare, SnyggJeppe som tycks förbli grym på sin sång, Jojje - vår allt-i-allo lärare. Och så träffade vi Agnes, hon hade kommit dit över kvällen. ÄnglaAgnes! Även Jocke var där, Jerker, Jonas, Jaqueline. Det var en fin konsert, och fina människor i publikhavet.


Tre bilder från våran avslutningskonsert  -07.
Nostalgikänningar it is!




Idag var mamma och pappa här en sväng, jag följde med dem till Plantagen bland annat, insåg att det finns otroligt mycket fina saker där - utöver alla växtligheter. Bör nog ta en sväng där inför nästa sommar OM det nu skulle vara så att jag bor kvar här, eller har en lägenhet någonstans!


För övrigt hade jag och Maja en väldigt fin dag häromdagen. Balkongstund med cola. McFlurry på Donken. Stadsparken, centralparken, Liquid Bar och deras uteservering. Balkongstund och klockren musik. Bra dag! Och imorgon blir det dans, dans, dans med Maja!
© Ingen kopiering av mina bilder är tillåten utan mitt tillstånd!

Jag har kommit in på Ölands skrivarskola!

Hade en jättefin dag med Maja igår, lite dystert var att det började regna - när vi skulle sola i en park. Men vi överlevde det och beslutade oss för en fin kväll med ett par öl här hemma hos mig. Bra sällskap, bra musik och en väldigt skön kväll på balkongen. Fler såna kvällar måste det bli!  Avslutade sen kvällen med en nattpromenad tillsammans med Tony, var kul att träffa honom - var ett bra tag sen nämligen!

Med posten idag kom ett brev från Ölands folkhögskola. Ett brev som talade om att jag har kommit in på Ölands skrivarskola i höst. Så himla kul att ha fått ett besked, nu ska jag bara vänta in tre skolor till och se om jag kommer in där, se om jag får vraka och välja eller om jag ska dra iväg till Öland. Spännande! Läskigt att försvinna så långt bort för ett år, men jag tror det är väldigt roligt bara jag kommer iväg! Internat och nya människor - det lär ju vara underbart kul!


Bjuder på en glad bild för det!
© Ingen kopiering av mina bilder är tillåten utan mitt tillstånd!

Maja kommer med coca cola och skvaller.

Maja kommer snart. Med coca cola. Till en balkongstund, innan vi se drar upp mot stan för en McFlurry med maränger - det kan ju inte slå fel? Jag har saknat Maja, känns som en evighet sen vi sågs. Ska bli fint, massor med nytt skvaller om diverse stuff! Just nu sitter jag och är lite bitter över att solen gömmer sig bakom en disig hinna - men jag tänker trotsa det och sätta mig i bikiniöverdel och shorts, för jag ska lyckas dra på mig en tjusig solbränna! Och ikväll ska jag försöka ta mig iväg och träna också! Jag måste!


© Ingen kopiering av mina bilder är tillåten utan mitt tillstånd!

En animation om livet (i övrigt: kind of boring!)

Två nätter i rad har jag somnat på soffan, i mitten av ett desperate housewives avsnitt. Två dagar i rad har jag ätit soppa till lunch och middag.

Idag, var jag på ett möte på arbetsförmedlingen. Jobbgarantin. Fylla i massa papper, få massa information och få massa obligatoriska datum som känns ganska orelevanta och som bara förstör, förstör trippen till Gotland som jag hade tänkt mig. Så jag vet inte hur jag ska gå till väga med allting.
På måndag börjar jag introduktionen på jobbet. På tisdag fortsätter jag. På onsdag ska jag på lyft- och förflyttningsteknik och kanske köra en introduktionskväll till. Bara för att. (Allt detta handlar om nästa vecka alltså!) Och på torsdagen ska jag till min syster i Norrköping, se på diplomtagningsceremonin eller vad det nu heter. Hon tar sin examen! Ska bli otroligt spännande att se!
Och fredag. Fredag var planerna att åka till Gotland. Men nu pga jobbgarantin får vi se lite... Jag hoppas att det kan lösa sig! Måste ju få ut så mycket pengar som möjligt från försäkringskassan...


Här får ni en fin animation om livet som min vän Niclas visade mig.

© Ingen kopiering av mina bilder är tillåten utan mitt tillstånd!

Beautiful flowers




Vid vissa tillfällen får man bli lite sådär, extra nöjd. Typ nu. Ja! Jag passar på!
Gillar ni fotot?
© Ingen kopiering av mina bilder är tillåten utan mitt tillstånd!

Konfirmeringsfotografier

Jag har nu redigerat några fler av min kusins konfirmandporträtt, och jag är verkligen nöjd med bilderna.





På facebook har jag nu skapat en grupp som heter Johanna Andersson - fotograf. Finns om du klickar här! Bli gärna medlem, och sprid gärna vidare det till era vänner.


Nu är det dags att göra dagens lunch. Soppa. Potatis, purjolök, morot och paprika. Det kommer bli grymt som tusan!
© Ingen kopiering av mina bilder är tillåten utan mitt tillstånd!

En dag fylld med natur och Elina, samt galenskap med Niclas, Björn & David. It's been a lovely day!

Jag har haft en alldeles jättefin dag tillsammans med Elina. Vi hade bestämt att dagen skulle bjuda på en cykeltur till Hästhagen, tillsammans med våra kära kameror, och så blev det. Hästhagen var ett område som garanterat ska besökas igen - jättefin natur, inte ens märkbart att det är nära till stan. Det var natur och skogsdoft, en å, hästar. Jättehärligt! När regnet började göra oss oroliga cyklade vi iväg hemåt mot mig - men fick avbryta cyklandet när Elinas däck plötsligt smällde till och började pysa ut all luft - en plötslig och väldigt extrem punka! Vi fnissade och ledde cyklarna längs den otroligt långa raksträcka som var mellan oss och Ica - där vi köpte glass och jordgubbar. Sen kunde vi se vårat mål: min lägenhet. Lagade till en kryddstark pastasås med bacon och purjolök, fnissade åt thereminer, pratade om önskningar, åt glass&jordgubbar, kollade på en bit av Sound of music.




På kvällskvisten mötte jag upp med Niclas, David och Björn i stadsparken, för att fota dem till deras företag. Kreativa Byrån. Det blev tjusiga bilder på de klockrent, härliga killarna! Samt lite småprat med Björn som jag inte träffat på evigheter. De betalade mig med löften om hur många hemsidor jag vill, samt världens största kulor glass i en våffla på Rosalies.
Kolla på dem - visst är de väl härliga?






Nu ska jag avsluta kvällen med bildredigering med Phantom of the Opera på i bakgrunden på svt2. Den tycker jag att alla borde se. Underbart foto, underbar kostym och underbar musik! Allting kan förklaras med ordet "underbart"!
© Ingen kopiering av mina bilder är tillåten utan mitt tillstånd!

Inget jag rekommenderar...

Att som laktosintolerant få i sig närapå 1 liter mjölk på en dag... Det är inte att rekommendera. Tro mig, efter diverse pannkaksätande med mjölk som dryck till, så var inte känslan i magen allt för underbar. Jag kan väl inte påstå att jag planerar att göra om det inom kort.

Idag ska jag ut och cykla och fota med Elina. Så nu hoppas jag verkligen att vädret håller i sig. Att det inte blir något regn!

Dags att leta efter någon frukost. Tror det blir nudlar. Nudlar och viss sminkning, sen är jag fit for fight for today!
© Ingen kopiering av mina bilder är tillåten utan mitt tillstånd!

Gårdagens pyssel och paj!

Igår begav jag mig till Panduro Hobby för att upptäcka att det var en av få affärer som hade stängt under Kristi himmelfärd. Så jag sms.ade till Rosita och frågade vad jag skulle göra, hon sa då åt mig att cykla till henne, så skulle vi göra paj istället. Och jag satte mig på cykeln och trampade iväg i motvinden. Kom fram, och vi började göra örhängen. Fortsatte med pärlplattor. Gjorde soppa. Fortsatte med fler pärlplattor. Gjorde paj. Gjorde tvål. Spelade monopol. Åt paj. Fortsatte spela monopol. Efter mycket pyssel, mycket monopolspel och en hel del ätande, så var det dags att cykla mot stadsparken för att se Detektivbyrån. Jag har tyckt att Detektivbyrån kör otroligt skön musik. Fram tills igår... då jag insåg att deras musik är fullkomligt fantastisk! Vilken konsert. Och alla luftballonger som seglade omkring ovanför oss. Filtar och det fullkomligt underbara ljudet från synthar och en theremin. Jag lever vidare på gårdagens WOW-upplevelse.









Bild 1: Ofärdig paj
Bild 2: Färdig och halvt uppäten paj
Bild 3: Rositas härliga pärlsamling
Bild 4: Lite av det vi skapade
Bild 5: Detektivbyrån
Bild 6: Rositas mindmap över våran dag




Jag och Maja funderade på utgång. Men viss förkylningsfeeling samt min personliga finanskris (och hennes), fick oss att skippa det denna gång. Kanske var det tur? För i det här vädret skulle snyggheten vara borta innan vi ens kommit halvägs till Stället ikväll. Hoppas bara att det här vädret inte håller sig kvar till imorgon, för då ska jag och Elina cykla, fota, fika och sola. Så det så!

Nu ska jag pyssla. Idag var jag nämligen på Panduro och köpte pärlor och pärlplattor. Så ikväll blir det pyssel, Desperate housewives och inte mycket mer!
© Ingen kopiering av mina bilder är tillåten utan mitt tillstånd!

Detektivbyrån - Om du möter varg

Nu är det dags att göra sig iordning, smink, hår och de tjusiga örhängena som fanns med i brevet jag fick igår. Sen ska jag dra iväg upp till Panduro hobby för att införskaffa diverse pärlor och pärlplattor! Efter det bär det iväg till Rosita, Rosita som har skvallrat om tvåltillverkning, pärlande, lunch och nu även hallonpaj. Det kan väl inte riktigt bli bättre skulle jag gissa på? Och klockan 18.00 kära örebroare, då ska vi alla till stadsparken och se Detektivbyrån gratis.


© Ingen kopiering av mina bilder är tillåten utan mitt tillstånd!

Brev från en pysselninja!

Ungefär 23.30 i natt grillades det kött utanför polishuset i Nora. När det var färdiggrillat åts det tillsammans med strips och tzatziki, och det smakade sjukt gott! I övrigt har det ätits chips, tagit promenader med Boss, gosats med kaninen, ätit Charlottes goda kycklingwok som jag borde försöka skapa någon gång! Årets första Noraglass dök upp i min hand, vanilj & passionsfrukt - klockren kombo! En mycket trevlig övernattning och sällskapsstund med Charlotte!

När jag kom hem möttes jag av ett brev innanför dörren. Ett brev som jag pga den fina pärlplattemuffinsen på kuvertet, anade att det var från min vän Pysselninja. Brevet innehåll en liten steg-för-steg vad jag skulle ha gjort idag egentligen, men som jag får göra imorgon förmiddag istället (om affärerna är öppna trots att det är kristi himmelfärdsdag?!?). Det handlar om att jag ska gå till panduro hobby och välja ut lite pärlor jag gillar, och sen betala dem med det som fanns i kuvertet där det stod  "öppna inte än!". Det hela handlar, om att jag ska köpa pärlor samt en pärlplatta för hundra kronor, och sen komma på lunch och pärl-besök, för att sedan på kvällen avsluta med att se Detektivbyrån live i stadsparken. Fick även med ett par örhängen, gjorda av härliga pärlor of course! Underbara, underbara vän! Det är såna här saker som gör en inte allt för ljus vardag till en något ljusare vardag. Otroligt tacksamt och fint!

© Ingen kopiering av mina bilder är tillåten utan mitt tillstånd!

Commodore 64

Nu beger jag mig mot Nora till morgondagen. Charlotte var i behov av sällskap, och dessutom erbjöd hon grillat. Jag är inte sen att närvara där det erbjuds mat. Och sällskap är ju heller aldrig fel.




Niclas verkar nöjd med bilderna! Det gläder mig väldigt! Tacksamma ord är så kul att få höra!




Imorgon ska jag följa med en kille till Strömpis och se hur det går till att vimmelfota. Min kära Mr Nikon följer med. Så om ni har några vimmelfoto-tips så får ni gärna dela med er!
© Ingen kopiering av mina bilder är tillåten utan mitt tillstånd!

Om att skapa tillsammans!

Mötet gick bra. Fick svar på lite frågor, och saker och ting blev lite klarare. Så nu får vi se vad som händer - om något händer!

Gick hem till Niclas efter mötet, för att fota en kartong med gamla tv-spels saker i uppe på hans vind. Till ett skivomslag. Bilderna ser inte otroligt mycket ut för världen i nuläget. Men efter viss redigering och med text tillagd - då kommer det bli grymt som tusan. Jag ska lägga upp bild på det när det är klart. Kul att samarbeta med en god vän och skapa tillsammans!

När fotandet var klart drack vi lite te och förundrades litegrann över att det finns så många som tycker att Stargate är bra - var ligger logiken i detta liksom?


Jag och Niclas för ett par år sen!
© Ingen kopiering av mina bilder är tillåten utan mitt tillstånd!

Dagens sysslor!

Nu ska jag iväg på möte om att starta eget. Jag är en aning nervös, för ärligt talat så har jag inte spånat ut exakt vad som ska sägas. Egentligen ingenting. Jag har klurat ut några frågor, resten får komma spontant!

Efter mötet ska jag träffa Niclas och hjälpa honom med fotograferingsbiten till ett skivomslag. Ska bli spännande att se vad det blir av det!



Ett av fotona jag har placerat i dagens portfolio.
© Ingen kopiering av mina bilder är tillåten utan mitt tillstånd!

Inför eurovision 2010?

Nu när vi vet var Eurovision songcontest kommer hållas nästa år - nämligen Norge (om någon har lyckats missa detta), så är det väl lika bra att redan nu öva in några norska ord.


Allemannstrudelutt      - Norsk schlager
Klantetaksi                    - Ambulans
Pingvinkofte                  - Frack
Ängsbiljard                   - Golf
Rumpetroll                   - Grodyngel


Härmed är vi nu redo att besöka Norge... Right?



Källa: http://www.jobbainorge.se/roliga-norska-ord.html
© Ingen kopiering av mina bilder är tillåten utan mitt tillstånd!

Desperate housewives

Inget samtal från Vila idag heller. Ringer de inte imorgon får jag ta och ringa till äldreboendet i Nora och sätta upp dagar för mig då jag kan gå bredvid och lära mig jobbet. Känns tråkigt men sant, att jag inte känner mig motiverad till det jobbet... Hoppas så otroligt mycket att de ringer till mig från Vila imorgon, att åtminstone få komma på intervju vore helt underbart!

Har kollat på tre avsnitt av desperate housewives, men jag känner att nu börjar soffan bli farlig. Ögonlocken blir tyngre och tyngre. Men jag vill ju se mer! Desperate housewives är ju en fullkomligt klockren serie!

Här kommer ett litet blooper-klipp från säsong 3.

© Ingen kopiering av mina bilder är tillåten utan mitt tillstånd!

Inne-dag

Regnet öser ner, och det är en typisk inne-dag. Att jag troligtvis inte går till gymmet idag, kan jag skylla på det faktum att det regnar. Och att jag gör inne-sysslor.

   - Skriva klart ett brev
   - Städa litegrann
   - Leta fram mina bästa porträttfoton, för att sedan bränna ut dessa till starta eget- mötet som är imorgon

Efter dessa duktigheter ska jag, täcke, kudde och soffa bli ett. Jag skulle gissa på att jag kör ett litet Desperate Housewives- maraton.




Monopolspelet igår var spännande. Det slutade med att vi blev lag istället för fyra enskilda spelare. Pakter bildades och tillslut kändes det ologiskt att inte vara i lag. Rosita och jag förlorade. Men jag njöt av cupcakes och falafel. En stunds pyssel på torsdag eller fredag tror jag. Pyssel i Varberga. Det låter inte helt fel!
© Ingen kopiering av mina bilder är tillåten utan mitt tillstånd!

Ögonbrynen lyfter ett helt ansikte

På senare tid har jag börjat tycka det är otroligt kul med ögonbryn! Det började väl när jag varit i Stockholm och blivit sminkad och fotograferad av min kusin som är otroligt bra på att måla snygga ögonbryn.



Efter det var jag fast! Började även vaxa ögonbrynen istället för att plocka. Allt för att det skulle ta längre tid innan det var dags för ansning nästa gång - tycker det är så tråkigt att plocka ögonbrynen... (Självklart tar jag inte bort hela brynen!!!)

Jag var inte duktig på att måla ögonbrynen i början, krävdes långa stunder och många bittra ord för att få dem någorlunda lika. Men så småningom fick jag in tekniken, och det krävdes inte riktigt lika långa stunder och lika många bittra ord. Det som är roligt med ögonbryn, är att man med hjälp av penna eller brynskugga kan förändra hela ansiktet så väldigt mycket. Ögonbrynen gör mer än vad man tror. Man kan lyfta en trött blick med snygga ögonbryn.


Första gången på över ett halvår som jag har snedlugg.
Såhär blev brynen idag...



Jag har hittat en sida där det står lite om hur man kan göra för att nå bäst resultat med sina bryn! Jag tycker det står väldigt bra dessutom. Spana in här och kika om du tycker det är svårt att få till brynen.


© Ingen kopiering av mina bilder är tillåten utan mitt tillstånd!

Alexander Rybak!

Jag kan inte sticka under stol med att jag blev lite bitter för att Sverige ännu en gång fick en urusel placering i Eurovision. Känns lite bittert, gång på gång, år efter år. Men Malena har gjort mycket bättre ifrån sig under sina uppträdanden i Sverige. Igår var det svajigt och ostabilt, och alla toner satt inte där de skulle. Jag kan ju inte klaga över att Alexander Rybak vann! Det var han värd. Riktigt härlig låt, och en helcharmig kille. Det var många bidrag som hade förtjänat förstaplatsen i år faktiskt, kul när det är så för en gångs skull. Men nästa år, då är det väl ändå våran tur? Då skickar vi något slagkraftigt och grymt bra!


© Ingen kopiering av mina bilder är tillåten utan mitt tillstånd!

Musikalmaraton slutade i sömn!

Kvällen igår spenderades hemma hos min vän Emlan! Vi åt grillat, hoppade omkring ute på gården - och var allmänt galna, sådär galen som jag bara är i hennes sällskap nästan. Vi hade bestämt oss för ett musikalmaraton innehållande Mamma Mia, Grease och Sisters Act (typ). Men, det slutade i sömn efter halva Mamma Mia, som vi dessutom körde i Sing along - version. Idag har vi hunnit med en promenad ner till strandpromenaden med hundarna, en stunds solande på kyrkbryggan (Kyrkbryggan kommer alltid vara nostalgisk för mig, hur skev den än blir...), hamburgare och pommes och sedan Sisters Act 2. Mycket bra dagar! Och nu är jag hemma igen. Väntar på att höra om Emma kommer komma hit och se på Eurovision med mig eller inte. För det är ju ikväll det gäller! Hur tror ni att det kommer gå?







Bild 1: Ludde
Bild 2: Emlan
Bild 3: Jag
© Ingen kopiering av mina bilder är tillåten utan mitt tillstånd!

Innehåll i priset jag satt upp

I det här inlägget talar jag om att jag finns här för DINA önskemål. Och det gör jag! Priset jag tar är såklart resekostnad för att ta mig till DIG från Örebro där jag bor. Och sen varierar det med hur lång stund vi fotograferar, men ca 1000 kronor, och då ser jag till att vi hinner med olika miljöer och kläder om önskas. Dessutom skickar jag ALLA bilder jag redigerar till dig (istället för att Du får välja ut 3 bilder du önskar...), och du får använda dem hur du vill såklart, så länge du delar med dig om att det är jag som är fotografen. Önskar du fotona i pappformat direkt från mig, så blir det 1000 kronor + kostnad för beställning av foton. Priset är diskuterbart. Men nu i början ska det hjälpa mig att leda fram min egna verksamhet inom foto, men självfallet är det otroligt viktigt att marknadsföra mig genom så många kunder som möjligt, därav det diskuterbara priset.
 


© Ingen kopiering av mina bilder är tillåten utan mitt tillstånd!

Mot Lindesberg

Nu drar jag och Emlan oss iväg mot Lindesberg, mot grill och Talang på tv. Ska bli en toppenkväll, och jag är tillbaka igen imorgon. Självklart följer Mr Nikon med mig!


© Ingen kopiering av mina bilder är tillåten utan mitt tillstånd!

Jag befinner mig på blogg.se startsida!

Upptäckte att siffrorna på statistiken steg väldigt plötsligt för en stund sen. Kikade in på blogg.se startsida för att se om Karin kanske lagt in mitt tips. Och se! Tack så väldigt mycket Karin, otroligt tacksamt!

På tisdag ska jag på möte gällande eget företagande. Så i helgen måste jag verkligen måla upp en ordentlig idé i mitt huvud, en idé som faktiskt går att känna på, jag vill inte presentara något som låter flummigt. Jag ska även leta fram mina bästa porträttbilder och bränna ut på en cd-skiva, så att han kan se lite vad jag går för!




Lägg gärna till mig på härliga bloggkoll om du finner mig intressant!

bloglovin
© Ingen kopiering av mina bilder är tillåten utan mitt tillstånd!

Två favoriter





Två gamla favoriter på Sofia. Visst är det väl underbart att sommaren nästan är här? Så att man kan leta fram klänningar ur garderoben igen. Och short, tubtoppar, och såklart de härliga sommarskorna! Jag klagar inte!
© Ingen kopiering av mina bilder är tillåten utan mitt tillstånd!

"Jag är en neger med svenska fläckar!"

Med lite träningsverk i magen från gårdagens corepass (det kan inte vara hälsosamt att ligga på rygg och göra stora åttor i luften med benen...) ska jag nu iväg o dra en runda bland maskinerna. Kanske testa hur "advanced" på vibrationsplattan är också.

Fick min första lönespec från städjobbet nu! Men jag är fundersam över varför de inte hört av sig... Jag har bara jobbat de timmar de kallade "provjobb", sen har jag inte hört något mer...

Om några timmar kommer min kära Emlan, äntligen!  "Jag är en neger med svenska fläckar!"  Hon har varit utomlands och är galet brun. De svenska fläckarna är där hon börjat flaga. Ska bli otroligt fint att träffa henne, man behöver sin dos av Emlan för att bibehålla sin mänsklighet. Musikalmaraton kör vi på ikväll!


© Ingen kopiering av mina bilder är tillåten utan mitt tillstånd!

Black and white- kropp

Som vanligt vaknar jag upp i en bastu. Men bastuvärmen är inte densamma ute som inne. Dock ska jag trotsa de lite småkyliga vindarna och sätta mig på balkongen. Jag är envis! Jag ska få en snygg solbränna. Det enda felet är väl att jag när jag väl tycker att jag fått den där snygga brännan, då kommer jag ännu en gång inse att det bara är solbränt och snyggt på den främre delen av kroppen. Vinterblekt på ryggen. Black and white-kropp. För jag kan ju säga att det inte direkt är LÄTT att sola ryggen när man lever lägenhetsliv. Måste dra mig ut i någon park snart, någon som har lust att haka på?



Det är väldigt fint att räkna in jordgubbar i parkstunder. Väldigt, väldigt fint! Bild från förra året.
© Ingen kopiering av mina bilder är tillåten utan mitt tillstånd!

Jag finns här, för just DINA önskemål!


Imorgon väntar ett samtal gällande eget företagande.

Jag kan nu passa på att säga något jag kommer säga många gånger och hoppas på att nå ut! Jag fotar otroligt gärna  studentporträtt, konfirmandporträtt, bröllopsbilder, porträtt till hemsida & visitkort. Med mera, med mera. Jag fotar gärna det DU önskar!





© Ingen kopiering av mina bilder är tillåten utan mitt tillstånd!

Minnen från studenten (bildbomb)

Det börjar närma sig studenttid för alla som går sitt sista gymnasieår. Och det är väl inte helt utan att jag känner viss avundsjuka...för det var en speciell dag, självklart var det en speciell dag. En händelse som bara inträffar en gång i livet. Sammanhållningen i klassen sista tiden var faktiskt väldigt bra, och mycket roligt hände. Och inte minst, det var bal. Aldrig förut har jag känt mig så vacker som då. Här kommer lite bilder från min sista tid i gymnasiet. 2007. Det är två år sen, tiden rör sig med en otrolig fart. Skrämmande, men otroligt sant...



Våran sista estetkonsert tillsammans. Grymma var vi, som tusan! Och jag saknar sången!




Klassens dag hemma hos vår klassföreståndare. Det bjöds på god paj, laglekar utomhus, prat och lugn.



Studentfest ute i det gröna, Loppholmarna. Typ, dagen före studenten? (kanske)





Studentdagen!  Champagnefrukost. Vagnen. Studentfest!







Ett inlägg fyllt med minnen. Det var fint, det var kul och det var en minnesvärd dag. Men samtidigt kan jag säga till alla som har studenten kvar att uppleva... NJUT av tiden ni har kvar på gymnasiet. Det ÄR en väldigt bra tid och ni kommer aldrig att uppleva den igen på det sätt ni gör nu!
© Ingen kopiering av mina bilder är tillåten utan mitt tillstånd!

Samtalsväntan

Nu väntar jag glatt på att en kille som hjälper unga med eget företagande ska höra av sig till mig, troligtvis under morgondagen. Och så hoppas jag på att få höra från butiken Vila nu under dagen, vill så otroligt gärna komma dit på intervju!

Ska dra upp mot stan och träffa Jonas en sväng nu, innan det är dags för arbetsförmedlingen och efter det gymmet. Tror jag tar med mig allt som behövs för dagens bravader, redan nu.

Mer ord senare!
© Ingen kopiering av mina bilder är tillåten utan mitt tillstånd!

Eftermiddagens alla 'och'

Det blev inte någon springtur för mig och Elina kan jag lova. Vi lagade mat. Och bakade kladdkaka. Och spelade yatzy. Och spelade monopol. Och möblerade om här i min lägenhet, och tejpade sladdar. Så nu är det helt omgjort här inne. Blev jättemysigt!
Icke att förglömma, är att vi möttes vid en av stadens cykelpumpar där vi pumpade däcken på min cykel. Så, nu med Elinas hjälp vet jag hur jag ska gå till väga nästa gång de behöver pumpas. Med nypumpade däck kändes det som att jag svävade fram till jämförelse med hur jag kämpade för att komma till pumpen. Underbart!

Imorgon ska jag träffa Jonas en sväng, prata lite om att starta enskild firma, som jag är lite inne på att göra. Kan nämna att det handlar om mitt fotograferande. Mer info ger jag om det visar sig att jag låter det bli av. Efter att ha träffat honom ska jag till arbetsförmedlingen och gå på ett informationsmöte om ungdomsgarantin - som känns ganska meningslös att gå på, eftersom det bara kommer bli en månad... Ska även ta en sväng på gymmet imorgon! Det är på tiden, har varit slö och dålig på att ta mig dit de senaste två veckorna, haft så väldigt mycket annat i tankarna!



En fin bild på mig och fina Elina, från våran studentbal 2007
© Ingen kopiering av mina bilder är tillåten utan mitt tillstånd!

Snirkliga bokstäver är vackra

Idag är solen min vän, jag sitter på balkongen stundtals och småstädar de andra stunderna. Läser brev. Fick ett jättefint brev idag. Tack fina Du! Jag äger två frimärken, så ett utav dem ska få befinna sig på ett kuvert som ska skickas iväg idag eller imorgon. Jag förundras över snirkliga bokstäver, det är vackert.

Eftermiddagen spenderas tillsammans med Elina. En springtur? Ja, kanske. Eller en fototur. Det känns nästan mer logiskt och rimligt när vädret är såhär fint som det är!
© Ingen kopiering av mina bilder är tillåten utan mitt tillstånd!

Malena Ernman - La voix

Har nu kollat på programmet om Malena Ernman på svt, och det är först nu efter det programmet som jag börjat gilla henne. (Och programmet är inte ens slut...) Hon är speciell, och har en helt otrolig och ovanlig röst. Jag hoppas verkligen att det bär fram henne ända fram i kvällens semifinal som börjar om ca 9 minuter. Jag ska nu göra en smoothie att avnjuta under semifinalen.




Håller ni tummarna lika mycket som jag gör ikväll?
(Klicka på bilden så kommer ni till låten!)




Finns det förresten någon som vet vad man ska göra åt klåda på benen? Klåda som i vissa partier orsakas av some kind of eksem. Jag har provat aloe vera gelly, helosan och några olika vanliga hudlotions. Inget av det hjälper? Jag skojar inte när jag säger att jag snart kliar sönder mina ben... Tips och råd, tack?
© Ingen kopiering av mina bilder är tillåten utan mitt tillstånd!

Tankar åt olika håll

Sitter och tänker på mat, att jag borde laga till någonting. Grilla ett par köttbitar? Och göra ugnsstekt potatis till det? Eller göra japanska kotletter och ris/cous cous? Eller äta hamburgare idag igen? Tänker att det vore otroligt gott med Ben and Jerry- glass, men att det är sådan lyx jag får unna mig först i mitten av sommaren, eller i höst. Tänker att alla myndigheter som man har att göra med som arbetslös är förjävliga. Tänker att jag verkligen, verkligen vill ha jobbet jag sökt på Vila. Det skulle få mig att komma på banan igen, bara jag nu inte går och hoppas för mycket... Tänker att jag är uttråkad.


Ikväll är det semifinal inför Eurovison song contest, 21.00. Det måste ses. Och Sverige måste gå vidare med sin låt, annars är det ju helt lönlöst att se självaste Eurovision.
© Ingen kopiering av mina bilder är tillåten utan mitt tillstånd!

Cover up! Ta mig till Lindesberg?

Om det är någon härlig person här i Örebro med bil som vill åka med mig till Lindesberg och se Agnes vokalgrupp - så uppskattas det otroligt, otroligt mycket! Vill otroligt gärna se och höra dem, men har inte råd med bussen! Kl 19.00 i Lindesbergs kyrka ikväll. Vad säger ni? Bilägande människor? Som kompensation bjuder jag på kladdkaka någon dag och ett glatt sällskap i bilen! (Och jag tror att det kommer vara en väldigt tjusig liten konsert!)


 




Just nu tvättar jag för fullt. Och senare ska jag träffa Maja en stund! Annat... jag borde verkligen städa. Och jag borde ta mig iväg o träna... Men har inte riktigt haft den motivationen, jag mår inte helt okej när jag inte har framtid och pengafront någorlunda säkrad...
© Ingen kopiering av mina bilder är tillåten utan mitt tillstånd!

Abstrakt




Abstrakt och jag är goda vänner. Mycket goda vänner!
© Ingen kopiering av mina bilder är tillåten utan mitt tillstånd!

Brevrevolutionen

Mannen mitt emot som hade de där gräsligt fula, randiga gardinerna tycks ha flyttat nu. Äntligen slipper jag se fula gardiner det första jag ser när jag kollar ut. Hoppas att det flyttar in någon intressant person.

Det gick bra att lämna cv.t på Vila, hon jag pratade med var trevlig. Jag hoppas på att höra från dem nu i veckan, för i så fall får jag förhoppningsvis komma på intervju. Det vore fullkomligt underbart. Tack Emma, för din hjälp hittills!
Nya bekantskaper - är något utav det bästa jag vet!

Fick ett brev med posten idag, från brevrevolutionen. Som jag för övrigt tycker är en klockren idé och grej. Om ni vill ha någon random person att skriva brev till, så ge dem ditt namn och adress, så paras du ihop med någon annan själ som vill ha någon random person att skriva brev till. Idag gav de mig en adress som jag ska skriva till. Så nu ska jag sätta mig och knåpa ihop några ord, kul!
© Ingen kopiering av mina bilder är tillåten utan mitt tillstånd!

New York- tjejen

Om en timme blir jag upplockad av Elina, tjejen som befunnit sig i New York ett par veckor. Hon ska ta mig ut till Marieberg där jag ska gå in på butiken Vila med ett cv och glatt ansikte. Ska nämna att jag heter Johanna, och har blivit tipsad av Emma att söka... Sen är det bara att hålla tummarna. När jag lämnat cv.t så ska jag gå o säga hej till Emma en snabbis, ta en runda inne på Lagerhaus (även om det är det farligaste jag kan göra, vill ha ALLT där inne) och kolla runt litegrann, kanske. Och sen hoppas på att det går någon lämplig buss som jag kan ta hem.

Igår hittade jag en gammal ring jag hade i läppen när jag hade hål där. Den fick mig att sakna det lite, jag passade trots allt väldigt bra i det... Med eller utan? Vad är snyggast?



© Ingen kopiering av mina bilder är tillåten utan mitt tillstånd!

Sängen är lite sådär, extra skön ibland...

Godmorgon och mitt täcke var sådär alldeles lagom mitt så att jag kände att sängen hade kunnat vara min plats hela dagen. En bra bok, några dåliga/bra tv-serier osv. Men det kanske inte funkar när jag måste tvätta idag. Och allra helst ta mig till Marieberg också. (Vill någon följa med?)  Och så borde jag ju såklart städa lite, och varför inte laga mat. Så sängen var visst ingen bra plats att ligga placerad i idag, egentligen inte någon dag.
© Ingen kopiering av mina bilder är tillåten utan mitt tillstånd!

Konfirmeringsfotografier

Som jag tidigare skrivit så fotograferade jag min kusin efter hennes konfirmation i går. Vi tog en promenad ut i skogen och till Lidan. Tog några foton och mötte sen upp Saras vän som även hon fick vara med på några foton. Jag är nöjd över resultatet, och de är så söta tjejer båda två.






Foto 1:  Sara
Foto 2:  Jenny & Sara
Foto 3:  Sara & Jenny



Vilken tycker ni bäst om? Och varför?
© Ingen kopiering av mina bilder är tillåten utan mitt tillstånd!

Borta är helt okej, men hemma är alltid bäst!

Nu är jag hemma igen, efter en helg i Lidköping. Hemma är bra. Borta är helt okej, men hemma är alltid bäst! Det var kul att träffa kusinerna, och lilla, söta kusinbarnet (som mest sov visserligen). Fick god mat och trevligt umgänge. Fin fotopromenad på kvällskvisten igår. Men när man inte är helt på topp i livets alla kurvor, då tar det ganska hårt att hålla det positiva skenet uppe under en hel helg med släkt som man egentligen inte känner så jätteväl. Nu ska jag ta reda på vad jag ska äta för något, och lyssna på musik och bara invänta ett samtal från kärleken!
© Ingen kopiering av mina bilder är tillåten utan mitt tillstånd!

Lite hemlängtan

Nu är jag här i Lidköping. Har ätit pizza med Wirre, kollat på hockey och fnissat i soffan med Sara, Göran och Birgitta, nu sitter jag i "mitt" källarrum och är trött i ögonen. Tänker på en fin dialekt jag hörde på bussen, kliar mig på fotknölen och hoppas på att telefonen ska ge ifrån sig något ljud. Ska jag vara ärlig så längtar jag hem litegrann. Det är liksom så annorlunda med en madrass på golvet och en annan lukt än jag är van vid. Det hela gör att jag saknar my love lite extra mycket...

Nu ska jag kolla omvärlden litegrann, sen ska jag sova. Vi hörs kanske imorgon kväll gott folk, annars på söndag - då jag är hemma igen!
© Ingen kopiering av mina bilder är tillåten utan mitt tillstånd!

Starta eget

För en gångs skull orsakade mötet på arbetsförmedlingen inte total ångest och hat. Nästa torsdag ska jag på informationsmöte om ungdomsgarantin, kommer bara hinna gå någon månad - sen börjar jag ju jobba... Men, ja! Kanske innebär en liten slant, kanske?  Fick även en liten bok om att starta eget. Har ju glidit in litegrann på det, tack vare Jonas. Så, den ska jag läsa på bussresan till Lidköping idag. För att starta en enskild liten firma, det borde väl inte vara så komplicerat? Väl? Eller?

Nu har det börjat regna i Örebro. Hoppas att det inte regnar när jag ska möta Nilo, och när jag ska gå upp till resecentrum.
© Ingen kopiering av mina bilder är tillåten utan mitt tillstånd!

Mitt mål är solen

Jag vaknade i bastu, och insåg att himlen var helt blå. Det tråkiga är att jag inte kommer hinna avnjuta solstunden på balkongen under hela tiden solen befinner sig på rätt sida av huset. Jag ska nämligen packa klart. Och 10.30 ska jag till arbetsförmedlingen. Och någon gång efter 12.00 ska jag träffa Nilo en kortis. De här tiderna och händelserna idag, betyder att jag ska packa snabbt som tusan nu, och sen ska jag sätta mig i solen ca en timme! Sen gå till ams. Sen ska jag sätta mig någon timme till, kanske! I bikini och shorts, ja. Jag måste ju lyckas få så mycket färg som möjligt.

Nu försvinner jag. Solen är mitt mål.
Sen blir det Lidköping. Så, jag skulle gissa på att vi hörs igen först på söndag.
Ha det underbart!
© Ingen kopiering av mina bilder är tillåten utan mitt tillstånd!

Vilken är kontrasten?





Vad tänker ni när ni ser de här bilderna ihop? Ser ni kontrasten som finns?
© Ingen kopiering av mina bilder är tillåten utan mitt tillstånd!

Hårmodell i juni!

Förutom det bittra med tvättstugan.
(och det ihärdiga regnet och blöta fötter.)
Så har dagen varit väldigt bra. Jag provade en gammal vinröd blus från Gina Tricot som jag inte använt på evigheter, ihop med mina ljusa, stentvättade jeansleggings, och insåg att det var en otroligt klockren kombination. Det, tillsammans med ett matt silveraktigt (?) halsband, blir min outfit på konfirmationen jag ska på på lördag. Det enda som saknas är ett par enkla pumps. Givetvis är de snygga vita som mamma en gång i tiden hade, hemma hos mamma och pappa. Någon som har ett par svarta eller vita, enkla pumps, eller ett par gladiatorsandaler att slänga över mig nu ikväll eller imorgon innan kl 16.30?

När jag var på stan såg jag en lapp i fönstret hos salongen där jag brukar klippa mig.  "Modeller till marknadsafton sökes". Jag klev in och pratade lite med Henke. Det lät lite småläskigt att mitt i den mängd folk som brukar vara den dagen, gå upp på en liten scen och visa upp sig. Men, jag tog tag i mig själv och sa att jag gärna ställer upp. Så, jag blir Henkes modell, och det kommer bli grymt bra!

Första gången jag var hårmodell fick jag håret slingat med orange och lila färg, andra gången hade jag min "hockeyfrilla" och fick då polisongpartiet färgat i violett (om jag minns rätt), och det övriga i rött. I år är inte starka färger på modet, det är snarare lite glamour. Så, jag bad att få behålla det mesta på längden, och det skulle jag få. Sen skulle han lägga en röd ton, och satsa till största delen på stylingen. Trodde han nu. Men det är ju en hel månad kvar... Befinn er på Köpmannagatan den fjärde juni vetja. Spana in mig!  Ska bli grymt kul!

 Såhär såg mitt hår ut efter första gången jag varit hårmodell. Februari 2007.
© Ingen kopiering av mina bilder är tillåten utan mitt tillstånd!

Tillbaka till stenåldern

Vad ljuvligt det är när man bokat en tvättid och ska åka bort imorgon till på söndag, och så är tvättstugenycklarna oexisterande när man kommer dit. Personen innan har till och med skrivit en lapp och lagt i trapphuset, där han frågar om var nycklarna är... Hjälp! Hur tusan går man till väga nu? Tvättar för hand? Nu var vi tillbaka till stenåldern. Underbart när man har annat på "schemat".


  - Ta fram cykeln
  - Cykla till mitt kära gamla jobb och be lagerfolket om ett kuvert...
  - Cykla upp till stan och köpa present till min kusin som konfirmerar sig på lördag
  - Åka till Marieberg och lämna en jobbansökan(?)
  - Laga mat
  - Packa inför helgen
  - Diska och städa, så att det ser okej ut när jag kommer hem på söndag
  - Ladda kamerabatteriet


Och ja. Just det! Får ju inte glömma säga att jag ska tvätta också. FÖR HAND. Jag är inte bitter? Nejnej, hur kan ni tro något sådant? Jag älskar stenålderssysslor under bråda dagar.


Edit: Nu verkar det som att luften i mina däck är närapå oexisterande. Jag kommer ju från landet, jag har aldrig pumpat i en såndär fancy stadspump som finns här och var...  Någon som vill ses i nästa vecka? Cykla lite, och pumpa cykel med mig?
© Ingen kopiering av mina bilder är tillåten utan mitt tillstånd!

10:e december 2006 kl 18.46 - pengabrist ur en tonårings vinkel



På något sätt känns det lite komiskt att jag den 10:e december 2006 tyckte att det var tragiskt och panik att jag kanske inte skulle ha råd att pierca mig i läppen exakt i den sekund jag fyllde 18.

I dagens läge känner jag av panik varje dag, för att jag aldrig vet hur min pengasituation ser ut. Jag känner en daglig panik för att min ekonomi verkligen ser sämre och sämre ut. Den här gången handlar det inte om att jag inte har råd med att pierca mig i läppen. Jag har inte ens råd att köpa en ynka brödbit. Än mindre har jag råd att lyxa till min vardag med fina och lite godare saker. Det är ungefär 2 månader sedan mina egna pengar tog slut.

Gud vad naiv jag var den 10:e december 2006.
Eller ska vi säga att jag inte hade smakat på livet utanför tryggheten ännu?
Det har jag gjort nu, och jag skulle inte klaga om det enda problemet jag hade i livet var att jag kanske inte skulle ha råd att pierca läppen...
Mitt i allt krångel och bitterhet, är jag glad över var jag är i livet nu, otroligt glad!
© Ingen kopiering av mina bilder är tillåten utan mitt tillstånd!

Pyssla billigt(???)

Äntligen har jag varit på gymmet igen. Körde en runda bland maskinerna och begav mig sen hemåt, för att direkt kasta mig upp mot stan för att träffa Elina. Vi pratade om blommor i stadsparken, men regnet hängde i luften så det blev istället en smoothie på Supreme. Lite framtidsprat, lite nutidsprat, bra prat! Planer om tennis/badminton, samt planer om springturer. Årets första (och förhoppningsvis inte enda) bör bli onsdag eller torsdag nästa vecka!

På förmiddagen fick jag ett sms av Rosita som nämnde att hon planerat att baka ananaspaj, och frågade om jag ville komma och avnjuta den med henne. Skulle jag någonsin kunna säga nej? Efter umgänget med Elina kastade jag mig på bussen och spanade in the new apartment och kände doften av ananaspaj. Lärde mig även tekniken för att göra pärlplattor, men vågade inte göra en intill konstnären själv.

Nu sitter jag här hemma. Alldeles proppmätt av paj. Funderar på vad jag ska köpa som present till min kusin som ska konfirmera sig i helgen, och som jag ska fota. Funderar även på hur man kan pyssla billigt - gärna utan att ens, köpa något?! Tänker på Gotland, och att det vore underbart om Gotland var mindre avlägset....
© Ingen kopiering av mina bilder är tillåten utan mitt tillstånd!

Sista chansen - idol

Bara för att trotsa det burkiga ljudet och med viss ironi söka till idol med deras "sista chansen"-grej. Så, ja. Haha... Ringer Anders Bagge upp mig så faller ber jag honom se ut som en nallebjörn för mig. Hans minspel är klockrent.
Men troligtvis skulle jag aldrig våga vara med i tv.

http://tv4play.se/noje_och_humor/idol?videoId=1.980724

© Ingen kopiering av mina bilder är tillåten utan mitt tillstånd!

Cherry blossom




Ost och kex
Hallelujah
Obstinate, niotillfem, sandra
Framtidsfunderingar
Fina drömrum
Cherryblossom
Vackra filmer
Tankar på kärlek och saknad
© Ingen kopiering av mina bilder är tillåten utan mitt tillstånd!

Äter ost och kex, och tänker på livet

Ute regnar det och jag ser bittert på. Planerar att ta mig i kragen och gå till gymmet, var trots allt en hel evighet sen jag var där.

Äter ost och kex.
Tänker på livet.
Söker jobb.
Vill inte nöja mig med de jag redan fått, jag kan få bättre. Lustigt nog överväger jag VM media, trots att jag vet att det är sämre och att jag mår dåligt där. Men tänker att det kan vara värt det för att jag vet att jag får jobb! Och slipper pendla. Osv, osv. Ska överväga till imorgon! Sökt säsongsjobb på Gotland.
Tänker på personligt brev till Ölands folkhögskola.

Ska träna. Nu, nu går jag.
Lämna in en tialott och plocka ut en ny också. Hoppas på högsta vinsten.

Saknar!
© Ingen kopiering av mina bilder är tillåten utan mitt tillstånd!

Jag saknar!

Nu sitter jag här, med tårsvidande ögon efter en underbart bra helg. 30 minuters ensamhet och det känns redan som en evighet ensam. I natt kommer sängen kännas överflödigt stor igen, och redan nu känns det som att min lägenhet är fylld med ekande tystnad. Ensamhet. Jag saknar!

Ännu en motorcykeltur till Askersund har det blivit. Njutit av solen på en klippa, ätit glass vid hamnen. Vin och öl, Pitchers tillsammans med Oskar och hans flickvän Emma. - Vin i deras stora lägenhet, och vattenpipa och vin på min balkong. Klockrena människor och en klockren kväll! - God mat. Pussar.

Rent allmänt - väldigt bra. Det jobbiga är distansen. Örebro - Gotland. Det känns som att det är ett visst avstånd. Men det går väl? Visst går det?




© Ingen kopiering av mina bilder är tillåten utan mitt tillstånd!
RSS 2.0